VHS rekordéry se ještě dají koupit, buď LG jako normální video nebo ve formě komba s DVD-REC a DVB-T tunerem za 4500, dále Funai kombo ve dvou variantách s HDD nebo bez. Kombo VHS,DVD-REC,DVB-T,HDD stojí cca 8000,záznamy se dají kopírovat vzájemně mezi všemi médii.
VHS rekordér stále používám na občasné nahrávání pořadů,domácí videotéka trochu strádá, kvalita záznamu mi stačí, nemám placku, ale 100Hz Grundiga 72 cm, jehož se hodlám držet, dokud nezemře. Ovšem nejpoužívanější je rekordér jako tape deck na hudbu. Kvalitě šikmého záznamu se většina klasických tape decků nevyrovná a 4 hodiny hudby na jedné kazetě také nemají chybu. O digitalizaci archivu neuvažuji.
Kazety se též dají v pohodě sehnat,kousek ode mne je krámek,kde je běžně mají, i když v poslední době jen Maxell 240, ještě nedávno měli i BASF 240 a 300 !
Co jsem ale předloni zlikvidoval, byl archiv audiokazet, všechno šlo odněkud stáhnout jako MP3, takže nebyl důvod držet si kazety a walkman (stále plně funkční) skončil na půdě. Možná až ho najdou případní prapotomci, vystaví si ho stejně jako někdo teď rádia z první poloviny minulého století