reklama

Autor Téma: Ca modul  (Přečteno 18560 krát)

Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #15 kdy: 02. 03. 2012, 07:55:39 »
jsem rád, že jste podala zprávu, jak to vypadá. Dělá to málokdo. Ještě napište, jak to dopadlo po návštěvě pána z UPC.  :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 442
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #16 kdy: 02. 03. 2012, 08:40:44 »
Naladila jsem Švédsko, televizor hovoří česky, ale bohužel jen o málo programech. Zítra přijde pán z UPC a vymění modem za lepší - to je nezávislá akce. Uvidím co to udělá, ale mám obavy, že televize půjde do ložnice. Dám zprávu.
Iva
Jak už bylo napsáno, je dobře, že jste podala průběžnou zprávu. Ale třeba já stále nerozumím vaší poznámce "televizor hovoří česky, ale bohužel jen o málo programech". To má znamenat, že některé stanice nemají český zvukový doprovod? Nebo přijímáte méně programů, než si platíte? Nadnárodní stanice totiž UPC distribuuje v několika jazykových mutacích a musíte si vybrat ten správný doprovod v menu TV. Potom by bylo dobré upřesnit, co je to "málo programů". Čili jejich počet a co chybí?

Jak píšete, dostanete nový kabelový STB, ale pán od UPC Vám maximálně může pomoci s naladěním Panasonicu, ale nemusí to stejně umět, je to opravdu jiný problém. Ta degradace TV Panasonic do ložnice by nemusela být jen příznak Vaší rezignace. Je velmi pravděpodobné, že když opravdu přesně popíšete její chování, někdo Vám zde správně poradí, jak na to.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Ca modul
« Odpověď #17 kdy: 02. 03. 2012, 12:36:51 »
Pokud to naladilo málo programů, je to tím, že UPC používá některé frekvence, které automatické ladění obvykle nenajde. Je potřeba je naladit ručně, pán z UPC by to měl umět.  Tady je kmitočtový plán: http://www.upc.cz/pdf/KP_Praha_od_20110501.pdf
Pak se ještě může stát, že programy to naladí všechny, ale u většiny tvrdí, že jsou kódované. V tom případě nefunguje CA modul.
Pán z UPC, kterej jde měnit modem, se rozhodně nebude tentovat s nějakým televizorem. Nebo si to nechá dobře zaplatit.


Iva Ručná

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #18 kdy: 02. 03. 2012, 21:46:18 »
Tím že hovoří česky, ale o málo programech myslím, že popisy programů (myslím, že tomu říkáte EPG) jsou se správnými písmeny, ale programy nejsou všechny. Když udělám automatické ladění, vůbec tam nemám některé programy, např. ČT 1, ČT2 a všechny slovenské. Podle rady Honzy Nováka jsem si našla frekvence pro ruční ladění. Je tam asi 14 frekvencí. Každá obsahuje 6-11 programů, které se sebou nějak souvisí. Např. základní české, slovenské, sportovní... Když jsem naladila v pořadí první frekvenci, uložily se mi na prvních šest pozic základní české programy. Radovala jsem se a zpustila ladění další frekvence, která obsahovala slovenské programy. Hezky se naladily, ale taky se uložily na prvních šest míst. To znamená, přepsaly programy české. Zkoušela jsem všechno možné - přečíslovat programy, vytvořit složku oblíbených (doufala jsem, že se tím z přepisování vyčlení), ale všechno marné. Jak někdo správně poznamenal, pán z UPC vyměnil modem a na nějaké ladění televizoru se vy... Řekl, že to není jejich problém, že se mám obrátit na výrobce televizoru. Snad by mi mohli nahrát nový ovládací program.  Manžel volal do Panasonicu, kde mu sdělili, že o problému ví, ale pro náš typ televizor to nemají vyřešené. Tečka.
Do ložnice ji nedám, ale už se smiřuji s HD PVR boxem a tudíž dvěma ovladači, které mě pěkně štvou.

Zdravím, Iva





Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 437
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #19 kdy: 02. 03. 2012, 22:18:26 »
V manuálu k TV píšou, že při ručním ladění se kanály přidají k existujícímu seznamu, tak buď je něco špatně v manuálu nebo v TV. Zkoušíte zadat ty parametry v režimu ručního ladění, nebo jste je zadávala v automatickém režimu? U většiny TV to funguje tak, že automatický režim přepisuje původní předvolby, ruční ladění je přidává.
Ještě jsem koukal, že při automatickém ladění je možné volit režim úplný nebo rychlý. Rychlý prohledává kanály jen podle normy, úplný se snaží projít celé pásmo, tak to také ještě zkuste.
Manuál se dá stáhnout z webu Panasonicu.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 442
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #20 kdy: 03. 03. 2012, 08:56:42 »
... Řekl (pán z UPC), že to není jejich problém, že se mám obrátit na výrobce televizoru. Snad by mi mohli nahrát nový ovládací program.  Manžel volal do Panasonicu, kde mu sdělili, že o problému ví, ale pro náš typ televizor to nemají vyřešené. Tečka.
To je právě jedna z věcí, o kterých se výrobci, návody, ale ani prodavači nezmiňují a uživatelům ztrpčují život. Výrobce se reklamaci této nefunkce vyhne tím, že přítomnost DVB-C tuneru, nelokalizovaného do našeho prostředí, zatají a možnost jeho využití "skandinávskou fintou" není oficiální, uvedená v návodu, tudíž nereklamovatelná.

