Autor Téma: Jaké používáte antény?  (Přečteno 845149 krát)

Josef Zavřel

• Závislák
  • Místní i dálkový příjem DVB-T/T2 CZ,SK a FTA SAT
    • Zobrazit profil
Re:Jaké používáte antény?
« Odpověď #465 kdy: 06. 02. 2014, 09:29:27 »
Přátelé,zdravím vás na DZ.
Jsem odběratelem aktualit z Eltasatu a dnes se mě tam objevila tahle anténa.Nechci ji kupovat,ale předkládám ji k případné diskuzi.Zdraví J.Z.

http://www.eltasat.cz/satelitni-a-dvb-t-technika/antena-tri-digit-se-zesilovacem-eco-zisk-46-db?utm_source=news&utm_medium=mail_04022014&utm_campaign=dipol
DVB-T2 Kojál mux21,22,23, Brno-Barvičova (V) mux 24,
SK mux 1,2,3,4,Vel.Jav. Ant.1x Emme Esse 45 UC. Zes.26/1,2
TV 43FUB8061-4K Finlux.
DAB+ČRo K12D Kojál,Teleko K8A Brno,W-K 5D,př. Albrecht DR 52 BA a DUAL DAB 4 C, ant.FUBA DAB 307,    
SAT.Emme Esse 80cm Fe+4xLNB Megasat
Družice 13-19,2-23,5-28,2

Reklama

• Stálý člen

Dolinak

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #466 kdy: 06. 02. 2014, 09:52:02 »
Představme si situaci, kdy si ji nějaký člověk koupí a nainstaluje do místa, kde je signál o úrovni řekněme 60dBuV.

Kdo uhodne co se asi stane?  :)
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #467 kdy: 06. 02. 2014, 10:53:04 »
Představme si situaci, kdy si ji nějaký člověk koupí a nainstaluje do místa, kde je signál o úrovni řekněme 60dBuV.

bude mít 106 dBuV ? :D

Dolinak

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #468 kdy: 06. 02. 2014, 11:12:04 »

A co uvidíme na obrazovce svého televizního přijímače?   ;D
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #469 kdy: 06. 02. 2014, 11:15:41 »
Jinak samozřejmě řešit jakékoli tyto antény, které vypadají jako "nové", nemá smysl. Vše je to na jedno brdo a výrobci na tom jen pozohýbají jinak dráty a dají jinou barvu plastu a je z toho "nová" anténa. Jsou jich desítky typů a výrobců a vše je skoro stejné. Parametry podobné nebo horší jak poloviční česká Color, cena dvoj- a vícenásobná. Párkrát jsem použil Fubu, nebo Triplex od Iskry, ale čistě jen z designových důvodů na přání zákazníka, když byl ochoten vyšší cenu zaplatit. A vždy tam, kde byl signál i tak dostatečně kvalitní, silný a nerozbitý. Jinak bych si to nelajznul...
O tom, že všechny tyto klony mají tak max 10 dB (a zbytek v tomto konkrétním případě je dohnáno brutálním zesilovačem), se ani nezmiňuji, na to snad je i zdejší laické osazenstvo už dostatečně vzděláno :)
« Poslední změna: 06. 02. 2014, 16:51:21 od David Kříž »

Reklama

• Stálý člen

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #470 kdy: 06. 02. 2014, 11:16:16 »

A co uvidíme na obrazovce svého televizního přijímače?   ;D
neslušná slova se zde hvězdičkují ************* :D

Dan Rozsíval

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #471 kdy: 06. 02. 2014, 14:09:43 »
Jéžišikriste, další paskvil na trhu.  :'(
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

ROHLA JAN

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #472 kdy: 06. 02. 2014, 18:55:34 »
na jasnou otázku jasná odpověď......jakou anténu.....no přece tu vhodnou....a jaká to je.....to záleží na místních podmínkách, které je nutno proměřit příslušným přístrojem.......to je celá věda
Věnuji se problematice TV/R příjmu více než 25 let, není to mé hlavní zaměstnání, ale sem-tam někomu vycházím vstříc....

