Autor Téma: HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware  (Přečteno 59993 krát)

Pavel P.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 68
    • Zobrazit profil
    • E-mail
HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« kdy: 19. 01. 2012, 19:46:58 »
zaznamenal někdo stejně jako já problémy s firmware v HUMAX IRHD 5100s?

zachytil jsem několik diskusí, kde se o tom uživatelé zmiňují a mohu to potvrdit - STB sám přehazuje seznam programů, některé pozice mizí, některé programy nelze uložit (např. VIASAT HD CZ)

přístroj mám nový, originál v něm byl nejnovější firmware 1.01.06

co dělat? neví někdo, zda HUMAX alespoň pracuje na nápravě?

edit: prý byl vydán nový FW 1.01.08 - má někdo skušenosti?
« Poslední změna: 19. 01. 2012, 19:54:32 od Pavel P. »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Zip Zip

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #1 kdy: 19. 01. 2012, 21:00:13 »
A co na to prodejce?
Jinak FW 1.01.08 řeší tyto problémy.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #2 kdy: 19. 01. 2012, 21:51:05 »
Zipe nejede to už přes OTA? V nebližší době mě bohužel opět čeká přeladění tohodle krámu u známého tak ať u toho opět nepěním jako posledně.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Zip Zip

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #3 kdy: 19. 01. 2012, 22:18:10 »
Nemám o tom kecat, tak jen to, že Humax to zatím nechce pustit přes OTA, protože verse 1.01.08 ještě není oficiální, je to test verse, nevím proč to RAFI pouští ven. Ale tento FW je již v pohodě.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #4 kdy: 20. 01. 2012, 07:55:13 »
Ale tento FW je již v pohodě.

V pohodě znamená přesně co ?

1) Že odstraňuje katastrofické problémy minulého velmi nepovedeného softu / Nejde např. řazení stanic
a přijímač je samovolně znovu přerovná./
2) Že odstraňuje ( sice drobné, ale dle mého názoru velmi nepříjemné) problémy předminulého softu.
( Např. když se umaže nežádoucí rádiová stanice, tak se samovolně umaže i česká HD stanice.
Záznam se někdy nahraje tak, že nejde přehrát atd.)

Chtěl bych tedy vědět, zda jde jen o opravu průserů minulých.
Nebo konečně Humax vyřešil i problémy staré a původní.
Díky za odpověď.

Tedy, že nedávat ten minulý, to je celkem zcela jasné. Ale chtěl bych vědět,
zda se vyplatí tento nejnovější nebo je lépe zůstat u předminulého.
Tedy, co poradit kolegům, kteří sice jedou s předminulým softem, ale žádné velké nadšení
nad ním neprojevují. Zda je tedy navést na nejnovější, pokud je povedenější nebo nikoli,
pokud řeší jen průšvih softu minulého.

Citace
Nemám o tom kecat, tak jen to, že Humax to zatím nechce pustit přes OTA, protože verse 1.01.08 ještě není oficiální, je to test verse, nevím proč to RAFI pouští ven.

No nejspíše proto, že je po tom poptávka a lidi jsou asi dost nasraní / tedy já vím osobně minimálně o 4 / když přijímač, který byl všude tak mediálně vychválen a propagován a prosazován a po stránce HW je snad zcela OK, tedy chválí ho i opraváři a montážnící apod. A přitom má tam dojebané softy, že se to pomalu nedá používat. No tak se asi čeká až někdo konečně napíše něco, co bude fungovat. Takže se nedivím, že se lidi perou a derou i po testovací beta verzi, když prostě to minulé a předminulé napsané, není prostě nic moc.

V nebližší době mě bohužel opět čeká přeladění tohodle krámu u známého tak ať u toho opět nepěním jako posledně.

No právě. Mne také. A docela nerad bych u toho zase tekl vzteky až to bude samovolně potrácet stanice, tak jestli by nebylo lepší, nežli se do toho člověk vůbec pustí tam rovnou vrazit tu beta verzi. A kde, že je to ke stažení ?


