Autor Téma: HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware  (Přečteno 62850 krát)

José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #45 kdy: 05. 06. 2012, 13:25:43 »
Mam firmware  1.01.10

automatické dolaďování programů - zůstává
ruční doladění smazaného programu - nejde
přepínání programů na dálkovém ovladači pomocí tlačítek 0 až 9 - nekorektní
přihlášení do TOPFAN - nejde
Youtube - při přehrávání reset přístroje
sdílení přes DLNA - při otevření vzdáleného obsahu reset

přístroj je jeden velký průser

Díky velice za info, to tedy znamená mít tak raději tu 08, co ?
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


xwolf

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #46 kdy: 05. 06. 2012, 15:35:29 »
Tu 08 já neznám, nevim co umí nebo spíš co neumí. Uvítal bych soft který má aspoň opravený to ruční dolaďování smazaných programů, přijímač sice umí doladit program ale pouze ten který ještě nebyl naladěn.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #47 kdy: 05. 06. 2012, 16:36:18 »
Tu 08 já neznám, nevim co umí nebo spíš co neumí. Uvítal bych soft který má aspoň opravený to ruční dolaďování smazaných programů, přijímač sice umí doladit program ale pouze ten který ještě nebyl naladěn.

No já vím jenom to, co je napsáno zde. Tak si to vše pročti a víš to samé... No zdá se tedy, že nejlepší je stále v podstatě ta 02. Čtyři moji známí to mají s tou 02, takže to tak u nich zůstane. Ovšem ten pátý si to koupil teď a už tam měl nahranou tu 06. Chtěl jsem mu tam dát tu 10. Ale jak to tak vše sleduji, zdá se mi nyní dát tam tu 08 jako rozumnější řešení.
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #48 kdy: 08. 06. 2012, 22:47:04 »
Asi by neškodilo, když by někdo ty softy konečně popsal alespoň trochu solidně...

U 4 známých jsem se setkal se softem 1.00.02 a jeho chování řekl bych je všude popsané velmi dobře a pochopitelně.
Soft funguje dle popisů a platí, že, co je o tom napsáno, to od toho lze očekávat a tak se to chová. Nechal jsem jim ho tam a vědí, dle popisů na netu, jak s tím mají zacházet, co to má rádo a co to nemá rádo.

Ovšem nyní jsem se setkal prvně se softem 1.00.06 a jeho chování zcela a naprosto neodpovídá všude popsanému chování.

Protože víme, že tyto softy jsou podivné, provedl jsem určitá preventivní opatření, tedy zacházel s tím v rukavičkách.
Za prvé. Nenaladil jsem jedno jediné rádio. Přijímač dostal za úkol. Vyhledat pouze a jen televizní stanice. Za druhé, žádnou naladěnou televizní stanici jsem neodmazal. Pouze jsem je srovnal. Tedy Sky Link na první pozice a zakódované španělské a francouzské atd. někam kolem pozic 1200 apod. A německá FTA pak mezi to. No a co k tomu říci ? Soft funguje naprosto bezproblémově. Žádné pořádky nedělá. Žádnou naladěnou stanici ani svévolně neodmazal ani žádnou stanici svévolně nenaladil. Jsou tam stále ty stanice, co tam byly naladěny a jsou stále na těch místech, co tam byly srovnány. Je to už týden a nic se tam nikde samovolně nehnulo. Přičemž naladil všechny, které naladit měl a bylo žádoucí aby je naladil. Takže nic nebylo třeba dolaďovat nebo vyhledávat zvlášť. Vše je úplně stejně jak to bylo srovnáno, jak to bylo porovnáno. Na víc uživateli velmi vyhovuje, že soft perfektně reaguje na vyhledání stanice pomocí číselníku DO, tedy např. vyťuká 531 a ono mu to najde 531. Což se mu líbí. Takže závěr byl ten, že je tam 1.00.06 a chodí.

« Poslední změna: 08. 06. 2012, 22:54:44 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


David .

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #49 kdy: 13. 10. 2012, 21:05:12 »
tak co, aktualizovat na 1.01.26 nebo ne? :-\

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #50 kdy: 14. 10. 2012, 07:36:50 »
Já bych to moc nedělal poněvadž je to další povedené dílko ala Humax.  :(
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


vald

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #51 kdy: 18. 10. 2012, 11:43:02 »
JA som tam mal donedávna fw1.01.08 a bol som s ním vysoko spokojný. Nedávno mi sám príjmač ponúkol aktualizáciu na 1.01.26 a mojou najväčšou chybou bola voľba"áno". Momentálne je stav taký, že pri inštalácii mám na výber buď automatickú inštaláciu alebo manuálnu. V prvom prípade je výsledok taký, že si príjmač sám určí na ktorú predvoľbu čo umiestniť a vy nemáte šancu to zmeniť alebo v prípade manuálnej inštalácie si predvoľby síce môžete usporiadať ako chcete, ale zobrazovať sa vám budú len ako 4001, 4002 atď. Čiže mám va výber medzi zlou možnosťou a zlou možnosťou.
Pri fw 1.01.08 síce nefungovalo YouTube, ale predvoľby sa dali usporiadať korektne. Ja osobne kľudne oželiem tieto "pokrokové inovácie" ak mi bude príjmač dobre fungovať tak jak má.
Hrozne rád by som tam dal späť fw 1.01.08, lenže keď vložím USB do príjmača a chcem spustiť re-aktualizáciu či lepšie povedané downdate, tak ma ďalej nepustí. (hláška error...)
Poradí mi prosím vás pekne niekto ako by bolo možné prejsť späť na fw 1.01.08?? (ďakujem)


