Tak jsem se sem po pár dnech vrátil a vidím, že tu je docela dobrý chaos
a obraz stále kostičkuje, stále kostičkuje...
hodně mě pobavila ta příhoda jak někdo ze zoufalství hodil anténu do studny a ono se to rozehrálo
To je jak z Majora Zemana... ještě tam mezitím mohla letět sekera, pořezanej syn a manželka
Argument, že když "někam neuhodilo 20 let, tak proč by tam teď mělo uhodit" je tak trochu mimo... stejně jako skutečnost, že si někdo odváží nemít na střeše hromosvod (což je na malý RD investice v řádů tisíců - srovnejme s investicí do nové střechy, to jsou desetitisíce a statisíce)...
u mého dědy taky nikdy neuhodilo, až jednou jsme tam byli na dovolené, je to poslední barák na konci ulice a skoro naproti je sloupová trafačka, zrovna jsem stál u okna, když jsem slyšel hrozné "svištění" jak když někdo vypustí plno petard, najednou strašně tvrdou a silnou ránu... to trafo, na které bylo vidět z okna se doslova rozsvítilo do oranžova, jak to do něj prásklo... u dědy se nestalo nic, ale sousedovi co bydlí naproti a je k té trafačce nejblíž doslova vylítaly všechny silové kabely ze zdi... od tohoto zážitku skutečně bouřku nepodceňuji... vůbec si nedovedu představit co by se stalo, kdyby to prásklo do střechy bez hromosvodu... to by jí snad úplně rozbouralo... a to nemluvím o následném požáru krovu atd... skutečně to není žádná pr.del...