Tak pokud někdo má doma kvalitní S-VHS stroj, není co řešit a stále občas slouží. Kvalita reprodukce u takových přístrojů je totiž slušná, a to zejména u zvuku. Málokdo ví, že zvuk z kvalitní HiFi stereo VHS kazety nahrané nějakým špičkovým rekordérem se skoro vyrovná CD, a to i parametry (odstup signál-šum, dynamika, kmitočtový rozsah...). A velmi kvalitní je zvuk dokonce i v LP módu, tedy při 8-10 hodinách na kazetě. Proto jsem hlavně dříve využíval VHS pro archivaci zvukových záznamů, například večerních rozhlasových pořadů a podobně. A dodnes to tak občas dělám, pokud se jedná o jednolitý několikahodinový záznam například ze satelitu nebo FM pásma, který nehodlám dále archivovat.
Navíc mám doma ještě jednu "nostalgickou" VHS kazetu s klipy nahrávanými v rozmezí let 1995-1998 z hudebních stanic VIVA+, MTV a VH1... První nahrávky jsou dokonce mono, protože jsme sice už tehdy měli vynikající rekordér Panasonic (který měl dokonce na displeji měřiče vybuzení zvuku a manuální otočný regulátor hlasitosti nahrávání...), ale stanice v pražské kabelovce byly v monu. Stereo přišlo až někdy v roce 1996-97.
Ten starší Panasonic dosloužil někdy na přelomu tisíciletí, a poté ho nahradil nejvyšší S-VHS model téže firmy, který slouží dodnes...
Z VHS jsme některé věci digitalizovali, jednalo se zejména o kompletní seriál Twin Peaks vysílaný na ČT, který pak až do roku 2009 nikdo nevysílal a na DVD vyšel včetně vynikajícího CZ dabingu až minulý rok... Pak tu máme převedené třeba záznamy vystoupení divadla Sklep vysílané na TV3 (kdo si na ni ještě pamatuje?
, a podobné klenoty... Originální VHSky už šly z domu, z nahrávatelných jsem si tu nechal 10-20 ks těch nejkvalitnějších (S-VHS TDK, VHS TDK E-HG a BASF).