K39 mě v souvislosti s příjmem z Lobau také děsí. Příjem jsem zkoušel před nedávnem v Praze Horních Počernicích a byl jsem docela překvapen, že dorazil slabý, ale přesto dostačující signál pro příjem. Ale to bylo před zapnutím Krásného... Anténa X-Color 91 prvků, STB PANASONIC DMR-EX87. Síla cca 15-25, kvalita 40, bez zesilovače, svod 5m.
Možná vás bude zajímat, že Praha má v mnoha ohledech šťastnou polohu pokud jde dálkový příjem. Ze střechy 4p domu mám přímou viditelnost na Černou horu, Sněžku, vidím vysílač Buková hora, Říp, Milešovku a nebýt malého lesíka, tak problémem není ani přímý výhled na Ještěd.
Příjem z Krásného v analogu je zcela excelentní, to samé Černá hora i Buková hora. Myslím, že čas nám všem ještě ukáže, jak je to s příjmem DVB-T a speciálně s dálkovým příjmem a s rušením v určitých obdobích roku, kdy je meteorologická situace vhodná pro dálkové šíření. Pro fandy příjmu vzdálených DVB-T signálů tak vzniká výzva k použití výkoných antén, hledání správných umístění antén a neustálé sledování situace v oblasti zapínání nových vysílačů.