Zdravím,
Myslím, že nebudete touto anténou zklamán

. Podařilo se mi už s ní hodně zachytit. Výhodou této antény je délka, což je velicé potřebné právě při DX příjmu, kdy signály jsou nehomogenní a většinou nedopadají na anténu vodorovně, ale pod určitým úhlem.
Píšete, že je špatné potlačení zadních signálů a malá směrovost. Samozřejmě by to mohlo být lepší, ale zase opět na úkor výše uvedených kladů. Dvě přibližně stejně silné stanice z opačných směrů na stejném kmítočtu s tím jde chytat. Zkoušel jsem taky místní vysílač Javorový(asi 5km 1kW H) a když se anténa rozchází cca o 60° už signál ztratí RDS a je v šumu. Kdyby tady ještě někdo napsal jak je to třeba u 5,7-prvku Yagi atd., tam bych ale spíše počítal se směrovosti vyšší.
Ještě byste sem mohl umístit foto té antény.
Jinak taky jsem minulý týden trochu dělal úpravy. Zásadní změna byla v umístění VKV antény na rotátor nad UHF antény a výměna starého koaxu za nový kvalitní Kathrein LCD 115, který mi zaslal Kuba Melín (ještě jednou díky, na zlepšení signálu se to rozhodně podepsalo) Anténa se tak nakonec dostala nad střechu přes 2 metry.
Jinak v podpisu je foto HB9CV, kterou jsem taky trošku upravil, hlavně fázovací vedení. Konstrukce je jinak pořád původní tzn. nosná trubka z FeZn a prvky(dipoly) z FeZn 8mm hromosvod drátu, v místech křížení je to svářené, a fázovací vedení je Cu žz vodič 4mm2, který je připájen na prvky. Koaxial je zapojen: opletení pod šroubkem, středový vodič připájen na fázovací vedení(výhoda v absenci symetrizačního členu).