Autor Téma: Problém partner box  (Přečteno 59707 krát)

jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Problém partner box
« kdy: 23. 02. 2012, 16:23:09 »
Dobrý den.Zkusil jsem DIGI na rok pouze na sledování PL.Nejdříve jeden box pouze s kartou samoinstalace parabola a vše ostatní moje vlastní.Vše fungovalo naprosto v pořádku.Syn se chtěl také dívat na druhé TV takže jsem zašel za prodejcem a ten sdělil,že v případě druhého boxu DIGI vyžaduje montáž od jejich firmy.Celkem mě to bylo jedno přišli druhý den.Vyměnili samozřejmě jenom LNB singl za jejich twin natáhli asi 8M kabelu zapojili druhý box a nashle.Moc to nepouštím takže asi po třech dnech jsem zapnul ten první box a slyšel jsem okamžitě brum ve zvuku a přejíždění pruhu v obraze markantní zvláště při tmavším záběru třeba do hlediště a podobně.Ten druhý box to nedělá i když je zapnutý samotný nebo i ten muj puvodní.Scarty tam jsou všude kvalitní a silné.Zvuk na obou boxech na maximum a reguluji hlasitost na TV.Odtranit tento problém na prvním přijímači lze pouze odpojením koaxialu od vstupu na druhém přijímači.Dělá to i při vypnutém druhém přístroji ze sítě-stačí k němu ten koaxial jenom připojit.Takže mě napadá jedna možnost prohodit kabely na výstupu LNB což není pro mě problém jenom časově.Pokud by to začal dělat pro změnu ten druhý přístroj namontovaný později tak bych byl asi doma.Ale potom pokud by problém přetrvával tak bych se už obával třeba zemní smyčky byla by to jedna z možných příčin tohoto problému?Nechci totiž tu firmu co realizovala ten druhý box tahat domu zbyrečně,protože by toto neodstranili zcela určitě.Máte někdo nějakou další radu co by mohlo být příčinou?Jinak nedělám si žádné iluze o kvalitě komponentu dodávaných touto firmou.Děkuji za případné rady.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #1 kdy: 23. 02. 2012, 17:15:42 »
Oddělit to od sebe, tj. 2 paraboly, 2 konvertory.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #2 kdy: 23. 02. 2012, 17:51:57 »
No to byl asi malinko problém-dum je majitelky a okna do ulice asi bych nepochodil.Argumentu by měla dost a dost.Takže připojení dvou těch jejich šrotu na jednu a twin dělá neplechu pomalu všem?A nejpravděpodobnější příčinou je vlastně co?


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #3 kdy: 23. 02. 2012, 17:58:11 »
Honda Enduro Team


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 552
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #4 kdy: 23. 02. 2012, 18:03:57 »
zkuste galvanický oddělovač
http://www.k-digi.cz/x2383-1-sat-galvanicky-izolator-oddelovac
Přes galvanický oddělovač projde jen VF signál, ale napájení a povely do LNB nepropustí.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #5 kdy: 23. 02. 2012, 19:51:46 »
No to byl asi malinko problém-dum je majitelky a okna do ulice asi bych nepochodil.Argumentu by měla dost a dost.Takže připojení dvou těch jejich šrotu na jednu a twin dělá neplechu pomalu všem?A nejpravděpodobnější příčinou je vlastně co?
Příčinou je zemní smyčka nebo naprostá shitoidnost některýho z přijímačů, jenž způsobuje totéž.


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 323
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #6 kdy: 23. 02. 2012, 20:08:59 »
Jestli je to možné zkusil bych prodlužovačku a zapojit oba přístroje na stejnou zásuvku.


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #7 kdy: 23. 02. 2012, 20:11:52 »
No to byl asi malinko problém-dum je majitelky a okna do ulice asi bych nepochodil.Argumentu by měla dost a dost.Takže připojení dvou těch jejich šrotu na jednu a twin dělá neplechu pomalu všem?A nejpravděpodobnější příčinou je vlastně co?
Příčinou je zemní smyčka nebo naprostá shitoidnost některýho z přijímačů, jenž způsobuje totéž.
Je to zemní smyčka, a příčinou jsou televizní přijímače, které jsou oba třídy I. Možných způsobu řešení problému je hned několik. Naprosto nejjednodušším je, reklamovat to u montážní firmy. Ať si s tím poradí. Docela bych se u toho bavil. Už jsem se setkal s pojmem "plovoucí fáze." To je technický objev jedné šumperské firmy. Odstranit problém ovšem nedokážou.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #8 kdy: 23. 02. 2012, 22:35:45 »
Ještě si dovolím otázku,protože je mě jasné a plně to respektuji,že pokud znáte několik možných zpusobu odsranění tohoto problému ve spojení se zemní smyčkou tak to nebudete zveřejnovat na kdejakém foru.Zkusil jsem odpojit TV která je připojena k tomu druhému firmou zapojeného přístroje od sítě.Odpojil jsem od sítě i ten přístroj včetně propojení Scartem s TV.Jediné co jsem nechal připojeno je koax od twinu.problém na první TV trvá nadále.Odstraní se pouze odpojením koaxu od toho druhého přístroje.Nějak mě hlava nebere když ty druhé přístroje nejsou vubec v síti a stačí pouze připojit druhý koax k mrtvému přístroji a problém je opět hned na světě.To je vlastně jako bych TV i ten digišrot nechal stát na stole a připojil jenom koax z twin LNB a začalo to rušit signál ve druhé místnosti na druhé TV.To mě teda hlava nebere.Jestli mužete odpovědět budu rád třeba i jinou možnou příčinu.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #9 kdy: 23. 02. 2012, 22:46:13 »
Jenom doplním dotaz nic jiného než vada v tom jima namontovaného TWIN LNB mě jako laika nenapadá.


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #10 kdy: 24. 02. 2012, 08:23:39 »
Vydal bych se cestou, jakou popisuje Enik, tj. reklamace u poskytovatele. Ostatně mu platíš, tak ať se snaží.

Eliminace zemní smyčky je pak popsána v mnoha článcích na webu, od oddělovacího trafa až třeba po optické komponenty, u kterých se zemní smyčka z principu nikdy vyskytnout nemůže.


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 323
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #11 kdy: 24. 02. 2012, 11:02:25 »
Možná by se měl snažit nějaký elektrikář.


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #12 kdy: 24. 02. 2012, 11:40:13 »
Elektrikář nic nevymyslí a popravdě to ani není jeho starost. Celá chyba vznikla u výrobců spotřební elektroniky, takže ti by si měli v první řadě sypat popel na hlavu a zjednat nápravu.


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 323
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #13 kdy: 24. 02. 2012, 12:05:10 »
Kdysi jsem si v podobném případě měřil "nulu" mezi jednotlivými patry v domku a byla dost jiná, v mém případě to elektrikář vyřešil. Ale případ není jednoznačně popsán, takže to navrhuji jako jednu z variant řešení. :)


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #14 kdy: 24. 02. 2012, 20:12:56 »
Takže děkuji za názory a pokusím se to nějak vyřešit.Ale povolat montážní pracovníky Digi bude to nejposlednější co bych zkoušel.Ti to totiž nevyřeší s největší pravděpodobností nikdy.