Cekal bych, ze do toho vysilani jeste neco pridaji. Jak jsem zkousel ty Nemce, tak tam alespon bezelo co zrovna hraje. Stejne tak v tom reklamnim videu na prijimac Sensia bezel text nejakych zprav. V tiskove zprave z dubna je uvedeno, ze vysilaji radiotexty DLS i slideshow SLS. Tak nevim.
Zkusim k tomu pak nejak pripojit antenu a zkusim znovu ty Nemce. Ale nema to na ni vstup. Zkousel jsem tam antenu pripojit pres kabel na sluchatka a pritom jsem tam na chvili pustil napajeni co bylo na zesilovac. Pak se ozvala rana a odpalil jsem jeden kondenzator. Uz mam koupeny jiny, ale nejsem si moc jisty, ze to bude jedina zavada. Takze v soucasne dobe mam radio s displejem a funknim zvukem v jednom kanale.
Já si to fakt nepamatuji, zda tam něco běhalo... Ale je fakt, že u těch Němců u všeho něco běhá a na FM u českých taky všude něco běhá...Tak možná tady běhalo taky jsem tomu nevěnoval pozornost, je to možné, nevím...
A na ten upgrade fw se muzete zeptat prodejce. Bud bude vedet nebo si to muze overit u vyrobce. Nebo se alespon zeptat, jaky je rozdil mezi FR a EU verzi.
To bych sice asi mohl, ale domnívám se, že to vědět nebude asi by se musel zeptat výrobce, ten nežli mu odpoví... To už se výrobce můžu zeptat taky... Ale ono je to v podstatě jedno... Maximálně bych tou EU verzí získal vice jazyků, nějakou němčinu a holandštinu a nevím co...
Doufat, že by to získalo podporu češtiny se mi zdá příliš optimistické a němčinu to podporuje...
A ztratit bych mohl to, že se to podělá pokud by třeba nekomunikoval ten firmware s tím tunerem pro L-Band... Raději tam dám , co tam patří tj. FR... Když píšou, že se to má dodržet.
Ještě tam píšou, že po nahrání to ztratí nastavení, tedy uložené stanice a nastavený budík atd...
To bude sranda jestli bude menu ve francouzštině a já budu hledat jak to dostat do angličtiny...
Uvídíme, napřed musím někde schrastit ten kabel...
No, konec konců za zeptání nic nedám... Asi se zeptám...
A ještě jsem dostal takový docela blbý nápad... Teď sice prší a celý den bylo tak nějak vlhko takže BOB v DAB+ z Drážďan hraje celkem v pohodě celý den... Ale zítra nebo jindy až zase bude sucho, tak už hrát nebude...
Co by se stalo, když bych mezi to radio Pure a tu STA dal ještě svůj zesilovač a zesílil to již zesílené ? Tedy aby to neodnesl ten vstupní tuner toho Pure ? Nebo by se nestalo nic ? Nebo by se to maličko zvedlo ? Je něco takového proveditelné ? Nebo by to odnesl ten zesilovač který není postaven na takový vstup ? Co by to teoreticky mohlo udělat ?
----------------------------------------------------------------------------------
Tak jsem se pokusil na dvou PC. XP i Win 7 a nespojilo se to ani na jednom. Postupoval jsem přesně podle návodu a nevidělo se to navzájem Pure Radio nevědělo o PC a PC nevědělo o Pure Radiu. Měl tam být moment, kdy se měl po spojení objevit nový HW a to prostě nenastalo. Mám pochybnosti o tom mini konektoru USB v tom rádiu... Se stejným kabelem s navigací se spojí obě PC bez problémů...
----------------------------------------------------------------------------------------
Ještě jsem vyházel všechny věci, co by to mohly blokovat jako antivirák, firewall apod. a nic. Prostě se to není schopné spojit. Jinak mimochodem, že je deštivo atd. Tak to stále běží a stále poslouchám toho BOBa a nijaký zvláštní dojem na mne nedělá. Tedy mám pocit, že to Absolut Radio i to LoungeFM jsou lepší... Ten BOB je takový poprock... respektive i Absolut radio hraje rockové věci, řekl bych asi tolik, co ten BOB, ovšem popové které hraje jsou dobré, žádné kraviny... No a BOB hraje možná lepší rockové nebo jich hraje více nežli Absolut rádio, ale zase na druhou stranu z toho popu pouští, když pustěj pop, dost nehorázný kraviny, takže z něj zase nijak zvláště odvázaný tedy nejsem. Nic méně v nouzi se to poslouchat dá. Tedy něco z toho rocku tam je.
Takže tímto zůstvám u 1.4 protože tu 1.5 tam prostě nedokážu narvat, ta mrcha nechce spolupracovat...
---------------------------------------------------------------------------------------------
Tak se konečně zdařilo, když jsem si ten návod přečetl asi 10x...
Chyba byla samozřejmě v uživateli, tedy ve mně, tam byl dvojklik...
Tedy ono je to poměrně dost připitomělé....
Já z STB DVB-S vím, že se většinou mašina spojí ihned jak se zapne...
Toto nikoli, to je normálně v chodu a nic se neděje....
Spustí se program, cca ve třetím okně, ne dříve, na to, tam upozorňují několikrát, se to smí spojit s přijímačem....
Přejde se do dalšího okna a v menu přijímače se vyvolá upgrade a potvrdí se...
/ Až sem, jsem to dělal vždy dobře.../
Jenže po potvrzení se musí rychle potvrdit ještě jednou.. / A to jsem nedělal a vynechával.../
Takže se nic nedělo. Ale když se to potvrdí ještě jednou, tak se doopravdy objeví nový hardware
a ta mrcha začne s PC spolupracovat, tedy od této chvíle, už se vidí i počítač rádio i rádio PC.
A přechodem do dalšího okna se spustí vlastní zaslání softu do přijímače...
To probíhá v dvou linkách, které se postupně plní...
Trvá to opravdu asi 5 minut a po stisknutí tlačítka Dokončit se přijímač samorestartuje a je hotovo.
Všechno nastavení se zachovalo i uložené stanice i nastavení budíku atd.
Takže 1.5 FR je tam...
Pro zajímavost UK si stáhlo přes 2 000 lidí, EU kolem stovky a FR jen 30.
Nic méně FR tam bylo, tak tam FR je dál. Jen místo 1.4 ta 1.5.
Takže to by bylo, už vím, jak se tam strká firmware...
Pro zajímavost velikost jednotlivých souborů:
EU o velikosti 1 185 848 B
UK o velikosti 1 185 790 B
FR o velikosti 1 184 842 B