Bohužel, ačkoliv se takto ostře běžně nevyjadřuji, připojuji se k ostatním názorům. Tak jak napsal pan Rozsíval: omlátit tento výrobek o hlavu prodejci a doporučil bych mu udělat mezi sousedy příslušnou "reklamu".
Ale k věci. Právě když pan Rozsíval psal svůj příspěvek, použil jsem strýčka Googla a pomocí jeho Street View jsem se prošel u vás po Dolní Krupé a koukal lidem na střechy. Viděl jsem obvykle velká síta, občas s přidanými direktory, občas Yaginy, taky X-Colorku a jednou (někde dole pod kostelem) to vypadalo i na logaritmicko periodickou anténu. To, co jste si koupil vy, to se hodí do míst s velmi dobrým signálem. Jde o dvojitou kosočtverečnou anténu. Její zisk není nic moc a výrobce si je toho vědom, takže zisk dohání vestavěným předzesilovačem. Tim dosahuje zisku 20 dB (to jsou decibely - tedy to "20 něčeho"). Ale stará a neotřesitelná anténářská poučka říká, že nejlepší zesilovač je anténa. Ono totiž to, co není na svorkách antény, to zesilovač zesílit nemůže.
Rada je tedy prostá: tento pro vás naprosto nevhodný výrobek vrátit prodejci s tím, že vám (doufejme že z neznalosti) prodal něco naprosto nevhodného a koupit buďto velké síto (možná i těmi direktory - hlavně ne polské se zesilovačem) a nebo tu X-Colorku. Samozřejmě to jsou antény s impedancí 300 ohmů a vy to povedete koaxiálem s impedancí 75 ohmů, takže budete do antény potřebovat symetrizační člen. A úplně nejlepší rada je, najít si anténářskou firmu a pozvat ji. Oni u vás změří signál, podle toho vyberou anténu a případně i předzesilovač, zesilovač atd., vše nainstalují a vy to budete mít s garancí.
Přeji hezký den.