ano, vím, na tu mapu se občas podívám; na tento týden slibuje směrem na Balkán pěknou divočinu.
Morava tam byla ve fialové oblasti, což je jenom první stupeň tropo indexu z 10, označen jako "marginální"; ano, nad Chorvatskem se to modralo a zelenalo, ale myslel jsem (čti .ovno věděl), že se nás to netýká.
Dnes ráno jsem naladil i Slovince na 10D, chybovost byla nad 50 takže bez reprodukce; který vysílač těžko říct, oni jich tam mají v SFN více; nejbližší je Pohorje 1056 m n.m. 311 km; povolený výkon má 5 kW, ale na en.wikipedii je poznámka, že jede nižším; nikde jsem výkony vysílačů nenašel. Druhý nejbližší je Plešivec 1699 m n.m. 329 km a třetí Krkavec 1740 m n.m. 362 km; tak nevím jestli si ten dobrák signál na mé anténě vybral kratší vzdálenost anebo vyšší nadmořskou výšku vysílače.
V noci v půl jedné jsem se v tom teple vzbudil žízní, šel ke kohoutku v kuchyni kolem rádia a nedalo mi to: znova naladěno Chorvatsko 9C - tentokrát bez reprodukce - a taky 8A Graz - Schöckl, ten v jeden moment hrál a načetl i slideshow.
Vášniví dxkáři by tento týden měli sloužit noční.