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 072
    • Zobrazit profil
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #52 kdy: 18. 10. 2012, 14:04:29 »
Cesta zpět bude složitá - starší FW buď musíš vypálit přímo do flešky nebo ti někdo musí vyrobit FW s vyšší verzí loaderu, ale se starším FW.
A nebo bombardovat humax, aby udělal nový fw, kde ruční ladění půjde ukládat i na pozice vyhrazené pro FastScan.


vald

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #53 kdy: 19. 10. 2012, 06:31:30 »
Vôbec nechápem prečo to robili tak zložito. Veď autoinstal je vždy pred manuálom nadradený, tak by nemal byť problém zadať do menu o jednu voľbu navyše a vybavená vec. Poprípade by tam mohla byť ešte položka "FastScan zap/vyp".
Ja chápem, že pre niektorých užívateľov je triedenie nočná mora, ale v každom prípade by tu mala byť možnosť voľby. Po továrenskom nastavení popri nastavení jazyku, obrazového formátu a pod by nikoho jedno potvrdenie navyše určite nezabilo.


Čestmír Polák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 145
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #54 kdy: 19. 10. 2012, 10:05:52 »
Názory i vysvětlení si můžete přečíst zde: http://www.digizone.cz/clanky/humax-irhd-5100s-novy-firmware-nove-funkce-novy-pohled/nazory/273824/

Bohužel vrátit se k předešlému software nelze.
VanTage 7100TS Kombo, Kaon KVR-1000TS PLUS, Strong DVB-T2, GigaBlue HD Quad Plus, Technisat DigitRadio 210,  SkyLink, freeSat, T-REX, Irdeto Cryptoworks, IRDETO, SKY IT, Polsat.


vald

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #55 kdy: 19. 10. 2012, 13:59:19 »
Zaujímavý článok a z autorom sa nedá nesúhlasiť, lenže slovo "nedá sa" do môjho slovníku nepatrí. Nejaký múdry človek povedal, že sa nedá len politika naučiť skromnosti a svokru ohľaduplnosti.
V každom prípade ďakujem za reakciu. (budem hľadať ďalej).


martybada

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #56 kdy: 22. 10. 2012, 09:39:19 »
Downgrade samozřejmě jde a poměrně jednoduše, jen se musí běžet k přijímači 4x s usb klíčem.
Návod zde: http://www.koscom.estranky.cz/clanky/humax-sw---setting.html heslo humax

Já mám spíše jiný problém, blokují mi nahrávky a to i po downgrade na 1.08... nahraju třeba něco z ČT1 pustím si to hned a jde to, druhý den si to ovšem už nepustím, prý program je kódovaný....
Zatím mi to udělalo na ČT1 a Markíze na jiných programech je nahrávání OK.


vald

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #57 kdy: 23. 10. 2012, 18:36:56 »
Už som našiel aj ja a som už späť na 1.01.08, ale díki moc za ochotu. Tento downgrade umožňuje návrat späť až na 1.00.06, ale z toho potom už nie je problém aktualizovať na 1.01.08, popr. aj iný. U mňa nahrávanie zatiaľ v pohode. Funkčné sú aj nahrávaky spred aktualizácie na 1.01.26 Po aktualizácii na 1.01.26 mi niektoré nahrávky ale nespustilo. Hláška oznamovala zamknutú nahrávku kvôli rodičovskej ochrane, ale odmknutie nebolo možné i napriek tomu, že som zadal štyri nuly. (pôvodný kód som nemenil, nemal som dôvod). Po downgrade sa to zdá byť už v pohode, hoci som neskúšal všetky programy, ale na Jojke to funkčné je.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #58 kdy: 23. 10. 2012, 18:57:36 »
Takže skylink zase mění kody,proto nutí lidi kupovat ty jejich ready vraky,dobře vám tak-nedáte si říct,dyť se to tu omílá furt !!! >:(
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


androgen11

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HUMAX IRHD 5100s - problémy s firmware
« Odpověď #59 kdy: 25. 10. 2012, 23:58:16 »
mel jsem origos sw .02 a pak sem si dal nejnovsi sw .26 a to byla nejvietsi chyba protoze se nedaji menit programi. nevite jak se downwardnut spet na sw .02? please!!!! nevim co delat.