Jak je to s výdrží baterie? Jak dlouho vydrží? Je to sice subjektivní, protože záleží na kapacitě baterií, jejich stáří ap..
potřebné údaje jsem uvedl, stačí si to spočítat. Spotřeba v mA x hodiny provozu = potřebná kapacita baterie. Anebo obráceně, kapacita baterie : spotřeba = kolik hodin provozu baterie vydrží. Příklad: já používám baterie Sanyo Eneloop protože výrobce tvrdí, že mají velmi malé samovybíjení. Mám kapacitu 1 900 mAh tj. 1 900 : 135 mA = cca 14 hodin provozu (odběr 135 mA je při poslechu na sluchátka). POZOR: svatou pravdu máš v tom, že tyto hrátky s číslama v případě baterií je černá magie - v jakém jsou stavu i po nabití (co to je nabití? jak vlastně ty krámy nabíječky nabijí? co se odehráva v chemické hlavě baterie?)?
Při měření odběru tohoto tranzistoráku jsme zapomněl změřit odběr ve vypnutém stavu, nebo Standby režimu - jak je pojmenováno tlačítko vypínače. Dodatečně jsem tedy změřil cca 13 mA. To znamená, že teoreticky vám vypnuté rádio sežere baterku s kapacitou řekněme 2 000 mA za 154 hodin tj. za 6 a půl dne. Když uvažujeme pravidlo, že žádná baterie není v 100% kondici, tak po pár dnech vám vypnuté rádio baterie zlikviduje z čehož plyne morální ponaučení, že když ho neplnánujete i kratší dobu využívat, vyjměte baterie. Toto není kritika tohoto přístroje, tak je to s veškerou masovou produkcí dnešní doby. Moc tě to nestálo, tak se v tom moc nevrtej
(kdyby mi rádio rozkousal pes tak si tu samou značku koupím znova, za tu cenu s ním nemám problém)
Rádio ma i manuální ladění, mám pocit, že Caraiman je povolanější komentovat vlastnosti tohoto přístroje, navíc to nabízel, tak snad odpoví
Ve vlákně "Příjem DAB z Bavorska" uvedu, jak si tento přístroj DR1403G-CE (CE bude zřejmě Central Europe) poradil s Německým muxem v Mariánských Lázních tj. na prutovou anténu a navíc uvnitř objektu, což je dle mně zajímavější informace než ta, kam to vidělo z toho a onoho kopce (pozor, nejde o despekt k dálkovému příjmu z vrcholků hor, to má v sobě zase jiné kouzlo).
P.S.
Na krabici rádia je napsáno: Made in China for Tesco Stores Ltd, UK