« Poslední změna: 20. 01. 2012, 10:12:07 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Zip Zip

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #5 kdy: 20. 01. 2012, 12:18:41 »
Vzhledem k tomu, že e-shopy mrší ceny a "zákazníci" jdou po ceně (nakupují tedy na netu bez podpory), nejsem ochotný radit na netu, radím jen svým zákazníkům, pro které ty testy dělám a věnuji tomu hodiny (desítky - stovky).
Ten kdo ušetřil na netu, ať si ušetřený čas (peníz) věnuje bádání, testování atd.
Sorry, nemyslím to proti nikomu osobně, hold trh je trh a zadarmo dnes nikdo nedělá.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #6 kdy: 20. 01. 2012, 12:51:57 »
Vzhledem k tomu, že e-shopy mrší ceny a "zákazníci" jdou po ceně (nakupují tedy na netu bez podpory), nejsem ochotný radit na netu, radím jen svým zákazníkům, pro které ty testy dělám a věnuji tomu hodiny (desítky - stovky).
Ten kdo ušetřil na netu, ať si ušetřený čas (peníz) věnuje bádání, testování atd.

Tohle si trochu odporuje ne ?
Podpora je PŘEDEVŠÍM a jedině na netu. Ještě jsem neviděl kamenný obchod s podporou.
A to také není pro nikomu.
/ Ostatně ani p. Rozsíval ani já nic netového neprovozujeme, děláme to pouze pro rodinné příslušníky
a rodinné a osobní přátele a to zcela zdarma./

Hm...

Tak jak tak čtu recenze má to zase jiné chyby.

V každém případě tímto programem

http://www.koscom.estranky.cz/file/718/download-humax-irhd-5100s.zip

se má dát vrátit stará verze

tady je k tomu návod

http://www.koscom.estranky.cz/file/712/doplnujici-pruvodce.zip

a tohle je ta první verze, která je tedy lepší, nežli ta druhá o které píše zakladatel této diskuze Pavel P.

http://www.koscom.estranky.cz/file/745/humax5100_12012012.zip

Dokud tedy nebude k dispozici ta nejnovější

a nebude především zcela jednoznačně jasné v čem je lepší od té první verze

je to v této chvíli slušné řešení stávající situace u něj,

tedy zbavení se té druhé, která je jednoznačně nejhorší..

Na netu a v netových e-shopech je totiž podpora většinou velice snadno a rychle sehnatelná

na rozdíl od kamených obchodů, kde z 90% na podobné věci z vysoka kašlou...

Tedy je prodat, shrábnout peníze a pak už se k ničemu nemají.

« Poslední změna: 20. 01. 2012, 13:39:57 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #7 kdy: 20. 01. 2012, 13:11:11 »
Tak mě se jedná naštěstí o pouhopouhý jeden jediný kus poněvadž po této zkušenosti raději každému doporučuji naprosto pohodovou Zebru takže celkem žádná tragédie a kvůli tomu jedinému kusu nehodlám zahajovat nějaké testovací manévry.
Pokud tedy Zip tentokrát moc nepomohl nebo alespoň nenaznačil tak prostě zatím počkám příp. zapátrám po netu a časem uvidíme,staženou tu 1.01.08 mám.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #8 kdy: 20. 01. 2012, 13:15:38 »
Tak mě se jedná naštěstí o pouhopouhý jeden jediný kus poněvadž po této zkušenosti raději každému doporučuji naprosto pohodovou Zebru....

Tak, já to bohužel stačil narvat 4 kolegům v práci, ale dva jsou dosti znalí na to aby si s tím v pohodě poradili sami. K těm druhým dvěma bohužel budu muset zajít, tomu neuteču...
Ovšem jak tak posuzuji situaci nechám tam tu první verzi, která tam je...
/ Tedy pokud ostrý třetí soft neodstrání některé věci, které zdá se tam jsou u té beta verze.../
« Poslední změna: 20. 01. 2012, 13:46:42 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Monika Sindelkova

