Autor Téma: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem  (Přečteno 139096 krát)

Germi

  • Host
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #15 kdy: 03. 04. 2010, 17:51:44 »
Holice - katastrofa - Ještěd chytnu a Krásné ne. Něco je asi v cestě a ten chytrák kterej vymyslel že pojede jen na 25% výkonu by zasloužil

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jarda

  • Host
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #16 kdy: 03. 04. 2010, 18:59:31 »
Právě,taky mě to zlobí. V náchodě to taky nejde a Poláci vysílají na úplně jiných kanálech a tak by je to nemělo rušit.


Josef

  • Host
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #17 kdy: 03. 04. 2010, 19:20:46 »
Dobrý den, bydlím v Dobrušce okres Rychnov nad Kněžnou a chytám Pardubice/Krásné síla signálu je dobrá 71 procent ale z kvalitou signálu je to horší je to v rozmezí od 92 až 30 procent a pořád to takhle kolísá používám síto se zesilovačem


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #18 kdy: 03. 04. 2010, 19:53:57 »
Dobrý den, bydlím v Dobrušce okres Rychnov nad Kněžnou a chytám Pardubice/Krásné síla signálu je dobrá 71 procent ale z kvalitou signálu je to horší je to v rozmezí od 92 až 30 procent a pořád to takhle kolísá používám síto se zesilovačem
Tak ten zesilovač zahoď, a budeš mít signál OK.


Josef

  • Host
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #19 kdy: 03. 04. 2010, 20:11:07 »
Ahoj opravdu mám zahodit zesilovač?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #20 kdy: 03. 04. 2010, 20:18:32 »
Ahoj opravdu mám zahodit zesilovač?
No, ten co je v té anténě, určitě. Jsou to totiž ty nejhorší střepy jaké můžou být. To kolísání kvality je téměř nezvratným důkazem toho, že ten zesilovač pracuje na hranici limitace.


Josef

  • Host
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #21 kdy: 03. 04. 2010, 20:22:18 »
Moc děkuji za pomoc zitra ho zkusím vyhodit  Josef Rambousek


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #22 kdy: 03. 04. 2010, 20:31:34 »
Je třeba zdůraznit, že Krásné jede do náhradní antény! Po výměně, která se uskuteční v průběhu dubna, signál zesílí a pokrytí bude lepší, i s tím sníženým výkonem 25 kW ERP.

V dohledné době vypočítám pro Krásné mapku pokrytí, který bude reflektovat ten snížený výkon...
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Milan Pantůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 129
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #23 kdy: 03. 04. 2010, 22:28:53 »
zdravim,

chci se zeptat, ja to nemuzu nikde najit, ale jak to naladim ?  proste anténu nasměřuju na krásné - tedy jakoby na směr chrudim a na televizi musim něco přenastavit ?

ja tam mam ted digi.tv normalně přes satelit, a vůbec analog nemam, ale chci tam prostě i to digitální vysílání (cool,barandov) a tak mě to zajíma. Ted když kliknu dole na sílu signálu tak mě to píše 0. žádný signál. tak se chci zeptat jestli nevíte co s tim.

děkuji moc za radu

A máte vůbec DVB-T tuner a připojenu anténu pro pozemní příjem? A na čem to ukazuje ten nulový signál.


Jan Potůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 160
    • Zobrazit profil
    • Televizniweb.cz
    • E-mail
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #24 kdy: 04. 04. 2010, 00:08:31 »
V úterý budeme mít na DigiZone.cz rozhovor s Oldřichem Koryntou ze společnosti Star-mont, která se specializuje na úpravy společných televizních antén na Pardubicku. Témata: úpravy STA pro příjem DVB-T z Krásného a Černé hory, kombinované STA pro příjem DVB-T/S a rozvod HD programů od Skylinku a CS Linku.
Televizniweb.cz - vše o DVB-T2 na jednom místě


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Hlinsko - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #25 kdy: 04. 04. 2010, 10:25:54 »
Hlinsko - 14km od Krásného. Bez přímé viditelnosti dole ve městě chytám přes matraci MUX1 i MUX2 v perfektní kvalitě. V porovnání s tím analog duchuje a Prima poměrně zrní.
MUX1 Síla signálu-87%        MUX2 - 79%
        Kvalita signálu-97%               97%

Pochlubte se ostatní i z jiných lokalit.Zajímali by mě Kouty. Pro ně je totiž nad městem analogový dokrývač. 
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Ondra

  • Host
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #26 kdy: 04. 04. 2010, 13:21:37 »
zdravim,

chci se zeptat, ja to nemuzu nikde najit, ale jak to naladim ?  proste anténu nasměřuju na krásné - tedy jakoby na směr chrudim a na televizi musim něco přenastavit ?

ja tam mam ted digi.tv normalně přes satelit, a vůbec analog nemam, ale chci tam prostě i to digitální vysílání (cool,barandov) a tak mě to zajíma. Ted když kliknu dole na sílu signálu tak mě to píše 0. žádný signál. tak se chci zeptat jestli nevíte co s tim.

děkuji moc za radu

A máte vůbec DVB-T tuner a připojenu anténu pro pozemní příjem? A na čem to ukazuje ten nulový signál.


