Autor Téma: TV Samsung  (Přečteno 12385 krát)

erik hálek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
TV Samsung
« kdy: 01. 11. 2011, 11:13:54 »
Ví se jaký je rozdíl označení TV UE22D5000  LED a LE 22D4500 jde o písmena UE a LE v názvu.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Bajger

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 142
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: TV Samsung
« Odpověď #1 kdy: 18. 11. 2011, 14:39:58 »
UE je s podsvícením LED, druhý případ bez LED, jest můj názor.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: TV Samsung
« Odpověď #2 kdy: 18. 11. 2011, 19:33:37 »
UE je s podsvícením LED, druhý případ bez LED, jest můj názor.
Tak to není. Modely s LED podsvícením používají 4 číselné označení (32D5000), modely se zářivkovým podsvícením jen tříčíselné (32D500). LE, UE je o značení různých variací - britská, celoevropská, americká. Liší se osazením jiných tunerů a podobně.


Jan Bajger

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 142
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: TV Samsung
« Odpověď #3 kdy: 19. 11. 2011, 19:19:44 »
Nicméně, pokud si otevřu webovou stránku Samsungu pro Česko, tak všechny řady televizorů LED mají v typu uvedeno UE, bez výjimky.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: TV Samsung
« Odpověď #4 kdy: 19. 11. 2011, 21:38:28 »
Tak pravdu máme částečně oba. První písmeno určuje typ podsvícení (P-plazma, L-CCFL, U-LED), ale to čtyřčíselné označení pro LED modely platí taky. Takže uvedený typ LE22D4500 neexistuje, existuje LE22D450. Druhé písmeno v názvu pak určuje oblast - CCFL/LED LCD TV pro US mají označení LN, UN, evropské LE, UE. Ale plazmy v Evropě mají druhé písmeno S, zatímco ty americké N stejně jako LCD.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 472
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV Samsung
« Odpověď #5 kdy: 01. 02. 2012, 16:56:42 »
Asi to sem moc nepatří, ale dnes jsem měl poprvé co do činění s TV Samsung, vybaveným tunerem DVB-S/DVB-S2. Proladění všech trp. po dnešních změnách nebyl problém, ale nebyl jsem vůbec schopen přidat nový trp. (konkrétně 11.836 MHz s SK programy), resp. mi nešel uložit do seznamu trp. Jelikož se mi celé ovládání nezdá příliš intuitivní, chci se zeptat některého vlastníka tohoto TVP (tuším, že to byl typ LE40C670). Díky předem.
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45,50), Krásné (K26,28,34,39), Ještěd, Kojál, Praděd, Klodsko (K25,33,46), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K24,30,35).
DAB: Černá hora 5D,12C, Kojál 12D


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:TV Samsung
« Odpověď #6 kdy: 01. 02. 2012, 17:13:17 »
Matně si vzpomínám že se to někde probíralo,zadat frekvenci a hned dát vyhledávat,frekvence se uloží až po nalezení programu a po jejich uložení.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 472
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV Samsung
« Odpověď #7 kdy: 01. 02. 2012, 18:53:06 »
Sondoval jsem to zatím dost krátce, ale v tom okně nebyla nabídka ani uložit transpondér, ani prohledávat (ladit). V seznamu trp. byl na konci název "NOVÝ". Po jeho zadání se otevřelo okno, kde bylo možné zadat kmitočet, symbolovou rychlost a polarizaci, ale již nic víc. Asi bylo nutné trp. buď uložit, nebo ladit nějakým konkrétním tlačítkem na DO, ale to zde nebylo vyznačeno. Po pár pokusech jsem toho zatím nechal, ale vzhledem ke znalostem majitele čekám, že mne to příští týden stejně nemine  :(
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45,50), Krásné (K26,28,34,39), Ještěd, Kojál, Praděd, Klodsko (K25,33,46), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K24,30,35).
DAB: Černá hora 5D,12C, Kojál 12D


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 472
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV Samsung
« Odpověď #8 kdy: 01. 02. 2012, 19:14:48 »
Takže už odvolávám svůj dotaz. Problém je vyřešen - po vyplnění parametrů v okně stačí stisknout EXIT (to je snad to jediné, co jsem nezkoušel :-). Okno se změní na jiné okno, kde jsou tyto parametry trp. předvyplněny a je tam i tlačítko "HLEDAT". Poté jsou programy bleskově naladěny a kmitočet se objeví i v seznamu transpondérů. Ó, jak logické !!
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45,50), Krásné (K26,28,34,39), Ještěd, Kojál, Praděd, Klodsko (K25,33,46), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K24,30,35).
DAB: Černá hora 5D,12C, Kojál 12D


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:TV Samsung
« Odpověď #9 kdy: 01. 02. 2012, 19:18:26 »
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 472
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV Samsung
« Odpověď #10 kdy: 01. 02. 2012, 19:27:59 »
No koukám na tu odpověď (od "Pajdo"), ale to hlavní, tj. že po zadání hodnot trp. dát EXIT a tím se dostat do toho okna, kde teprve je to tlačítko HLEDAT, to tam stejně nepíše. Ale už je vše vyřešeno, díky za ochotu.
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45,50), Krásné (K26,28,34,39), Ještěd, Kojál, Praděd, Klodsko (K25,33,46), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K24,30,35).
DAB: Černá hora 5D,12C, Kojál 12D


K. Vav

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 225
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV Samsung
« Odpověď #11 kdy: 23. 02. 2012, 07:47:26 »