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #9 kdy: 20. 01. 2012, 19:41:24 »
Já mám stále původní FW a stanice mi nemiznou. Jen se mi po pročištěni stanic, na které se nedívám, po skenování znovu objevily. A nejede mi připojení k internetu. Ale to se dá přežít. Jediné, co mi vadí je, že nejdou stanice editovat v PC, a nahrané pořady se musí přehrád to druhého dne, jinak je na obrazovce napsáno, že nemám oprávnění (ale tohle hodlám vyřešit přes PVR STB-T).
FW nahraji, až budu mít jistotu, že ten nový je ten pravý.  ;)


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #10 kdy: 20. 01. 2012, 20:31:53 »
José: Takže jak říkám,zatím v tom nechám původní a budu vyčkávat na ohlasy. Jinak po několikaleté zkušenosti z CR-Foxem mě u této "úžasné" firmy co se týče vydávání nových SW už nepřekvapí absolutně nic takže ani tady nečekám zázraky.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Pavel P.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 68
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #11 kdy: 22. 01. 2012, 10:46:40 »
no, pánové, tak jste mě pěkně zmátli :D

takže jak to vlastně teď vyřešit? tento FW, který tam mám je úplně sprasený (ale např. švagr kupoval stejný STB na jaře 2011 a vše je v pořádku)


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #12 kdy: 22. 01. 2012, 12:00:06 »
no, pánové, tak jste mě pěkně zmátli :D

takže jak to vlastně teď vyřešit? tento FW, který tam mám je úplně sprasený (ale např. švagr kupoval stejný STB na jaře 2011 a vše je v pořádku)

Já to doma naštěstí nemám, ale tím pádem to mohu také napsat blbě, ale oni mě když tak opraví,
pokud to chápu dobře, tak by to mělo být nějak plus, mínus takhle:

01. 00. 02 z ledna 2011 má tam ten Váš švagr plus ti 4 moji známí a má to 2 drobné chyby...

01. 00. 06 a 01. 01. 06 z prosince 2011 to tam máte Vy a má to pnlo chyb a je to k ničemu
a všichni před tím varují...

01. 01. 08 je ten nejnovější. p.Rozsíval to už někde ulovil, ZIP o tom nechce mluvit
a má to dle všeho 1 drobnou chybu.

Nic více mi není známo.

Tedy dle mého názoru máte buď možnost vrátit se ke starému, tedy té 01.00.02 co tam má ten Váš švagr.
Nebo jít na tu nejnovější 01.01.08 s tím, že nám pak můžete popsat, jak se to celkově chová,
když se k tomu ZIP, nemá...

Otázkou je. Zda 1 chyba 01.01.08 je více či méně 2 chyb 01.00.02. řeknu to takto, pokud by 01.01.08 měla pouze onu 1 nalezenou chybu a ty 2 chyby, co má 01.00.02 už v ní nebyly, tak by byla výhodnější, protože její, zatím mně z netu známou jednu chybu bych opravdu lehce zkousl... Pokud by ovšem 01.01.08 ty dvě chyby softu 01.00.02 neodstrańovala a byly tam dál. Tak pak to, že odstrańuje chyby softu 01.00.06 a 01.01.06 je houby platné, protože jen 1 přidává k chybám 01.00.02 a pak by bylo nejlepší to, co tam má Váš švagr a ti moji známí, tedy ta 01.00.02 takže to je otázka, na kterou jsem ovšem nedostal zde odpověď, tak je možné, že se to časem dočtu jinde...

« Poslední změna: 22. 01. 2012, 12:30:20 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #13 kdy: 23. 01. 2012, 11:10:45 »
José: Ono je otázkou jestli vůbec riskovat přehrávání když je to v záruce že. Takže buď s tím zajdu k prodejci až budu vědět co ten nový sw obnáší /žádný e-shop to samozřejmě nebyl/ anebo počkám na OTA kde to riziko není přece jen tak velké. Mě se jedná prakticky jen o jednu věc a to jestli v té 1.00.08 bylo odstraněno přehazování a miznutí kanálů,nic víc nic míň. Takže uvidíme.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #14 kdy: 25. 01. 2012, 17:48:26 »
José vypadá to dobře viz dnešní diskuze na pa.....e. Programy zdá se nemizí,problém je jen ze settingem což mě nepálí. Soft je na tvdig.....ě.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.