Autor Téma: Problém partner box  (Přečteno 66051 krát)

PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #30 kdy: 26. 02. 2012, 17:42:29 »
Myslet znamená houno vědět, přečti si pořádně o čem je diskuze a budeš v obraze  ;D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 324
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #31 kdy: 26. 02. 2012, 18:44:44 »
To jsem si přečetl a je jasné, že nemáte pravdu, více nebudu vzhledem k vašemu arogantnímu jednání odpovídat.


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #32 kdy: 26. 02. 2012, 19:11:31 »
Jasný je pouze to, že tomu naprosto nerozumíš, protože konvertor v plastovým pouzdře není vodivě spojenej s parabolou (která může být uzemněná), takže ani nehrozí problém zemní smyčky z tohoto důvodu. A když to někdo nechápe na cca třetí pokus, což je tvůj případ, tak je potřeba mu to sdělil důrazněji. Mimochodem o odpovědi se tě nikdo neprosil ani předtím  :P


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #33 kdy: 26. 02. 2012, 21:30:34 »
a tebe se, kolego Pit0mče, nikdo neprosil o arogantní napadání diskutujícího, tak klídek. Jsi tu chvilku a už jsi arogantní fest...bohužel, je ale fakt, že jsi se registrací na tomhle fóru nezavázal k dodržování určitého kodexu diskuze, něco podobného, jako je u konkurence. Kdybys tohle tam udělal, třeba bys už měl ban. Tady se ti, bohužel, nic nestane, takže to zkoušíš, kam až můžeš zajít. Nejsem admin fóra, nemám právo tě soudit, ale třeba by neškodilo, kdyby se místní správci nad tebou zamysleli.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #34 kdy: 27. 02. 2012, 07:55:34 »
Uklidni se a přestaň tady kázat, nejseš kazatel. Navíc - pokud už si na toho kazatele hraješ - bys měl kárat obě strany, jinak lze reálně předpokládat tvoji zaujatost a naddržování. Za což bys ten ban měl opravdu mít, protože takto se slušný člověk nechová, a to bez ohledu na to, jak dlouho zde je.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Filip Heczko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 231
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #35 kdy: 27. 02. 2012, 09:22:40 »
PITOMEC: S tím LNB možná máte pravdu, ale skutečně by neuškodilo ty informace podávat trochu slušnějším způsobem. Zbytečně pak děláte diskuzi nepřehlednou.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #36 kdy: 27. 02. 2012, 15:12:58 »
Uklidni se a přestaň tady kázat, nejseš kazatel. Navíc - pokud už si na toho kazatele hraješ - bys měl kárat obě strany, jinak lze reálně předpokládat tvoji zaujatost a naddržování. Za což bys ten ban měl opravdu mít, protože takto se slušný člověk nechová, a to bez ohledu na to, jak dlouho zde je.
Pitomče, já jsem v klidu a máš pravdu, nejsem kazatel, nemám právo ti kázat. Stejně taky ty nemáš právo tady bejt arogantní, když ti ten dotyčný zjevně nic nedělá. Prostě to přeháníš, za tím si stojím. Však taky říkám, vše je na adminech tohoto fóra, pokud se vyjádří.

A co se týká toho LNB, v zásadě s tebou taky souhlasím.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #37 kdy: 27. 02. 2012, 15:13:32 »
PITOMEC: S tím LNB možná máte pravdu, ale skutečně by neuškodilo ty informace podávat trochu slušnějším způsobem. Zbytečně pak děláte diskuzi nepřehlednou.
Máš recht, Filipe :) ale v tomhle případě se diskuze zvrhla úplně jinam, bylo by asi nejlepší ji uzavřít....
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #38 kdy: 27. 02. 2012, 16:01:30 »
Stačí z této diskuze vymazat tvoje OT příspěvky (jistě i některé moje, abych byl objektivní) a pokračovat dál na téma zemní smyčky. Skončili jsme u toho, že zemní smyčka nemůže vzniknout přes konvertor a parabolu, protože tyto dva komponenty nejsou vodivě spojené.


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 324
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #39 kdy: 27. 02. 2012, 17:47:35 »
Parabolu do toho vůbec není potřeba míchat, tu si přidal kolega a k ní ještě nevodivý plastový konvertor a tím dokázal, že na konvertoru smyčka vzniknout nemůže. Já tvrdím, že konvertor je kovový, elektricky vodivý a v diskutovaném případě se jedná o twin, který je napájem ze dvou přijímačů na různých místech objektu. Ty už nemusí mít stejný nulový potenciál a problém je na světě. Proto jsem zkraje radil zkusit zapojit přístroje z jedné zásuvky, pokud je to možné.  Je to reálná situace, s kterou se lze čas od času setkat, aspoň mě se to takhle stává. :)


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #40 kdy: 27. 02. 2012, 18:03:55 »
Že jsou oba přijímače vodivě spojeny přes konvertor, to tady všichni víme od začátku, takže sice je pozitivní, že to už víš i ty, ale problém to neřeší. A já reagoval na to, co je na obr. níže, takže opravdu stačí lépe číst a předejde se příp. nedorozumění, jako se tomu stalo zde  ;D



Filip Heczko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 231
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #41 kdy: 27. 02. 2012, 18:09:58 »
V jedné budově by měl být potenciál stejný a to nejen el. rozvodu, ale třeba i toho uzemněného satelitu(podle předchozí normy). Teď se to řeší oddáleným hromosvodem, takže tam už k propojení nedochází. Akorát se připojí stožár na HOP vodičem patřičných průřezů. Pořád jsou(měly by) potenciály země vyrovnany.   


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #42 kdy: 27. 02. 2012, 18:25:42 »
U toho satelitu se ale uzemní akorát parabola, nikoliv konvertor (jenž je vodivě spojenej s přijímačem), kterej má plášť z umělý hmoty a technicky to jaksi nejde. O tom jsem psal, že tudy se zemní smyčka vytvořit nemůže.


Filip Heczko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 231
    • Zobrazit profil
Re:Problém partner box
« Odpověď #43 kdy: 27. 02. 2012, 19:08:07 »
Jedině, že by byl vývod LNB spojen přes cívku se zbytkem antény. Mám to tak u všech antén a se zemní smyčkou problém nemám, protože všde je stejný potenciál.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém partner box
« Odpověď #44 kdy: 28. 02. 2012, 13:51:52 »
Pánové debata se rozvinula až tak že si dovolím pro vás znalé možná hloupou otázku.Daný problém se projevuje na puvodním solo přijímači a to i v případě že ten druhý přidaný společně s Twin LNB je odpojen od sítě a kromě koaxu od paraboly není do něho nic zapojeno.Stačí koax odpojit a problémy na prvním přijímači okamžitě zmizí.Takže by tedy stačilo připojit ten koax do jakéhokoliv jiného sat.přístroje jakékoliv značky a také bez jakéhokoliv jiného propojení kromě toho koaxu a problém by tedy byl pořád?Jinak přístroje jsem zapojil do stejné zásuvky obracel vidlice-nic platné.