Proto moc nerad radím svým známým při výběru nového TV z pro mne neznámé nabídky, abych nakonec nebyl označen za neznalého blbce a příčinu jejich problémů právě já.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #21 kdy: 03. 03. 2012, 17:34:07 »
... Řekl (pán z UPC), že to není jejich problém, že se mám obrátit na výrobce televizoru. Snad by mi mohli nahrát nový ovládací program.  Manžel volal do Panasonicu, kde mu sdělili, že o problému ví, ale pro náš typ televizor to nemají vyřešené. Tečka.
To je právě jedna z věcí, o kterých se výrobci, návody, ale ani prodavači nezmiňují a uživatelům ztrpčují život. Výrobce se reklamaci této nefunkce vyhne tím, že přítomnost DVB-C tuneru, nelokalizovaného do našeho prostředí, zatají a možnost jeho využití "skandinávskou fintou" není oficiální, uvedená v návodu, tudíž nereklamovatelná.

Proto moc nerad radím svým známým při výběru nového TV z pro mne neznámé nabídky, abych nakonec nebyl označen za neznalého blbce a příčinu jejich problémů právě já.

Prosím o jednu věc a to doporučujete mi koupit Zobrazovač Panasonic nejlépe s možností využití NET a HD je to vůbec dobrý tip na přístroj když to má své mouchy,vím že p. David Rácz se skálopevně drží značky Panasonic,já se držím skálopevně kvality bez kompromisu bez závad a komplikací...bez kompromisu...to chci   :D :D :D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 442
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #22 kdy: 03. 03. 2012, 17:58:06 »
Požadavky na NET a HD, to už je zase z jiného soudku a s DVB-C vůbec nesouvisí. Otázka je také, co si představujete pod NET? Zda jen spolupráci s ostatními přístroji na síti v rámci domácnosti, nebo třeba i připojení na internet? Zde jsou jistě vhodnější ty TV, které umožňují volné připojení na všechny weby, mají možnost připojení jakékoliv klávesnice. A v otázce HD je, kromě podmínky FullHD zobrazovače s rozlišením 1920x1080, důležitější osobní názor na to, který obraz se mu v reálu více líbí?  Zda LCD a jeho modernější modifikace, nebo plazma?

Každý výrobce také nabízí různé řady a modely, které se liší nejen svými technickými parametry, ale i cenou...
« Poslední změna: 03. 03. 2012, 17:59:56 od Pamětník »
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #23 kdy: 03. 03. 2012, 23:27:33 »
HD je v tv vyřešeno/ready-full/-to záleží na vašich očích,ale proč Net,žádná z přidaných funkcí tv,nebude nikdy 100%/kromě základu-dvb-t/c/,už dvb-s je o ničem a net tím tuplem !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #24 kdy: 04. 03. 2012, 06:42:31 »
Požadavky na NET a HD, to už je zase z jiného soudku a s DVB-C vůbec nesouvisí. Otázka je také, co si představujete pod NET? Zda jen spolupráci s ostatními přístroji na síti v rámci domácnosti, nebo třeba i připojení na internet? Zde jsou jistě vhodnější ty TV, které umožňují volné připojení na všechny weby, mají možnost připojení jakékoliv klávesnice. A v otázce HD je, kromě podmínky FullHD zobrazovače s rozlišením 1920x1080, důležitější osobní názor na to, který obraz se mu v reálu více líbí?  Zda LCD a jeho modernější modifikace, nebo plazma?

Každý výrobce také nabízí různé řady a modely, které se liší nejen svými technickými parametry, ale i cenou...

Ano,takhle volně po INTERNET síti se pohybovat a domácí síti to je ONO!,evidentně se výrobci snaží i včetně PANASONICu dostat do TV max a vše tedy i volný přístup k internetu a přehrávání videí takže vlasně takový větší notebook s klávesnicí v HD kvalitě  :D

Takže když to schrnu tak buď multimediální TV a nebo jednoduchý TV zobrazovač v HD a vše externě připojené kabely do TV  :D

Ano LCD a nebo LED to se mi líbí ale stačí mi od TV aby byla jen zobrazovač,nic víc,vše externě připojím a eventuelně vyměním a to se mi líbí než měnit TV Zobrazovač protože má absenci třeba DVB-T2 a podobně...to bych měnil často podle nových inovací a proč měnit celou TV když stačí vyměnit set-top-box a jede se dál...(DVB-T za DVB-T2)

Je pravda že někdy by bylo snažší připojit PC k TV a máte plnohodnotný Internet z PC! a klávesnice a myš BEZDRÁTOVÉ a nemusíte řešit pluginy a podobně v případě chytrých krabiček na Internet povyšující TV na tu CHytrou  :D

To v tomto případě je snažší připojit Počítač k TV a TV je velký Monitor  8)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #25 kdy: 04. 03. 2012, 06:49:10 »
 :D malinko jsem odbošil od tématu,a to jest modul,mimochodem dá se zasunout i do mé TV,taky má možnost zasunutí modulu,jen jsem nevěděl k čemu to slouží,teď jsem o něco vědomější proč to tam je ... díky  :D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


 

reklama