Autor Téma: STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu  (Přečteno 5115 krát)

Kule

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
« kdy: 16. 02. 2012, 12:26:45 »
Dobrý den,

rád by jsem se dozvěděl nějaké základní informace a jestli je to vůbec možné realizovat.

Doma máme satelit(Astru 3 a 1) rozvedenou do 6 pokojů. U každého musí být reciever a dekodovací karta, aby mohl člověk přijímat televize.

1) Jde mi o to jestli není nějaká možnost mít nějaký modul připojený na multipřepinač, a rovnou tam dekodovat programy, aby člověk nemusel mít kartu v dalším recieveru. Jde mi hlavně pak o placené kanály, to je investice větší a v rodinném domě zbytečná. Hlavně jestli to nějak jde řešit. Příklad, Z LNB jde 12 kabelů(6 pro Astra 3 a 6 pro Astra 1) jde to do multipřepínače a následně do každé místnosti. Takže místo, nebo k multipřepínači nějak dekodovat Tv kanály a následně je posílat do rozvodů. Je to vůbec možné?

2) Ještě jsem někde narazil na možnost mít reciever s LAN a mít každý napojený na domácí síť a v jednom tu dekodovací kartu. Takže by jeden reciever byl hlavní a ostatní by si z něj tahali to rozkodování. Ale nenašel jsem nějaké bližší informace, hlavně aby to byl i reciever s DVB-S2... Jaký použít reciever a jak to technicky řešit... a hlavně to může člověk řešit postupně, si myslím, že nemusím hned nakoupit 5 recieverů...

3) Dále jsem přemýšlel o stremování kanálů, slováky a HBO HD, HBO 2 a HBO Comedy, čechy pomocí DVB-T(to už mi jede), aby jsem se mohl dívat na PC, telefonu a i tabletu. Bohužel je problém že každá TV je na jiném transpondéru a to by chtělo aspon 2 satelitní karty s HD... Ale opět nastává situace že by se nějak muselo řešit to dekodování a pak příjem u TV buď přes PC, nebo nějakou (Androidí) krabičku. Ale někde jsem viděl možnost z recieveru streamovat kanál do sítě, kdyby se to spojilo s variantou 2) tak by to bylo perfektní.

Budu rád za každou indicii a pomoc s daným tématem. Hlavně co je nejlevnější... Chtěl by jsem to mít v 5 místnostech s HD kanály...

Pokud by to někdo nechtěl zde téma řešit a chtěl by mi poradit, může použít soukromou zprávu, nebo mail kolik.kulda@gmail.com

Moc děkuji za informace

Reklama

• Stálý člen

[cz] stanley

• Člen
  • **
  • Ono to zase nejde ;o)
    • Zobrazit profil
Re:STA s DVB-S/S2 na jednu dekodovací kartu
« Odpověď #1 kdy: 16. 02. 2012, 13:17:26 »
Oficiálně ti tu nikdo neporadí. protože na co se ptáš je mimo zákon.

Oficiální cestou to jde, že si koupíš kartu u skylinku tzv next 800/rok
Vantage HD-8000S+TaT+Diablo2.3 UW 1.xx+HDD WD 2.5" My Passport Essential 250GB USB 2.0
Napojeny to mam na
T90 - 1w+4,8e+9e+13e+16e+19,2e+23,5e+28e

Honza Novák

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 16. 02. 2012, 13:44:32 »
Nejde to. Druhou kartu od Skylinku si koupí jenom jednu, takže má vyřešené dvě televize. A on jich potřebuje šest. Řešení je, ale jak psal kolega, je to protizákonné. Musíte hledat.

Malata1 Jak

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 16. 02. 2012, 14:15:35 »
Jak protizákonné? Vždyť přece je naprosto v pořádku rozvést např. dekódované programy ČT ze satelitního příjmu do společné antény. Takže nějaké legální technické řešení musí existovat. Jaké oprávnění pak na tu kartu nahraje a které transpodéry rozvede už je ten maličký detail kde je hrana zákona.

