Autor Téma: Pomoc s výběrem nové 40" - 42" TV  (Přečteno 15611 krát)

Míša Kulička

• Stálý člen
  • Satelitní i po(d)zemní plně digitální medvídek
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s výběrem nové 40" - 42" TV
« Odpověď #30 kdy: 22. 05. 2012, 12:00:51 »
Tak jasne, zrusenim jsem to trosku prehnal, ale holt ten analog uz neni pro ty nove TV vhodny a stve me to. >:(

Mama si hlavne stezuje, ze musi u CS Filmu porad nastavovat 4:3 rezim, coz by asi u digitalu nemusela... :)

Z kabelovky mi odepsali, ze CS Film v DVB neplanuji a ze se budou spis zamerovat na programy v HD. Coz na jednu stranu chvalim, ale ten CS Film by do digitalu hodit mohli. ;)

USB disk musí mít malou spotřebu, do 500 mA. To asi ten Western nebude (nějaký jsem zkoušel, nevím už typ). I disky od Samsungu mají 0,85A. Vyzkoušen Maxell Tank 500, funguje vcelku obstojně, ale občas se nepřipojí - roztočí se, ale asi to nestihne než Samsung připojuje periférie.
Vcera jsem prave hledal, kolik mA ten WD ma, ale nejak nikde nenasel, ani na jejich ofic. strankach. >:( Jen se tam chlubi, ze disk nepotrebuje externi napajeni, coz by mohlo stacit, ale u tech televizi jeden nikdy nevi... ;)
« Poslední změna: 22. 05. 2012, 12:10:49 od Míša Kulička »
DVB-S/S2: 23.5E - Skylink (TechnoTrend S2-3650 CI)
DVB-C: UPC Komfort+ (TechnoTrend CT2-4650 CI)
DVB-T: CZ MPX 1,2,3 (TechniSat AirStarII)
vše v PC přes DVBViewer 5.6.4

Reklama

• Stálý člen

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 22. 05. 2012, 12:22:05 »
Vcera jsem prave hledal, kolik mA ten WD ma, ale nejak nikde nenasel, ani na jejich ofic. strankach. >:( Jen se tam chlubi, ze disk nepotrebuje externi napajeni, coz by mohlo stacit, ale u tech televizi jeden nikdy nevi... ;)
Pochopitelně nepotřebuje externí napájení. Každý NB má totiž USB s "dvojnásobným POWER", tedy dá až jednu ampéru. A můj stolní se holedbá 3xUSB POWER, tedy až 1,5 A.
Ale vážně - zlobí mě, že se člověk nedozví, kolik disk bere a místo příčiny (vysoká spotřeba) se řeší následek - musíš zvýšit výkon napájení. Ten Maxell mi doporučila známá, že ho "normálně koupila a proč by to nemělo fungovat?". A ono mi to kupodivu funguje.
Pravda je, že USB standard je 500 mA. Cokoli navíc je jen řešení konkrétního výrobce. A u televizorů a STB jsem nikdy neviděl, že by měli 2xUSB Power, vždy jen standard.

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 22. 05. 2012, 14:11:30 »
Mama si hlavne stezuje, ze musi u CS Filmu porad nastavovat 4:3 rezim, coz by asi u digitalu nemusela... :)
I v analogu funguje přepínání režimů automaticky, pokud tu informaci stanice vysílá. Jen je potřeba nastavit přepínání poměru stran na automatické a pro 4:3 nastavit jako defaultní režim skutečně 4:3. Samsung tam totiž má od výroby nějaký smart režim.