Autor Téma: Nahrávání pomocí STB na video  (Přečteno 9697 krát)

Tomáš Tůma

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nahrávání pomocí STB na video
« Odpověď #15 kdy: 08. 01. 2012, 20:14:22 »
Podle popisu - video má jen cinche - předpokládám, že se jedná o tento model: http://www.nodevice.com/user_manual/panasonic/cameras1/1233750593_nv-sd400.html
Tam problém se dvěma Scarty nehrozí.

Ano, je to přesně tento typ, omlouvám se všem, až teď jsem si všiml překlepu v typu, když jsem to psal.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0






Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:Nahrávání pomocí STB na video
« Odpověď #18 kdy: 10. 01. 2012, 07:38:41 »
Je možné, že funguje jen pro mne (zadává se souhlas, což mohu mít uloženo v cookie). Takže www.panasonic.cz , tam Servis a podpora, Manuály a ovladače ke stažení, model NV-SD400, hledat, na nalezeném manuálu zobraz, pak zakliknout Akceptuji a zobraz.
Na metodice hledání řešení problému to nic nemění, situace se jen díky absenci Scartů zjednodušuje. Vzdalujeme se však od problému.
Evolve nedává k dispozici podrobnější technické údaje, ani obslužný manuál. Nezbývá tedy tazateli, než nahlédnout do menu STB, zda se dá nějak nastavit typ výstupního videosignálu. Pro jeho video je nezbytný typ kompozitní. Dá se předpokládat, že ho toto STB Evolve nemá, degradace digitálu na kompozit je totiž přímo úděsná.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nahrávání pomocí STB na video
« Odpověď #19 kdy: 10. 01. 2012, 09:10:41 »
Pro jeho video je nezbytný typ kompozitní. Dá se předpokládat, že ho toto STB Evolve nemá, degradace digitálu na kompozit je totiž přímo úděsná.
Tak toto bych naopak nepředpokládal. Zatím jsem STB bez kompozitu nepotkal. A zvlášť na VCR výstupu je kompozit naprostá nutnost, protože VHS, ale i spousta DVD rekordérů nic jiného neumí.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Tomáš Tůma

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nahrávání pomocí STB na video
« Odpověď #20 kdy: 11. 01. 2012, 12:49:14 »
Pro jeho video je nezbytný typ kompozitní. Dá se předpokládat, že ho toto STB Evolve nemá, degradace digitálu na kompozit je totiž přímo úděsná.
Tak toto bych naopak nepředpokládal. Zatím jsem STB bez kompozitu nepotkal. A zvlášť na VCR výstupu je kompozit naprostá nutnost, protože VHS, ale i spousta DVD rekordérů nic jiného neumí.

Bohužel jsem nic takového v menu nanašel. V menu STB pod položkou TV systém je režim displeje nabídka PAL nebo NTSC nebo auto a ve video výstupu je možnost RGB a nebo CVBS.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nahrávání pomocí STB na video
« Odpověď #21 kdy: 11. 01. 2012, 13:32:38 »
Bohužel jsem nic takového v menu nanašel. V menu STB pod položkou TV systém je režim displeje nabídka PAL nebo NTSC nebo auto a ve video výstupu je možnost RGB a nebo CVBS.
CVBS je composite video + blank + sync. Takže to je přesně ono. Systém samozřejmě PAL.


Tomáš Tůma

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nahrávání pomocí STB na video
« Odpověď #22 kdy: 11. 01. 2012, 14:59:30 »
Bohužel jsem nic takového v menu nanašel. V menu STB pod položkou TV systém je režim displeje nabídka PAL nebo NTSC nebo auto a ve video výstupu je možnost RGB a nebo CVBS.
CVBS je composite video + blank + sync. Takže to je přesně ono. Systém samozřejmě PAL.

Díky , zkusím tedy nastavit na CVBS.


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 492
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nahrávání pomocí STB na video
« Odpověď #23 kdy: 11. 01. 2012, 15:31:38 »
Podle mne je touto volbou v menu volen typ výstupního signálu pouze na TV scartu (RGB/CVBS), což ovlivní pouze výstup pro TV zobrazovač, nikoliv druhý výstup tzv. VCR (tak bývá označován druhý scart). Použije-li se správně zapojený kabel cinch/scart (cinch do videa, scart do STB), mělo by to chodit bez ohledu na nastavení v menu. A vyhovuje-li vám na TV výstupu přepnutí na RGB, což by bylo v případě modernější televize záhodno, neměl byste v menu nic měnit (vyzkoušet to samozřejmě můžete). Toť můj názor.
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45), Krásné (K26,28,34), Kojál, Praděd, Klodsko (K22,25,33,46,47), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K22,24,30,37,47), RS5 Litomyšl (K35), RS7 Svitavy (K42).
DAB: Teleko Černá hora 5D, ČRo 12C+12D