Kule

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 16. 02. 2012, 14:18:09 »
Nejde to. Druhou kartu od Skylinku si koupí jenom jednu, takže má vyřešené dvě televize. A on jich potřebuje šest. Řešení je, ale jak psal kolega, je to protizákonné. Musíte hledat.

Přesně tak, potřebuji víc TV, ta karta nic neřeší... Já myslel, že protizákonné to je když to budu nabízet sousedovi. Mě jde o rodinný dům, jednu rodinu. Ale chápu to co jste mysleli, proto jsem uvedl i soukromý mail a možnost zpráv.

A asi reciever mi neporadíte? Co? Přes ten bych si to snad už dohledal pořádně přes googla. Nebo jak se tomu odborně říká.

Jinak moc děkuji

Reklama

• Stálý člen

Honza Novák

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16. 02. 2012, 14:46:37 »
Tak jsem se díval na obchodní podmínky Skylinku a opravdu musím kartu používat jenom pro sebe a svojí rodinu v místě bydliště. Takže v rámci jednoho bytu mohu sdílet. Co není zakázáno, to je povoleno.
Studujte na AB fóru.

Miloslav Soška

• Profík
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
« Odpověď #6 kdy: 16. 02. 2012, 16:19:37 »
ale je otázka, jak dlouho to ještě půjde...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Niente Nobody

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 16. 02. 2012, 16:42:38 »
Na poslední otázku existuje odpověď: vyvarujte se slotů a modulů CI+ (CI bez problémů) a jen čistého Irdeta. Berte ICE ...

Kule

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 16. 02. 2012, 22:32:31 »
Děkuji za reakce... Prostuduji si vše a snad se mi to povede. Každá rada dobrá...;)

zdenek stepanek

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 17. 02. 2012, 14:01:17 »
Řeči o nezákonnosti jsou zbytečné...

Dotyčný to chce do jednoho domu, jen do své domácnosti. Takže je to košer.

Já bych to řešil přes IPTV. Takže nějaký dreambox nebo tak něco, podstatné je aby to mělo dostatek tunerů. Nevím na kolika transponderech vysílají české programy, ale pokud opravdu nechcete býát omezován, tak potřebujete tolik tunerů, kolik je transpondérů na kterých vysílají kýžené programy.

Některé lepší modely určitě budou mít možnost připojení USB tuneru. Pak lze ušetřit SAT tunery tím, že co nejvíc kanálů vezmeš z DVB-T, tam ti stačí 3/4 tunery.

Pak už je taky možnost postavit si domácí IPTV na počítači. Software VDR, MythTV apod, ale to už předpokládá hraní si s Linuxem.

No a pak už jen ke každé TV nějakou krabičku, která přehraje stream. Můžu  doporučit google TV box F-1:

http://www.digilidi.cz/recenze-google-tv-box-fv-1-vykonny-android-k-televizi

Nevím jestli je v základu, ale je do toho aplikace, které předhodíš playlist (nebo si ho vždy při startu stáhne ze zadaného umístění) a pak to přehrává s veškerou pohodlností jako TV.

PIT0MEC

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 18. 02. 2012, 10:03:13 »
Na poslední otázku existuje odpověď: vyvarujte se slotů a modulů CI+ (CI bez problémů) a jen čistého Irdeta. Berte ICE ...
Jestli karta Irdeto nebo ICE je úplně ukradený, oboje pracuje primárně v Irdetu, takže se na to dají aplikovat ochrany typu Surflock apod.

Dan Rozsíval

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 18. 02. 2012, 12:35:24 »
Pitomec: Přesně tak.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Miloslav Soška

• Profík
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
« Odpověď #12 kdy: 18. 02. 2012, 13:43:11 »
pánové, však právě proto říkám - jak dlouho to ještě půjde....
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky