Autor Téma: Nova TV - obraz  (Přečteno 3018 krát)

Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 489
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Nova TV - obraz
« kdy: 05. 02. 2012, 23:38:09 »
U kamaráda jsem si všiml, že po přepnutí na Novu jde dobu jen zvuk, obraz naskočí někdy až za desítky sekund. Někdy zůstane zamrzlý obraz předchozího kanálu a obraz Novy se do něj postupně prokousává. Asi nějaká vada ve streamu. Na satu vše v pohodě.

Pozoruje to někdo z vás? Nebo je na to citlivý jen Mascom 520T?
Loudness War zabijí hudbu!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Nova TV - obraz
« Odpověď #1 kdy: 06. 02. 2012, 00:35:33 »
Ano, pozoroval jsem to na Digipal2 taky. Po pulnoci uz to nepozoruju, mozna to uz opravili. Mohla to byt chyba v kodovani MPEG - prilis vzdalene klicove snimky (velke GOP).


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Nova TV - obraz
« Odpověď #2 kdy: 06. 02. 2012, 05:15:21 »
Ano. Všiml jsem si též. Zaznamenal jsem to náhodou kolem poledne, večer tento stav přetrvával.


Petr Novotný

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 76
    • ICQ komunikátor - 344050323
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nova TV - obraz
« Odpověď #3 kdy: 06. 02. 2012, 09:24:53 »
Též se přepojuji. Nejprve jsem myslel, že je to pouze u jedné tv ale dělali to i další stb. Strong srt 5005 i di-way


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 558
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nova TV - obraz
« Odpověď #4 kdy: 06. 02. 2012, 10:05:21 »
Když jsem včera zaregistroval tyto projevy v diskuzích na více webech, otestoval jsem v Praze na STB Maximum T-1300 jak u mne preferovaný MUX4, tak pro kontrolu MUX na 41 kanále a vše bylo v pořádku.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 489
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re:Nova TV - obraz
« Odpověď #5 kdy: 06. 02. 2012, 10:47:01 »
Ano, pozoroval jsem to na Digipal2 taky. Po pulnoci uz to nepozoruju, mozna to uz opravili. Mohla to byt chyba v kodovani MPEG - prilis vzdalene klicove snimky (velke GOP).
Taky mě napadlo, že se jedná o dlouhý GOP, ale to by musel být dlouhý sekundy až desítky sekund a to by už snad ani nefungovalo. Nebo jo?
Loudness War zabijí hudbu!


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Nova TV - obraz
« Odpověď #6 kdy: 06. 02. 2012, 15:00:04 »
Ano, pozoroval jsem to na Digipal2 taky. Po pulnoci uz to nepozoruju, mozna to uz opravili. Mohla to byt chyba v kodovani MPEG - prilis vzdalene klicove snimky (velke GOP).
Taky mě napadlo, že se jedná o dlouhý GOP, ale to by musel být dlouhý sekundy až desítky sekund a to by už snad ani nefungovalo. Nebo jo?
Ano, GOP by musel byt nekolik sekund, pritom standardni je do 0,5s. Bohuzel nez jsem se rozhoupal k tomu udelat zaznam, zmizelo to.  Takze z me strany jde o spekulaci.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Nova TV - obraz
« Odpověď #7 kdy: 06. 02. 2012, 15:03:54 »
Když jsem včera zaregistroval tyto projevy v diskuzích na více webech, otestoval jsem v Praze na STB Maximum T-1300 jak u mne preferovaný MUX4, tak pro kontrolu MUX na 41 kanále a vše bylo v pořádku.
Pokud jste na Novu prepnul jen jednou, je mozne ze jste se trefil do useku, kde to nebylo videt. Bylo to nutne zkusit vicekrat. A slo o mux2. Je ale pravda, ze kdysi se neco podobneho vyskytlo na reklamnim O2 programu v muxu 4.