antenak

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #473 kdy: 06. 02. 2014, 21:18:06 »
Zlatý časy, když se používaly pouze kanálové antény, pásmové se začali v menší míře používat až v 80 letech.Bohužel, dnes to nejde, protože při použití kanál. antén bychom měli ověšená ztožáry. Chybu vidím v tomto,kdyby ze stejného vysílače byli použity blízké kanály, příkladně mux1 k.21, mux2 k.22, mux3 k.23 atd.to by byla paráda.Ale to není realita, třeba Ustí b. hora 33,55,58, to je přes celé pásmo,+ ještě regionálky, popř. Německo nebo polsko,rakousko atd.To aby jsme měli alespon dva stožáry.Je mně jasné , že to není jednoduchá věc, možná to chtělo lépe  promyslet.Jinak taktéž nejsem zastáncem těch rádoby antén, spíš nesmyslů, které se jako antény pouze tváří a vytahují z lidí akorát peníze. Holt byznys je byznys.

dxpetr

• Závislák
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube Kanál
« Odpověď #474 kdy: 06. 02. 2014, 21:43:34 »
Jinak samozřejmě řešit jakékoli tyto antény, které vypadají jako "nové", nemá smysl. Vše je to na jedno brdo a výrobci na tom jen pozohýbají jinak dráty a dají jinou barvu plastu a je z toho "nová" anténa. Jsou jich desítky typů a výrobců a vše je skoro stejné. Parametry podobné nebo horší jak poloviční česká Color, cena dvoj- a vícenásobná. Párkrát jsem použil Fubu, nebo Triplex od Iskry, ale čistě jen z designových důvodů na přání zákazníka, když byl ochoten vyšší cenu zaplatit. A vždy tam, kde byl signál i tak dostatečně kvalitní, silný a nerozbitý. Jinak bych si to nelajznul...
O tom, že všechny tyto klony mají tak max 10 dB (a zbytek v tomto konkrétním případě je dohnáno brutálním zesilovačem), se ani nezmiňuji, na to snad je i zdejší laické osazenstvo už dostatečně vzděláno :)

Dovolím si s Tebou nesouhlasit ohledně Tvého hodnocení Triplexky. Antény, které montuji si vždy proměřuji a porovnávám. Speciálně toto je docela povedená anténa, myslím verzi P-47 . Při své délce má pouze o 1,5 dB menší zisk než Supra.
Výborně funguje ve vertikálu, kde díky prostorovým direktorům je v této polarizaci krásně úzká. Používáme je hlavně na K55-57 z V.Javoriny. Různé jiné jí podobné potvory, které se vyrojily jako houby po dešti, jsou podstatně elektricky i mechanicky horší.
Tohleto je ovšem absolutní perla :http://www.eltasat.cz/satelitni-a-dvb-t-technika/schwaiger-antspi,
jen tak dál a nebojím se v budoucnu o práci :-)
Bandscan
http://www.fmlist.org/fi_bs_public_i.php?omid=3293&usage=D&la=de
http://www.youtube.com/user/DXPETR
Tuner Sony XDR-F1HD  I2C mod
Antény: Korner: FM19.3 horizontal, 2xFM15.12 vertical, DAB 2x YAGI VATEN 14P

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #475 kdy: 06. 02. 2014, 23:29:01 »

Dovolím si s Tebou nesouhlasit ohledně Tvého hodnocení Triplexky. Antény, které montuji si vždy proměřuji a porovnávám. Speciálně toto je docela povedená anténa, myslím verzi P-47 . Při své délce má pouze o 1,5 dB menší zisk než Supra.
Výborně funguje ve vertikálu, kde díky prostorovým direktorům je v této polarizaci krásně úzká. Používáme je hlavně na K55-57 z V.Javoriny. Různé jiné jí podobné potvory, které se vyrojily jako houby po dešti, jsou podstatně elektricky i mechanicky horší.
Tohleto je ovšem absolutní perla :http://www.eltasat.cz/satelitni-a-dvb-t-technika/schwaiger-antspi,
jen tak dál a nebojím se v budoucnu o práci :-)
Ale já jsem na Triplexku nic špatného nepsal, jen že jsem ji párkrát použil z designových důvodů :)
ovšem ten odkaz, to je masakr!  ;D  ;D ;D homogenita pole jim asi nic neříká...
« Poslední změna: 06. 02. 2014, 23:31:04 od David Kříž »

