" hláška Windows - zápis se zpožděním se nezdařil - a to dlouho po době, kdy se s fleškou skutečně pracovalo a kdy naposledy blikla ledka". Takto merit rychlost je nesmysl.
netuším, proč toto spojuješ. Neumím reagovat.Protoze z vaseho popisu rychlosti vyplyvalo, ze nekdo snad rychlost na PC meri tim zpusobem kdy se prenese soubor, windows opticky uz nekopiruji, ale presun nebyl fyzicky dokoncen.
"..nejméně obraz a zvuk (což jsou dva samostatné toky"To je naprosto nesouvisejici s rychlosti disku, PVR uklada jeden vyfiltrovany transportni tok (uvnitr obsahujici vetsinou jeden obraz a zvuk).
Omyl. Pokud něco platí u jednoho případu, nemůžeš generalizovat a myslet si, že takto pracují všechna zařízení a obecně. Skutečnost je opačná. Modifikovaný transportní tok vůbec není běžný. Navíc se obtížně zpracovává a jeho oblíbenost klesá. Jakkoli TS mám rád, nic s tím nenadělám.Nic negeneralizuju. Ale PVR vetsinou uklada v TS,PS,BDAV a pod., tedy jeden soubor s AV dohromady. Ukladat zvuk a obraz zvlast do dvou souboru jsem u PVR jeste nevidel.
"..zapsaly do paměti (obvykle velikost chunku-mnoho GOPů neodpovídá velikosti clusteru v paměti a řadič paměti musí přepínat na adresní sběrnici)."GOP (ze sveta MPEG obrazu) ani chunk (ze sveta IP prenosu) nema s ukladanim PVR na disk nic spolecneho.
Pokud jsi toto prohlášení nemyslel jako vtip, pak se obávám, že ani vzdáleně netušíš, co okolo nás "lítá". Ale jako technická anekdota... dobrý.Zadny vtip. Nevim duvod proc by mel PVR ukladat po nejakych GOP ci chunk blocich. Uklada souvisly tok, jiste, z praktickych duvodu rozdeleny do bloku. Ale ty vychazeji z nejakeho rozumneho kompromisu mezi delkou paketu ve formatu kontejneru, zapisovacim blokem disku a dostupne vyrovnavaci pameti. Nad obrazkem PVR pri ukladani nepremysli.
"Odtud také pramení rychlosti disků, které začínají na 100 Mbit/s, kdežto ultimátní flešky na téže hodnotě končí."Pred rokem a pul byl bezne k dostani USB flash disk se skutecnou rychlosti zapisu/cteni 29/30 MB/s, pri zapojeni na USB3 pak 44/64 MB/s. Tak nevim co je "ultimatni" a co kde konci.
Nejsme v rozporu, jen ty měříš něco jiného. Zkusím to zjednodušit - jakmile tam máš MB/s (a ne Mb/s) musíš sakra dávat pozor, zda jde jen o nešikovnost/záměr pisatele a nebo o nelineární rychlost. Pro AV práci musíš vždy uvažovat o lineární rychlosti. (Pro lepší rozlišení se zavedla jednotka Baud a zobecnila i mimo informatiku). Když bych chěl najít hrubou analogii - srovnej synchronní a asynchronní přenos.Samozrejme jsem jednotkou MB/s myslel Mbyte/s. Pojem nelinearni rychlost neznam, znam jen nelinearni zpracovani videa a linearni ci nelinearni pametova media. Nevim co by mel mit Baud (pulsy za sekundu) spolecneho s nejakym ukladanim na flash disk. Analogii synchronni/asynchronni prenos chapu. A je mi take jasne, ze doba ukladani kratickeho bloku s delkou N bude kvuli rezii trvat dele nez N/rychlostzapisu. Ale s tim vsim musi PVR pocitat a urcite nezapisuje po 1 bytu.