reklama

Autor Téma: Skylink kmitocet 11797  (Přečteno 33379 krát)

Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #60 kdy: 03. 04. 2012, 16:50:22 »
Topfield 7710 HDPVR - na kmitočtu 11797 se obraz každého HD programu seká stále. Nejvíce Nova Sport HD, ale i Eurosport Hd a ostatní, nejmíň Nova HD. Zkoušeno s kartou Výměna ICE a Next ICE v dekodérech na Irdeto i Cryptoworks. Čím kvalitnější obraz (nativní HD - NHL, F1, LM, ATP), tím se seká víc. Na Novu Sport HD se nedá dívat skoro vůbec, občas se to zasekne úplně na takových 3 až 5 vteřin. Na tom samém svodu přijímač Topfield SBI 2060 hraje více méně bez problémů.
Napadá mě několik věcí:
1) jak ti chodí 12109 (HBO HD, Spektrum HD, Travel Ch. HD,...), který má stejné parametry a obdobnou rychlost? Jestli dobře, zkontroluj správné parametry 11797 v přijímači. TP se měnil se z S na S2 a tak ho raději smaž a zadej znovu, a prolaď.
2) zkoušel jsi nějaký rychlejší modul (např. SMiT CW v. m2, nebo Irdeto SMiT HW 4? Abys vyloučil pomalý modul a případně jej nahradil rychlejším.
3) není v přijímači pomalý port v CI slotu? To, že na vestavěnou čtečku v SBI příjem jede plynule spíš vypovídá na potíž na přechodu CI-CAM. Jakmile si sportovní program vyžádá větší šířku pásma, nestíhá přenos do modulu. Pak potřebuješ nový FW.

Pozn: 11797 jsem teď podrobně sledoval na více přijímačích. Naprosto žádný zádrhel.
« Poslední změna: 03. 04. 2012, 16:52:48 od Petr Svoboda »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jarmil Packa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #61 kdy: 03. 04. 2012, 17:13:14 »
Pro: Petr Svoboda
ad.1) 12109 chodí normálně. To je hlavní argument Antenexu, že problémy jsou jen na 11797 a tedy musí tento TP být Skylinkem vysílaný špatně. Udělal jsem "tovární nastavení" a vše naladil znovu a správně.
ad.2) Zkoušel jsem nový Smit Irdeto "Skylink ready", půjčený z prodejny, údajně s nejnovějším FW. Zlobilo úplně stejně jako s moduly které mám a uvedl jsem výše.
ad.3) Nejnovější firmware do toho mého Topfieldu 7710 je z června 2010 a ten tam mám.
Já si už prostě nevím rady. Snad bych si i koupil přijímač nový, ale tam co mi půjčili ten nový modul, tam mi doporučovali Vantage, právě na tento si stěžuje autor tohoto blogu. Prostě jsem v koncích.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #62 kdy: 03. 04. 2012, 17:39:54 »
Dnes se na vantage foru vyrojila informace od Skylinku nebo spíše jeho reklamačního technika,že TP 11797 má stále nějaký nedořešený problém na jehož odstranění se stále pracuje a trpělivost a bla,bla,bla.Takže uvidíme za měsíc nebo taky třeba za rok. :)


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #63 kdy: 03. 04. 2012, 17:56:13 »
Pro: Petr Svoboda
ad.1) 12109 chodí normálně. To je hlavní argument Antenexu, že problémy jsou jen na 11797 a tedy musí tento TP být Skylinkem vysílaný špatně. Udělal jsem "tovární nastavení" a vše naladil znovu a správně.
ad.3) Nejnovější firmware do toho mého Topfieldu 7710 je z června 2010 a ten tam mám.
Já si už prostě nevím rady. Snad bych si i koupil přijímač nový, ale tam co mi půjčili ten nový modul, tam mi doporučovali Vantage, právě na tento si stěžuje autor tohoto blogu. Prostě jsem v koncích.
ad 1) argument, že je "špatný transpondér" a ne přijímač, se mi moc nezdá. Tipl bych si, že to bude naopak.
ad 3) aktualizace 2010, ač nejnovější, čerstvý už moc není.
Rozhodně nespoléhej na tovární nastavení, tam můžou být právě staré parametry, ještě před změnou z 1.2.2012. Smaž TP a zadej ho znovu. Teprve pak prolaď.
Na tom TP je dost vysoký tok a to by mohlo kolidovat na CI portu. Ale to jen odhaduji, protože toto se už kdysi stalo jedné světové značce, která taky dlouho hulákala, že chyba je na satelitu.