Karel Cibulka

• Profík
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
« Odpověď #476 kdy: 27. 09. 2014, 20:14:39 »
Ano MUX3 u našich nepomůže ani anténa 3metry nad zemí viz fotka protože se vysílače ruší tudíž padá argument ČRa na příjem MUX3K60 protože výkon ještědu je natolik silný že to vyruší i zde!!!s ČH jede SFN  ;) a to samé K 25 Černá studnice VS Českolipský Špičák vysílač Hitrádia Crystal
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)

Josef Zavřel

• Závislák
  • Místní i dálkový příjem DVB-T/T2 CZ,SK a FTA SAT
    • Zobrazit profil
« Odpověď #477 kdy: 31. 05. 2015, 11:02:36 »
Dobrý den všem.
Tak tohle je anténa,která se nyní objevila ve Vatenu.Já mám dvě už 5 roků.Jedna H a druhá V.Tehdy ještě od jiného výrobce síta  a přídavných direktorů.V členitém terénu se mi osvědčila i pro velmi vzdálený,naprosto bezproblémový příjem za každého počasí.Nyní od Vatenu s pozinkovanou reflektorovou stěnou.Nedávám to sem k vůli reklamě výrobci,ale abych pomohl svými zkušenostmi těm,kteří mají problémy z příjmem.U mě je tenhle typ lepší,než "colorka".Všechny na DZ zdraví J.Z.

http://www.televiznianteny.com/pridavne-direktory-p16889.html
DVB-T2 Kojál mux21,22,23, Brno-Barvičova (V) mux 24,
SK mux 1,2,3,4,Vel.Jav. Ant.1x Emme Esse 45 UC. Zes.26/1,2
TV 43FUB8061-4K Finlux.
DAB+ČRo K12D Kojál,Teleko K8A Brno,W-K 5D,př. Albrecht DR 52 BA a DUAL DAB 4 C, ant.FUBA DAB 307,    
SAT.Emme Esse 80cm Fe+4xLNB Megasat
Družice 13-19,2-23,5-28,2

BeatJ

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #478 kdy: 31. 05. 2015, 11:44:23 »
Citace
.U mě je tenhle typ lepší,než "colorka".

To je absolutni nesmysl a neznalost.
Nekde je vhodnejsi colorka, nekde síto, ale ne, ze je jedna antena lepsi a jedna horsi.
Zalezi na oblasti a podmínkách.
DISKUZNÍ SKUPINA DAB+   https://www.facebook.com/groups/1296962067091947/
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání, FM, DAB+
Kathrein AV12, Emme Esse 15RB3 pro DAB+ III.pásmo
Kathrein ABH01 a XMUX pro FM

lance

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #479 kdy: 31. 05. 2015, 11:54:54 »
Je dobře že se Vaten rozhodl vyrábět i příd. direktory, kdysi jsem je u nich sháněl a řekli mi, že je nedělají, protože by se to nerentovalo. Sehnal jsem tehdy nějaký starší výprodej... a nyní provozuju sám jednu soustavu 2 sít s příd.direktory a co do poměru cena/výkon/rozměry to těžko najde konkurenci.  Doporučuju zájemcům, kteří jsou ochotni si trochu pohrát, navázat od konce dir. řad k zadnímu reflettoru rybářské vlasce pro zpevnění a hlavně pro zamezení dosedání ptactva, protože takový vyžraný holub udělá s těmi direktory brzo "pořádek" . Rybářský vlasec vydrží dlouho a není skoro vidět, za trochu námahy se to vyplatí ;)