Autor Téma: Problém partner box  (Přečteno 66065 krát)

PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #45 kdy: 28. 02. 2012, 14:14:19 »
Pánové debata se rozvinula až tak že si dovolím pro vás znalé možná hloupou otázku.Daný problém se projevuje na puvodním solo přijímači a to i v případě že ten druhý přidaný společně s Twin LNB je odpojen od sítě a kromě koaxu od paraboly není do něho nic zapojeno.Stačí koax odpojit a problémy na prvním přijímači okamžitě zmizí.Takže by tedy stačilo připojit ten koax do jakéhokoliv jiného sat.přístroje jakékoliv značky a také bez jakéhokoliv jiného propojení kromě toho koaxu a problém by tedy byl pořád?Jinak přístroje jsem zapojil do stejné zásuvky obracel vidlice-nic platné.
Pokud do něho není opravdu nic jinýho připojenýho (tj. žádnej SCART, CINCH apod.), tak je nejspíš po smrti.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #46 kdy: 28. 02. 2012, 14:55:55 »
Je to možné-spíš bych řekl těsně před smrtí :)Protože pokud ho zapojím do sítě a propojím Scartem s tou druhou TV tak normálně hraje žádný brum ani pruhy na TV ke které je připojen nejsou.Problém se ukáže opět pouze na první TV.Asi jim ho odnesu na výměnu a uvidím co se bude dít.


Filip Heczko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 231
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #47 kdy: 28. 02. 2012, 15:32:05 »
A máte u jednoho nebo druhého přístroje zapojené něco i s ochranným vodičem(3 vodičový kabel)? Pokud by to byla totíž zemní smyčka, tak na to asi jen tak něco nekoupíte. Vím, že Enik na to ale měl řešení ;)


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #48 kdy: 28. 02. 2012, 16:00:57 »
Přímo v zásuvce u toho druhého co dělá ty problémy není žádný spotřebič s kolíkem.Pouze na druhé zásuvce v místnosti je počítač s monitorem s přívodním třížíl.kabely.Obě zásuvky jsou ovšem na stejném jističi.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #49 kdy: 28. 02. 2012, 16:02:56 »
Ani u prvního puvodního přístroje není zapojeno nic s kolíkem.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Filip Heczko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 231
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #50 kdy: 28. 02. 2012, 16:50:19 »
A počítač je nějakým způsobem spojený s TV, stb, dvd ...? To že jsou na jiném jističi nevadí, tam je(většinou) pouze fáze.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #51 kdy: 28. 02. 2012, 17:15:44 »
Ne počítač není s ničím jiným spojený.


Filip Heczko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 231
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #52 kdy: 28. 02. 2012, 19:39:51 »
Pořád nevím, kde tam může vznikat ta zemní smyčka. Pokud to tedy není něco jiného. Zkusil bych ty montážníky DIGI. Možná, že to bude opravdu chyba někde v přístrojích.


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #53 kdy: 28. 02. 2012, 20:01:46 »
Pořád nevím, kde tam může vznikat ta zemní smyčka. Pokud to tedy není něco jiného. Zkusil bych ty montážníky DIGI. Možná, že to bude opravdu chyba někde v přístrojích.
Chyba v přístrojích to rozhodně není. Možných příčin je sice hned několik, ale nejpravděpodobnější je ta zemní smyčka. Ovšem v takovémto případě může někdy být i problém tu smyčku opravdu najít. Už jsem měl případy, kdy mi zákazník tvrdil, že kabel od paraboly je v kuse bez spojek. Jenže to nebyla pravda. Kabel byl přerušený přepěťovou ovhranou uzeměnou na topení. Tedy naprosto šílená věc, kterou jsem s měřákem hledal několik hodin.


Filip Heczko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 231
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #54 kdy: 29. 02. 2012, 08:07:04 »
jan poctivý: Zkusil bych kostry těch boxů na zkoušku propojit drátem o průřezu alespoň 1.5mm2.
   


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #55 kdy: 29. 02. 2012, 08:43:19 »
V dané situaci propojení boxů zřejmě nepomůže. Za povšinutí stojí fakt, že ač druhý box je "ve vzduchu", k vyvolání problému stačí zapojit jeho koaxiál od LNB. Pokud by tam byla bleskojistka, bylo by to trvalé. Zapojením koaxu se jaksi propojí vedení k LNB, vliv mohou mít obvody sloužící k vydávání napěťových povelů (potažmo zdroj). A přes twin LNB to ovlivňuje box č. 1.
Já bych nejprve zkusil na pozici boxu č.2 jakýkoliv jiný sat. přijímač.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #56 kdy: 29. 02. 2012, 10:16:06 »
Tak jsem tedy zašel za montážní firmou kterou jsem tady měl na tzv.povinou montáž druhého přístroje-naštěstí to mám 10 minut pěšky.Mají tam nápisy že jsou firmou,která zajištuje od UPC přes Skylink až Digi a antény atd.Přijdou odpoledne tak dám vědět jak to dopadlo.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #57 kdy: 29. 02. 2012, 21:08:11 »
Tak dnes se tel.omluvili že to nestihnou a tedy až zítra.No uvidím...


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #58 kdy: 29. 02. 2012, 21:16:07 »
A zítra se omluví znova a pozítři taktéž! Běžná praxe u "pafirem", které se zabývají montážemi Digi tv! Je problém, tak od něj rychle pryč! Tyto firmy, předtím než začaly "instalovat" Digi, tak většinou prodávaly zeleninu nebo pečivo někde na tržnicích! Pak "zavětřily" příležitost a od té doby jsou z nich "profíci" v oboru!  :-[ :-[


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #59 kdy: 29. 02. 2012, 21:31:05 »
Tak to abych jim nekřivdil tak fungovali už v začátcích UPC Direct  i dnešního Skylinku.Digi si jaksi přibrali aby to asi měli komplet. :)