Takže dnes jsem si vyrazil nad Prahu na Radimovický Špičák, viz.
http://www.mapy.cz/s/3mHd - nadmořská výška kolem 490 metrů.
Je zde viditelnost do spousty směrů, za hezkého počasí jsou vidět Krkonoše, Krušné hory, Brdy a samozřejmě Praha. S sebou jsem si vzal měřicí přístroj Rover, šestiprvkovou anténu pro VHF se ziskem 5-7 dB a zesilovač Teroz pro pásmo VHF. Anténu jsem držel jen tak v ruce asi metr a půl až dva metry nad zemí.
Zachytil jsem dle očekávání dost silně Dresden na kanálech 5C a 9C, ovšem nečekal jsem, že celkem silně zachytím i kanály 11D, 12A a 12D.
11D a 12D je Bavorsko, zřejmě vysílač Hoher Bogen, ze kterého zde lze zachytit i DVB-T. Kanál 12A je pak další Sasko, zřejmě to bude Freiberg. Překvapila mne každopádně síla těchto kanálů, Hoher Bogen má směrem na naše území značný útlum a vyzářený výkon je tak max. ve stovkách Wattů, Freiberg ze Saska pak není nikterak vysoko a ERP je tam 1 kW.
Níže screeny z měřáku (brané foťákem, notebook jsem s sebou neměl). Zvýšený šum a rušení je rušení vyzařující ze samotného měřáku - nikdo asi nepočítá, že budete lovit vzdálené signály s anténou v ruce ani ne metr od něj

Foto 1 - kanál 12A - azimut SZ
Foto 2 - kanály 11D, ještě i 12A a 12D - azimut JZ - Z
Foto 3 - kanál 5C - azimut S
Foto 4 - kanál 9C - azimut S