Dobrý den i vám.
Vámi uváděná anténa má podle dostupných údajů zisk 8,5 - 15 dBi. Převedeme-li to z reklamních dBi na na normální dBd, dostaneme zisk 6,36 - 12,86 dBd. Na k25 má výrobcem uváděný zisk 9 dBi, tedy 6,86 dBd. Velké husté síto od Vatenu má zisk na tomto kmitočtu cca 9 dBd. Tedy dá silnější signál. A 2 dB nejsou málo, zejména u slabšího signálu. Máte-li slabý signál, bylo by dobré, kdyby někdo s měřákem našel optimální místo s maximální úrovní signálu.
A potom je tady ještě jedna věc. Někteří lidé mají u MUX4 problémy s SD programy Novy (zejména TELKA a SMÍCHOV). Právě ty se jim různě sekají. Mě se po dlouhém hledání podařilo získat jeden prehistorický STB PHILIPS, který nemá ani možnost upgadovat FW z USB (nemá totiž USB) a ten zlobí taky. Jinak ale na všech přijímačích v mém širokém okolí není problém. Nicméně je možné, že právě váš přístroj problém mít může.
Můj odhad však je, že to bude v anténách. Svépomocná montáž šla v době analogu. Hledalo co nejmíň zrnění a duchů. Dnes je to komplikovanější, protože je třeba vyhodnotit řadu parametrů. Samozřejmě i dnes je možná svépomocná instalace, ale pouze tam, kde nejsou s příjmem potíže. Pokud si pozvete anténáře, ten signál změří, doporučí a realizuje vhodnou anténu nebo i víc antén a jejich sloučení.
Pokud se přesto chcete pokusit o příjem sám, bude to chtít asi kvalitnější anténu. Ale to je pouze můj odhad.
Přeji hezký den.