Autor Téma: CI slot a budoucí DVB-T 2  (Přečteno 21707 krát)

Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
« Odpověď #15 kdy: 15. 12. 2011, 19:23:22 »
Taky jsem si pred 3 lety koupil drazsi model TV s CI slotem s vidinou dokoupení modulu s tunerem MPEG4... óoo jak jsem byl obelhan... :)
Předpokládám, že to byla nějaká Sony, tam to slibovali. A v tomhle případě by to i fungovalo, jen by výrobce musel ty moduly dodat. Někde na netu jsem viděl, že mpeg4 moduly prodávali v Řecku, tam se vysílá DVB-T v mpeg4. Bohužel nejde to využít pro kabelovku, buď se vejde karta s dekodérem kabelovky nebo s mpeg4.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
« Odpověď #16 kdy: 15. 12. 2011, 19:59:01 »
Ten modul je na dvě věci. Už proto, že sice umí TV oživit pro MPEG-4, ale pouze v SD. Neumí HD. Vše samozřejmě pouze v normě DVB-T.


ceco ceco

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 95
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
« Odpověď #17 kdy: 15. 12. 2011, 21:01:09 »
Byl to Panasonic, ale asi stejne jako u Sony. "Musel by je vyrobce delat..." Kdyz jsem hledal nějaké alternativy, tak jsme nasel akorat jak píše "PITOMEC", tunery co MPEG4 konvertuji do MPEG2, který pak TV zobrazí, takže o ničem...


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
« Odpověď #18 kdy: 15. 12. 2011, 21:18:24 »
Neotion NP4-konverze mpeg4-2,na allegru je jich plno,otázka je jestli spolupracují se všemi TV,jednu dobu jsem o něm uvažoval,na dvb-t2 jsem zatím neviděl nic !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
« Odpověď #19 kdy: 15. 12. 2011, 21:38:18 »
H264 v DVB-T je naprosto slepá ulička. Takový provoz je neufinancovatelný, takže zavedení DVB-T2 je podmínkou pozemního HD. Kdo si myslí, že koupě drahého televizoru se všemi vymoženosmi, je rozumná investice na dlouhé roky dopředu, tak se šeredně mýlí.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
« Odpověď #20 kdy: 15. 12. 2011, 22:25:26 »
Do DVB-T se dá našlápnout až 31,67Mbps datovýho toku, takže v jednom muxu v pohodě 3-4 HD stanice a chytnou to všichni i na současný televizory. Je sice pravda, že při takovým nastavení bude mux pokrývat lokalitu města a na SFN se dá zapomenout, ovšem ekonomika provozu stejně velí k tomu, že pokrývat něco jinýho je nesmysl. A to jak u T, tak u T2. Ta doba, kdy si každej představoval desítky převaděčů v kdejakým zapadákově, je pryč a dřív nebo později to zjistí i plátci současnýho muxu 2, že seškrtáním zbytečnýho pokrytí sice přijdou o pár diváků, ale naopak ušetří v řádech miliónů.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:CI slot a budoucí DVB-T 2
« Odpověď #21 kdy: 16. 12. 2011, 06:41:18 »
Neotion NP4-konverze mpeg4-2,na allegru je jich plno,otázka je jestli spolupracují se všemi TV,jednu dobu jsem o něm uvažoval,na dvb-t2 jsem zatím neviděl nic !!!

Jestli má někdo zájem, tak tady jeden Neotion mám v šuplíku, úplně nový koupený v PL přes Alegro. Cena něco kolem litru i s poštovným v PL. v Cieszyně se prý jejich cena v kamenných prodejnách pohybuje kolem 1.700 Kč.
Možnost odzkoušet proti záloze. Je funkční, zkoušel jsem ho na tv zn. Samsung a LG.
S tv zn. Panasonic a Philips bohužel nefunguje.