Autor Téma: Nahrávání pomocí STB na video  (Přečteno 9943 krát)

Tomáš Tůma

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Nahrávání pomocí STB na video
« kdy: 07. 01. 2012, 01:35:24 »
Ahoj, moc moc prosím o radu, už jsem z toho zoufalý.

Mám video Panasonic HV-SD400 a televizi LG 32LE4500, jelikož chci nahrávat na video, koupil jsem si STB Evolve Mercury 2030. Vše se mi podařilo připojit do stádia, kdy si mohu přehrát kazetu, ale nejde mi nahrávat. Nejsem schopen video naladit. Může to být tím, že má video CINCH konektory a žádný SCART?

Reklama

• Stálý člen

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Nahrávání pomocí STB na video
« Odpověď #1 kdy: 07. 01. 2012, 02:42:57 »
Tady jde o nepochopení problému. Na videu nic ladit nebudete. Scart konektor (označený VHS, pokud má STB 2 Scarty) je potřeba propojit s videovstupem videa. Pokud má video jenom cinche, tak přes redukci. Na VHS pak naprogramujete nahrávání z AV a na STB na stejný čas naprogramujete, ze kterého programu chcete nahrávat. Videovýstup z VHS propojíte do TV (což už vám asi funguje).
Jinak ale nahrávat digitální vysílání na VHS je dost nepraktická a nekvalitní metoda. Lepší je si pořídit STB s možností nahrávání na USB flash, není ani o moc dražší. Pak získáte nahrávku stejně kvalitní jako přijímané vysílání.
« Poslední změna: 07. 01. 2012, 10:22:32 od Jan Novák »

Milan Pantůček

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 07. 01. 2012, 11:16:34 »
Tady jde o nepochopení problému. Na videu nic ladit nebudete. Scart konektor (označený VHS, pokud má STB 2 Scarty) je potřeba propojit s videovstupem videa. Pokud má video jenom cinche, tak přes redukci. Na VHS pak naprogramujete nahrávání z AV a na STB na stejný čas naprogramujete, ze kterého programu chcete nahrávat. Videovýstup z VHS propojíte do TV (což už vám asi funguje).
Jinak ale nahrávat digitální vysílání na VHS je dost nepraktická a nekvalitní metoda. Lepší je si pořídit STB s možností nahrávání na USB flash, není ani o moc dražší. Pak získáte nahrávku stejně kvalitní jako přijímané vysílání.
Nemusí si nic pořizovat, tento dvoutunerový STB umí nahrávat přes USB!

Jan Pavlis

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 07. 01. 2012, 13:19:31 »
A do jakýho formátu nahrávají tyto Stb?Na sat přijímačích to nahrává do TS,který zpracuje snad jen PVA strumento.

KarelH

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 07. 01. 2012, 14:45:23 »
A do jakýho formátu nahrávají tyto Stb?Na sat přijímačích to nahrává do TS,který zpracuje snad jen PVA strumento.

Pro úpravu TS nahrávek je dobrý také program VideoReDo TVSuite (http://www.slunecnice.cz/sw/videoredo-tvsuite/).

Reklama

• Stálý člen

Tomáš Tůma

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 07. 01. 2012, 21:06:13 »
Nemusí si nic pořizovat, tento dvoutunerový STB umí nahrávat přes USB!

Dobrý den,

děkuji moc za rady, zkusím a dám vědět. Máte pravdu, že tento STB umí nahrávat na flashku, ale jelikož  jsem zvyklý nahrávat na video a nechci  jej zatím vyhazovat, tak bych chtěl nahrávat i na kazetu klasickou.       

spyko

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 08. 01. 2012, 00:28:06 »
Video nevyhazuj,ale schovej do ulož.prostoru pro případné přetáhnutí starých kazet do digitálu,nahrávej na stb je to jednodušší a kvalitnější !!! 8)
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D

Tomáš Tůma

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 08. 01. 2012, 01:55:12 »
Video nevyhazuj,ale schovej do ulož.prostoru pro případné přetáhnutí starých kazet do digitálu,nahrávej na stb je to jednodušší a kvalitnější !!! 8)

Dobrý večer.

Provedl jsem zapojení, jak jste uvedl. Problém je v tom, že když nastavím časovač na STB a VCR, STB mi vrátí chybovou hlášku, že nenalezl cílové zařízení pro nahrávání. V televizi se mi zobrazují vstupy AV1 - zde jde nastavovat STB a jde i obraz ze STB, nejde ale nastavovat video a přehrávat kazety. Naopak u AV2 jde nastavit video a přehrát kazetu, ale nejde pracovat s STB.

Zapojení je následovné:

VCR výstup do TV CINCH a vstup do TV CINCH
STB výstup do TV SCART a vstup do TV SCART
STB výstup do VCR SCART a vstup do VCR CINCH

Děkuji za další rady

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 08. 01. 2012, 03:10:51 »
Pokud STB vrací takovou hlášku, tak je možná v režimu nahrávání na ten USB disk a čeká, že je připojený. STB neznám, ale není tam někde možnost programovat pro VCR, nikoliv PVR? Jinak zapojení je správné. Bez přepínání vstupů na TV by to mělo jít nastavovat taky - VHS přepnout na AV (u některých to byla předvolba 0), pak by výstup z STB měl být vidět po průchodu skrz VHS na vstupu TV, kam je VHS připojena.

