Hezké poledne!
Včera odpoledne znovu dávali na HBO HD Piráty. Nastavil jsem vše podle rady pana Nováka (díky za skvělý tip!) a návodů k aparátům
a sednul si mezi repráky. Jsem z toho ale opět na rozpacích a začínám pochybovat o rozumně investovaných penězích.
Ani tentokrát mě zvuk zejména při bojové vřavě nějak zvlášť nenadchl. Domníval jsem se, že zvuk bude tak reálný, že budu instinktivně uhýbat před svištějícími šavlemi a kulkami, ale v zadních kanálech nebylo zase téměř NIC!
Pravdou je, že efektů ze zadních kanálů značně přibylo. Souhlasím s tvrzením pana Štěpánka (děkuji za reakci!). Také mně se zdá, že zvuk je prostě a jednoduše odfláknutý a že tvůrci filmů zdaleka nevyužívají možnosti, které tyto technologie nabízejí. Nebo snad nemají čas na to, aby si vyhráli také se zvukem? To už jsou ale pouze spekulace.
Uznávám ale, že zatím ještě nemám dostatek zkušeností, byl to teprve první film puštěný doma ze satelitu přes 5.1 sestavu. Třeba to bude jindy lepší a asi bude záležet film od filmu, jak to tvůrci natočí. Tak jsem tedy zvědav na další filmy...
No naštěstí jsou repráky poměrně solidní a receiver lze přepnout do čistého sterea, kde je podle tvrzení návodu signál poslán obchozí cestou mimo všechny dekodéry a ostatní efektové serepetičky. Takže alespoň hudbu si užiju.
Děkuji všem za rady a reakce!
OSTRÝ OBRAZ A DOBRÝ ZVUK!
M.