...Kritizovat a mluvit o ostudě je snadné, ale něco pro dobro DABu udělat je složitější a dražší....
souhlasím, že před každou iniciativou v tomto směru klobouk dolů, ale bohužel v tomto případě má uživatel DT-amater pravdu.
Začalo si nesmyslně Teleko; jenom vyvolalo staré dobré rčení "potrefená husa zakdákala"; že toto DAB dělá šéf Teleka jako koníček z nadšení pro novou technologii je chválihodné (abstrahujme nyní od pohnutek aby mi vlak/peníze neutekly), ale jak to jde dohromady s posměšky na jiného operátora, který má základní podmínku - slušný bitrate - splněnou lépe a prohrává ve směšném PTY a (užitečném bonusu) DSL.
Před 2 roky jsem zde někde psal, že na německém muxu jede mluvená info stanice o dopravě tokem tuším 128 kbps, tedy ne "kuriózně vysoký bitrate" (cituji Teleko), ale bizarní bitrate na mluvenou stanici; to Teleko přehlédlo anebo se bojí kopat do Němců.
Teleko nemám v dosahu tak nevím co tam mají; pro zajímavost jsem tedy jukl na ten Towercome a nejnižší datový tok je 96 kbps, nejvyšší 136 kbps; PTY má jenom jedna stanice (z 10) Junior; zobrazení interpreta mají 3 stanice.
Pro pořádek:
136 kbps; 2 stanice
128 kbps; 1 stanice
112 kbps; 1 stanice
104 kbps; 4 stanice
96 kbps; 2 stanice