Mám televizy s dvb-t tunerem samozřejmě. Mám doma 2 televize. přičemž, jedna jede normálně na analog (tu neřeším) a druhá televize tam kde bych to chtěl naladit má ten tuner. Když dám v menu televize síla signálu u digitálního vysílání tak to napiše 0. A mutliplex ma taky 0 takže to nic nechytá. Nikam sem tu anténu nesměroval to chci podotknout. proto se ptám co je potřeba udelat.


rkhl

  • Host
Re: Hlinsko - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #27 kdy: 04. 04. 2010, 13:26:34 »
Hlinsko - 14km od Krásného. Bez přímé viditelnosti dole ve městě chytám přes matraci MUX1 i MUX2 v perfektní kvalitě. V porovnání s tím analog duchuje a Prima poměrně zrní.
MUX1 Síla signálu-87%        MUX2 - 79%
        Kvalita signálu-97%               97%

Pochlubte se ostatní i z jiných lokalit.Zajímali by mě Kouty. Pro ně je totiž nad městem analogový dokrývač.
No já bydlím v ulici vedoucí od bazénu a mám následující parametry.
MUX1  Síla signálu-72%        MUX2 - 71%
         Kvalita signálu-85%               78%
To máte o fous lepší. Anténu mám natočenou od oka, nic jsem na anténím rozvodu po analogu neupravoval, je tam asi nějaký zesilovač v anténě(nějaká colorka) a trafo pod střechou, délka koax kabelu k tv tak cca 15-20m. Myslíte, že bych měl zkusit pohnout ještě anténou pro získání lepších parametrů síly a kvality? Jinak obrázek krásný, s analogem se to srovnávat nedá.
PS: Na střeše mám ještě anténu pro příjem analogové novy 5-12 kanál, tu už asi nebudu na nic potřebovat a můžu ji v klidu sundat?


Josef

  • Host
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #28 kdy: 04. 04. 2010, 13:29:42 »
Vážený pane Enik moc vám děkuji za radu. Vyhodil jsem zesilovač z antény a opravdu je signál ok. Ještě jednou děkuji Rambousek z Dobrušky niní mím silu signálu 61% a kvalita se již nemění 97%


Jan Potůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 160
    • Zobrazit profil
    • Televizniweb.cz
    • E-mail
Re: Pardubice/Krásné - zkušenosti s příjmem
« Odpověď #29 kdy: 04. 04. 2010, 16:24:53 »
zdravim,

chci se zeptat, ja to nemuzu nikde najit, ale jak to naladim ?  proste anténu nasměřuju na krásné - tedy jakoby na směr chrudim a na televizi musim něco přenastavit ?

ja tam mam ted digi.tv normalně přes satelit, a vůbec analog nemam, ale chci tam prostě i to digitální vysílání (cool,barandov) a tak mě to zajíma. Ted když kliknu dole na sílu signálu tak mě to píše 0. žádný signál. tak se chci zeptat jestli nevíte co s tim.

děkuji moc za radu

A máte vůbec DVB-T tuner a připojenu anténu pro pozemní příjem? A na čem to ukazuje ten nulový signál.


Mám televizy s dvb-t tunerem samozřejmě. Mám doma 2 televize. přičemž, jedna jede normálně na analog (tu neřeším) a druhá televize tam kde bych to chtěl naladit má ten tuner. Když dám v menu televize síla signálu u digitálního vysílání tak to napiše 0. A mutliplex ma taky 0 takže to nic nechytá. Nikam sem tu anténu nesměroval to chci podotknout. proto se ptám co je potřeba udelat.

A máte na té anténě pro analogový příjem zesilovač? Ten by totiž mohl působit spíš jako rušička, stejně jako u dalšího účastníka tohoto fóra z Dobrušky. Stačí ho dát pryč a mělo by to jít v pořádku.
Televizniweb.cz - vše o DVB-T2 na jednom místě