Poohlížím se po nějakém tom DAB,DMB rádiu a nechce se mi věřit , že takhle malé rádio hraje podle tohoto videa jak z praku. Zajímala by mě reálná ukázka v českých podmínkách. jak je to s tím druhým reprákem? Na videu nikde není.
http://www.youtube.com/watch?v=g3t4ldWTXPs
O náhodě, která asi napořád vyřešila mojí potřebu stereo reprodukce s PURE Evoke Flow, jsem psal již dříve. Rozdíl mezi reálnou ukázkou ve videu a českými podmínkami vidím hlavně v tom, že to video je příšerné. Už jsem dlouho neviděl nic tak hrozně amatérského. Roztřesené ruce kameramana, snímací vzdálenost mimo rozsah zaostření, zrcadlení okolí v lesklém povrchu přijímače, atd... Jak už bylo zde několikrát zmíněno, ty větší modely PURE mají dřevěnou skříňku a tak i při jen několikacentimetrových repráčcích je jejich zvuk opravdu, oproti běžným umělohmotným krabičkám, exelentní. Já jsem náhodou našel ve svých šuplíkových zásobách plastovou reprobedničku od počítačového ozvučení. Proto mne robustní plast, obdobný průměr repráčku, pokus o bassreflex, podobná konstrukce a rozměr zcela akusticky uspokojuje. Je ale samozřejmé, že mnohalitrové dřevěné vícepásmové reprobedny v obývákové sestavě to nenahradí, ale samozřejmě lze stereovýstup kvalitního digitálního příjmu k takové soustavě připojit.
Momentálně sedím v chalupě a poslouchám u svého NB z PURE v NET režimu příjem jakéhosi country rádia, s názvem 000FM Country. To, co mému uchu lahodí a plně rozeznívá celou místnost a přitom nepociťuji nějakou absenci hloubek, nebo zkreslení tak typické hudby.
Proto můj pocit spokojenosti se zvukem tohoto rádijka nepramení jen z toho, že jsem za něj dal tolik peněz. S čistým svědomím proto mohu doporučit jeho obstarání i pro ty, kteří si chtějí na vlastní kůži vyzkoušet počátky digitalizace rozhlasu u nás a nespokojí se jen s nějakými plastovými hračkami.
V příloze znovu uvádím foto mého stereo řešení, i s porovnáním originálního sekundárního repra od PURE, které přece jen více ladí s koncepcí přijímače. V mém případě ale jiný tvar a barva druhého repráčku zaniká v celé pestré sestavě mého domácího počítačového koutku.