Jan Pavlis

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 08. 01. 2012, 09:29:20 »
vyzkoušejte jiné flashky a s vyšší kapacitou.

Hans_88

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 08. 01. 2012, 10:44:05 »
Bude to přesně, jak uvedl Jan Novák.
Nevím jak váš přístroj, ale Evolve Scorpio umožňuje během nastavování záznamu zadat režim "Nahrávání" - pak bez zapojené flashky vyskočí podobná hláška, nebo režim "Zobrazit", kdy ho nějaká flashka vůbec nezajímá a STB se pouze na nastavený čas zapne. Úlohu nahrávání pak může převzít Vaše video.
V režimu nahrávání však posílá do obrazu na výstupu SCARTu nebo HDMI informaci o nahrávání. (Záznam na USB je samozřejmě bez této informace) Pokud by se tak choval i v režimu "Zobrazení", byl by pro nahrávání na video asi nepoužitelný.
Vzhledem ke stejné značce se dá čekat, že Váš přístroj se bude chovat obdobně. Vyzkoušejte.

Tomáš Tůma

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 08. 01. 2012, 14:58:14 »
vyzkoušejte jiné flashky a s vyšší kapacitou.

Tak jsem se díval do menu STB a v PVR nastavení je preferované nahrávací zařízení USB a nejde to změnit. Spíše mi pořad nejde do hlavy, jaktože, když mám vše dobře zapojené, tak mi nejde přes video obraz, jak již jsem popisoval situaci včera v mém příspěvku. Nemůže to být tím, že STB je bez RF modulátoru? Je mi jasné, že když není obraz, tak ho ani video nemůže nahrát.

Zkusil jsem zapnout časovač STB aniž by to napsalo hlášku s chybějícím USB zařízením a povedlo se, ale video zase nahrálo jen černou obrazovku.

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 08. 01. 2012, 15:30:13 »
Tak jsem se díval do menu STB a v PVR nastavení je preferované nahrávací zařízení USB a nejde to změnit. Spíše mi pořad nejde do hlavy, jaktože, když mám vše dobře zapojené, tak mi nejde přes video obraz, jak již jsem popisoval situaci včera v mém příspěvku. Nemůže to být tím, že STB je bez RF modulátoru? Je mi jasné, že když není obraz, tak ho ani video nemůže nahrát.
RF modulátor nechybí, ten je dobrý jen při propojení přes anténní kabel.
Vyzkoušejte to takhle: Nejdříve nastavte na STB výstupy na kompozitní video. Přepněte TV na vstup z videa (asi AV2). Mělo by fungovat přehrávání VHS kazet. Přepněte VHS na AV vstup, měl by se zobrazit signál z STB. Pokud neuvidíte obraz, zkuste přepojit redukci SCART-CINCH na STB do výstupu pro TV.
A teď jsou 2 možnosti: Pokud uvidíte obraz na výstupu pro TV, ale nevidíte ho na výstupu VCR, bude problém v nastavení STB a je třeba projít menu. STB je dvoutunerový, takže může na VCR SCART posílat jiný obraz než na TV SCART.
Pokud ani takhle obraz neuvidíte, je chyba v té redukci. Redukce SCART-CINCH se dělají ve více provedeních. Tato musí být určená jako výstupní (OUT), případně být přepínací a přepínač přepnut na OUT. Stejně vypadající vstupní redukce (IN) slouží k připojení třeba CINCH výstupu VHS do SCART vstupu TV a přes tu signál ven z STB nedostanete.

Zdenda F.

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 08. 01. 2012, 16:08:54 »
Ještě jednu dobrou vlastnost má video. Ve stavu vypnuto (standby) je vstupní signál z jeho AV2 propojen na výstup AV1. Tento výstup AV1 je obvykle veden do televizoru. Pokud je video zapnuto, nebo programujete nahrávání z STB, nutno zadat externí vstup AV2. Pokud zadáte AV1 (což lze !), pak "nahráváte" pořad zpracovaný televizorem (a vyskytující se na televizorovém AV1). A aby to bylo úplně přesné, existují taky Scart kabely, které mají jen polovinu kabeláže a umí tedy přenášet jen signál jedním směrem ! Vámi zadaný typ videa firma Panasonic nezná, pokud je to NVSD400, pak "AV1" je horní konektor Scart...
Snadno tedy můžete kontolovat na obrazovce, co se posílá na vstup videa z STB a teprve posléze řešit vlastní nahrávání.

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 08. 01. 2012, 17:22:55 »
Podle popisu - video má jen cinche - předpokládám, že se jedná o tento model: http://www.nodevice.com/user_manual/panasonic/cameras1/1233750593_nv-sd400.html
Tam problém se dvěma Scarty nehrozí.