Dostal jsem rádio Tesco DR1403B-CE s DAB. Je malé, modré, pogumované, řemeslně kvalitně odvedené, nikde nic nechrastí. Člověk by si ho hned vzal do koupelny. Od takového přístroje se nic nečeká. Může jen mile překvapit. A přesně to se stalo.
Porovnal jsem příjem s rádii AEG 4138 a Technisat 210, která mají prakticky stejnou citlivost. Považuji je za velmi slušná.
Nové Tesco DR1403B-CE vykazuje stejné příjmové výsledky jako AEG 4138, reps. Technisat 210. Včera se mi konečně podařilo najít lokalitu, kde lze sledovat nějaký rozdíl, a to Břístevskou hůru u Bříství, přímo nad D11, 233 m. n. m.
178 DR
180 Teleko z Černé hory
197 MDR Durynsko – obě rádia mux naskenovala, AEG hrálo s výpadky, TESCO nehrálo
202 MDR Sasko
209 Teleko z Milešovky
215 ČRa z Prahy
216 Teleko z Prahy nebo Příbrami
222 BR - obě rádia mux naskenovala, ani jedno rádio nehrálo
223 Polsko z Poznaně - 263 km, obě rádia hrála bez výpadku
Příjem na obě rádia byl prakticky totožný. Malinký rozdíl se projevil jen u 197 MHz. Tento rozdíl je jediný, který jsem zatím pozoroval. Příjem je tedy prakticky stejný, což se u rádia se značkou Tesco příliš nečeká.
Rádio Tesco má jednu velkou výhodu, a to výtečně čitelný displej i na přímém slunci, i se slunečními brýlemi. Má nejlépe čitelný displej ze všech mých rádií. Rádio Tesco se do sítě připojuje přes USB kabel, takže i přes počítač.
Kdyby vás zajímaly další podrobnosti, rád odpovím, resp. vyzkouším.