Takže dnes drobné testy Technisatu.
Na vysokém domě v Praze na Hájích bylo možné bez výpadku poslouchat jen na teleskop bavorské multiplexy 11D a 12D. Stejně tak kanál 9C z Loebau. Dresden na 5C tam nešel.
Chtělo to ale vždy na střeše najít vhodné místo.
Každopádně na to, že směrem na Prahu jde z Hoher Bogenu jen asi 100-200W ERP a v cestě jsou Brdy je to velmi dobrý výsledek.
Zkoušel jsem Loebau a Bavorsko i ve svém bydlišti, ale tady je směrem na oba vysílače výhled zakrytý jinými domy, takže maximu, co se objevilo, byla jedna čárka na bargrafu, a to i na externí anténu drženou v ruce, ale ta je dost bídná, zisk jen 4-5 dB. Samozřejmě bez zesilovače.
Na měřáku jsem s tou stejnou anténou a připojeným 20 dB zesilovačem na spektru viděl jak Loebau, tak Bavorské 11D a 12D. Vše ale velmi slabě, takže je otázka, zda by to byť i na lepší anténu šlo. Přitom na FM tu mám z Bavorska dobrý signál, ale to hlavně z vysílače Brotjacklriegel, a tam je problém v stínění Šumavou, kdy se FM ohne ale DAB nebo DVB-T už ty hory odstíní a i v místech silného FM signálu ani jedno nejde. Takže jedině ten Hoher Bogen, který je ale stíněný jinými domy.