Dobrý den,
rád by jsem se dozvěděl nějaké základní informace a jestli je to vůbec možné realizovat.
Doma máme satelit(Astru 3 a 1) rozvedenou do 6 pokojů. U každého musí být reciever a dekodovací karta, aby mohl člověk přijímat televize.
1) Jde mi o to jestli není nějaká možnost mít nějaký modul připojený na multipřepinač, a rovnou tam dekodovat programy, aby člověk nemusel mít kartu v dalším recieveru. Jde mi hlavně pak o placené kanály, to je investice větší a v rodinném domě zbytečná. Hlavně jestli to nějak jde řešit. Příklad, Z LNB jde 12 kabelů(6 pro Astra 3 a 6 pro Astra 1) jde to do multipřepínače a následně do každé místnosti. Takže místo, nebo k multipřepínači nějak dekodovat Tv kanály a následně je posílat do rozvodů. Je to vůbec možné?
2) Ještě jsem někde narazil na možnost mít reciever s LAN a mít každý napojený na domácí síť a v jednom tu dekodovací kartu. Takže by jeden reciever byl hlavní a ostatní by si z něj tahali to rozkodování. Ale nenašel jsem nějaké bližší informace, hlavně aby to byl i reciever s DVB-S2... Jaký použít reciever a jak to technicky řešit... a hlavně to může člověk řešit postupně, si myslím, že nemusím hned nakoupit 5 recieverů...
3) Dále jsem přemýšlel o stremování kanálů, slováky a HBO HD, HBO 2 a HBO Comedy, čechy pomocí DVB-T(to už mi jede), aby jsem se mohl dívat na PC, telefonu a i tabletu. Bohužel je problém že každá TV je na jiném transpondéru a to by chtělo aspon 2 satelitní karty s HD... Ale opět nastává situace že by se nějak muselo řešit to dekodování a pak příjem u TV buď přes PC, nebo nějakou (Androidí) krabičku. Ale někde jsem viděl možnost z recieveru streamovat kanál do sítě, kdyby se to spojilo s variantou 2) tak by to bylo perfektní.
Budu rád za každou indicii a pomoc s daným tématem. Hlavně co je nejlevnější... Chtěl by jsem to mít v 5 místnostech s HD kanály...
Pokud by to někdo nechtěl zde téma řešit a chtěl by mi poradit, může použít soukromou zprávu, nebo mail
kolik.kulda@gmail.com Moc děkuji za informace