reklama

Autor Téma: Ca modul  (Přečteno 18574 krát)

Iva Ručná

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Ca modul
« kdy: 28. 02. 2012, 23:04:14 »
Dobrý den,

potřebuji poradit. Koupila jsem si u firmy LICA Ca modul se spárovanou kartou k mým programům od UPC, kterou jsem vložila do televizoru Panasonic TX-P46G10E. Po delším boji (všimněte si, že jsem žena) se mi pod vedením pána z LICA podařilo naladit programy. Musela jsem jako zemi zvolit Finsko, jinak se nezobrazovalo ladění pro DVB-C. Ve Finsku se mnou televizor (nastavení funkcí televizoru) hovoří pěkně česky, ale informace o programech a teletext nezobrazují české háčky a čárky nad písmeny, ale nějaká divná písmena s přehláskami apod. Dá se s tím něco dělat?

Za případné rady děkuju.   Iva

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Ca modul
« Odpověď #1 kdy: 29. 02. 2012, 06:47:00 »
NE!!! Jedině koupit nový model Panasonicu, nejlépe rok výroby 2011 a výše, tam už problém sladěním DVB-C v regionu ČR není.


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #2 kdy: 29. 02. 2012, 07:52:22 »
Já mám taky Pansonica. Jako zemi tam mám Švédsko a aby mi to zobrazovalo hezky česky, tak jsem u každého kanálu zvlášť pěkně růčo musel nastavit znakovou sadu východ tuším jedna. Doma se kouknu a večer napíšu.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Ca modul
« Odpověď #3 kdy: 29. 02. 2012, 07:54:27 »
Tahle volba je pro TXT, nikoliv pro zobrazování znakové sady v EPG!!


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #4 kdy: 29. 02. 2012, 08:49:12 »
Aha, ale i tak, já mám epg v pořádku, přestože mám nastavené švédsko. Kouknu doma, vyzkouším a napíšu.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Hans_88

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #5 kdy: 29. 02. 2012, 09:26:11 »
Jak píše Honza Novák, zkuste resetovat TV do továrního nastavení a poté jako zemi nastavit Švédsko a jazyk češtinu. Pokud s tím SATem nebude problém (což nevím, SAT tuner v TV nemám) mělo by EPG chodit hezky česky a u teletextu se holt na každém kanálu musí nastavit jiná znaková sada (z halvy teď nevím).
Jinak s tím Švédskem je to poměrně starý trik jak na TV Panasonic (alespoň těch starších) vůbec rozchodit týdenní EPG.


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #6 kdy: 29. 02. 2012, 10:54:09 »
Tam ale nejde o DVB-S, ale o DVB-C.
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #7 kdy: 29. 02. 2012, 14:32:24 »
Tam nejde o dvb-c, ani dvb-s, ale o epg. ;)


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #8 kdy: 29. 02. 2012, 15:08:52 »
Ano, a při jakém příjmu ?
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


Koki Koki

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #9 kdy: 29. 02. 2012, 15:45:37 »
Pokud umíš číst, tak je jasně specifokováno, že se jedná o DVB-C!


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #10 kdy: 29. 02. 2012, 16:00:24 »
Číst umím a pokud to umíš i ty, tak pochopíš, že to byla reakce na Honzu Nováka.
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #11 kdy: 29. 02. 2012, 18:10:10 »
Honza Novák to pochopil. Ale EPG snad chodí na jedné televizi stejně při jakémkoliv příjmu. Nezdá se mi, že by při satelitu chodilo dobře a při kabelu chodilo špatně na jednom konkrétním přístroji. A o satelitním příjmu tu nikdo nepsal.
Tak jsem tu televizi přeladil znovu celou. Nastavil jsem zemi švédsko, jazyk česko a epg bylo v pořádku. Paní by to měla zkusit a snad jí to půjde taky. (já nemám kabel.)


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Ca modul
« Odpověď #12 kdy: 29. 02. 2012, 19:38:53 »
Takže EPG bylo v poho v DVB-T! Ale tady jde o DVB-C a tam se může vysílat EPG v jiné znakové sadě. Co vím, tak u všech Panasoniců do roku výroby 2011 s EPG u DVB-C byl problém!!! Lhostejno, jestli Finsko (region Helsinki) nebo Švédsko.


Iva Ručná

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #13 kdy: 02. 03. 2012, 00:18:12 »
No pánové, udělali jste mi radost. Nevěřila jsem, že mi někdo odpoví.

Naladila jsem Švédsko, televizor hovoří česky, ale bohužel jen o málo programech. Zítra přijde pán z UPC a vymění modem za lepší - to je nezávislá akce. Uvidím co to udělá, ale mám obavy, že televize půjde do ložnice. Dám zprávu.
Iva


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 437
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Ca modul
« Odpověď #14 kdy: 02. 03. 2012, 01:23:21 »
Pokud to naladilo málo programů, je to tím, že UPC používá některé frekvence, které automatické ladění obvykle nenajde. Je potřeba je naladit ručně, pán z UPC by to měl umět.  Tady je kmitočtový plán: http://www.upc.cz/pdf/KP_Praha_od_20110501.pdf
Pak se ještě může stát, že programy to naladí všechny, ale u většiny tvrdí, že jsou kódované. V tom případě nefunguje CA modul.


 

reklama