Pozn: teď jsem asi hodinu (od posledního příspěvku) bedlivě sledoval Eurosport HD a asi půl hodiny NovaSport HD, a nevšiml si ani jednoho zaškubnutí. Jak často ti to dělá? Muselo by to nastat během té doby? Ale je to na 2 přijímačích s vnitřní čtečkou.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #64 kdy: 03. 04. 2012, 18:22:00 »
Tak třeba asi u všech přístroju Vantage HD je abych tak řekl referenční program Nova Sport HD při přenosech NHL,NBA.Krokování obrazu skoro pořád.KHL naprosto v pořádku i v případě nativního HD.Docela pozoruhodné v případě posouzení kde je tedy chyba ve vysílání nebo v přístroji?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #65 kdy: 03. 04. 2012, 19:02:04 »
Tak třeba asi u všech přístroju Vantage HD je abych tak řekl referenční program Nova Sport HD při přenosech NHL,NBA.Krokování obrazu skoro pořád.KHL naprosto v pořádku i v případě nativního HD.Docela pozoruhodné v případě posouzení kde je tedy chyba ve vysílání nebo v přístroji?

To co píšeš je zajímavé. Ale ještě bych úplně nevzdal tu otázku rychlosti všech komponentů (ale přiznám se, že možná za chvíli budu v koncích). I uvnitř jednoho programu je proměnlivý tok, a dost výrazně. Závisí to jak na zdroji (tedy jak moc je tam detailů), tak i na ostatních programech, co se v nich právě přenáší. Statistický multiplex pak omezí třeba jeden přenos.
Přesněji by to dokázala analýza transportního toku při potížích, a ta je právě nyní mimo mé technické možnosti.
Ale určitě bych rád viděl aspoň jeden výpadek - mám se tedy dívat na NHL a NBA?  (Běžně se sport skoro vůbec nedívám, tak si to musím najít).


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #66 kdy: 03. 04. 2012, 19:11:01 »
Ano a stačí i druhý den ze záznamu pokud je př.přenos pozdě v noci.Pro mě z toho vychází že Vantage neumí NHL,NBA a naopak umí KHL a tenis z USA také. :)


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #67 kdy: 03. 04. 2012, 19:22:11 »
Hele a teď běží curling na Eurosportu HD. Máš TV v dosahu? Seká se to?


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #68 kdy: 03. 04. 2012, 19:28:23 »
Na Eurosportu HD jsem problém zatím neměl-nebo jsem ho propásl.


Jarmil Packa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #69 kdy: 03. 04. 2012, 20:58:31 »
Citace
ad 1) argument, že je "špatný transpondér" a ne přijímač, se mi moc nezdá. Tipl bych si, že to bude naopak.
ad 3) aktualizace 2010, ač nejnovější, čerstvý už moc není.
Rozhodně nespoléhej na tovární nastavení, tam můžou být právě staré parametry, ještě před změnou z 1.2.2012. Smaž TP a zadej ho znovu. Teprve pak prolaď.
Na tom TP je dost vysoký tok a to by mohlo kolidovat na CI portu. Ale to jen odhaduji, protože toto se už kdysi stalo jedné světové značce, která taky dlouho hulákala, že chyba je na satelitu.

Pozn: teď jsem asi hodinu (od posledního příspěvku) bedlivě sledoval Eurosport HD a asi půl hodiny NovaSport HD, a nevšiml si ani jednoho zaškubnutí. Jak často ti to dělá? Muselo by to nastat během té doby? Ale je to na 2 přijímačích s vnitřní čtečkou.

- tovární nastavení dělám po instalaci ev. reinstalaci nejnovějšího FW, je to požadováno
- staré parametry před 1.2.2012 jsou v tom FW zcela jistě, já pak taky ladím vše manuálně dle tabulky kmitočtů Skylinku
- obrázek se u nativního HD trhá spolehlivě a stále, běží to OK první minutu a pak už jen trhaně, na pár vteřin se to spraví (méně náročný záběr), ale hned už to zase trhá. 90% času je to nekoukatelné, teď běží na Nova Sport HD Liga mistrů Bayern - Olympic Marseille, a trhaný obrázek je stále


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #70 kdy: 03. 04. 2012, 21:24:54 »
Nova Sport HD na Opticumu 9500 OK.

Zkoušely jste v menu satu na 720p nebo AUTO.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #71 kdy: 03. 04. 2012, 21:27:24 »
Ano já jsem zkoušel jak 720p tak AUTO nic platné.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #72 kdy: 03. 04. 2012, 21:32:10 »
Ještě dodám,že mám Vantage celkem tři a po celou dobu jsem neměl jediný problém s příjmem HD programu z jakéhokoliv TP.Až nyní po přeladění a překlopení 11797 do S2.


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #73 kdy: 03. 04. 2012, 21:33:47 »
Tak pokud opravdu není chyba na skylinku,na softu ,tak jedině nestihá pamět,nebo procesor

Já tam mám:

Main processor
Type: STi7101
Speed: 400 MIPS
Memory
FLASH size: 8 MBytes
SDRAM size: 1024 MBytes
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Skylink kmitocet 11797
« Odpověď #74 kdy: 03. 04. 2012, 22:04:30 »
Vantage
procesor STi 7109 266MHz
Flash 8 MB
EEProm 32kB
SD RAM 64MB
Toto je uvedeno v tech.datech.


 

reklama