« Odpověď #97 kdy: 08. 04. 2010, 18:48:42 »
Já jsem byl v neděli měřit signál na Suchém Vrchu. Přesněji řečeno na české straně Suchého vrchu. Byl jsem asi 200m pod vrcholem. Naladil jsem k32 i k39 naprosto bez potíží. Dokonce i k40 z ČH běžel zcela bez problémů. Vzájemná rušení s analogovým vysíláním se nikterak neprojevila. Ten 1kW na k39 z KH sice může mít vlív ale rozhodně to nebude nikterak podstatné. Poměr výkonů vysílačů je 25:1. Vzhledem k tomu, že DVB-T je odolnější proti rušení než A-TV, pak je k39 z Krásného jasně ve výhodě. k39 z KH může NOVA klidně vypnout. Zkoušel jsem i tento druh vysílání, a analog byl tak zarušený, že se na to nedalo koukat.
Jenže to je místo, kde Svitavy nejsou tak silné a naopak Krásné je silné s rezervou. Zatímco já mám na mysli zejména místa, kde je to naopak, tedy Svitavy silné (často i přímá viditelnost) a na Krásné není přímá viditelnost. Za K39 z KH ale náhrada není, rozhodně ne v podobě DVB-T z Krásného. Takže se nabízí spustit DVB-T, nejlépe něco jako Rychnov nad Kněžnou - Litický chlum nebo rovnou tu KH.
Já mám na mysli třeba Moravskotřebovsko, na Mohelnickém kopci, nebo okolí Starého Města..
IP zaznamenána
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 - 23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky