reklama

Autor Téma: TV RTM už i z Jablonecké radnice  (Přečteno 11071 krát)


Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



David Tomek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #1 kdy: 10. 12. 2011, 13:32:23 »
Bylo by dobré kdyby se ozval někdo z okolí Jablonce n.Nisou jak to vypadá s příjmem tohoto regionálního muxu a jestli jsou na dalších pozicích stejně jako z Hanychovského vysílače již zpuštěny programy Óčko a Noe. Bydlím v Horním Hanychově-Liberci a kanál 46, který by měl jet z Jablonecké radnice je zde nezachytitelný.


Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #2 kdy: 10. 12. 2011, 17:40:03 »
Jablonecké Paseky, lokalita pod vlakovým nádražím. Na STA (ta by měla být dost vysoko, aby nestínily domy na Šumavě) ani prutovku k USB ani ťuk. Otázka kterým směrem to zase perou, jestli to nejde jen úzce na Mšeno nebo na druhou stranu na Poršák.
Mám pocit, že digitalizaci RTM zařizuje někdo od konkurence  :-\
« Poslední změna: 10. 12. 2011, 17:43:20 od Pavel »
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #3 kdy: 10. 12. 2011, 17:52:50 »
Jablonecké Paseky, lokalita pod vlakovým nádražím. Na STA (ta by měla být dost vysoko, aby nestínily domy na Šumavě) ani prutovku k USB ani ťuk. Otázka kterým směrem to zase perou, jestli to nejde jen úzce na Mšeno nebo na druhou stranu na Poršák.
Mám pocit, že digitalizaci RTM zařizuje někdo od konkurence  :-\
Na STA, dokud ji někdo neupraví pro příjem tohoto kanálu, to zkrátka nepůjde. "Prutovka" není anténa, ale jen takové šidítko v místech s velmi silným signálem.
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #4 kdy: 10. 12. 2011, 18:00:49 »
Ale jo, chápu, ale na to šidítko v pohodě chytám všechny 3 muxy z Ještědu. Mux 3 přes STA chytám parazitně na koax, protože STA nikdo neupravil.
Ale RTM mi na libereckém K32 ani jabloneckém K46 na žádném STB ani v aplikaci v PC neukáže ani ťuk. Síla i kvalita signálu 0. Netvrdím, že to je nějaké sofistikované měření, ale kdyby sem signál dosahoval tak to pravděpodobně ukáže aspoň něco (nebo to bude aspoň lítat od 0 někam k 10% a zpět)?
Edit: Samo, výkon z Ještědu je někde jinde, než to co jde z radnice (na stránkách TV RTM výkon není).
« Poslední změna: 10. 12. 2011, 18:07:17 od Pavel »
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #5 kdy: 12. 12. 2011, 10:36:08 »
900metru na jih od radnice v urovni AS , kratka kolorka nasmerovana na Jested na pude za stenou z CDbloku a polystyrenu v uhlu 90 stupnu k radnici prijem OK. uroven signalu asi tak jako z Lobau, kdyz otocim antenu na V
obsah: RTM ,Ocko, NOE , TEST

jeste zkusim otocit antenu na V na Lobau, to by byla uplna pohoda na jednu antenu 7mpx :) protoze 6 jich slo :)


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #6 kdy: 12. 12. 2011, 10:57:55 »
Díky, pánové! Tuhle důležitou zprávu jsem málem přehlédl.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 456
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #7 kdy: 12. 12. 2011, 11:01:59 »
... "Prutovka" není anténa, ale jen takové šidítko v místech s velmi silným signálem.
Prutovka je zcela běžná a regulerní anténa, u které je zcela zvládnuta teorie i praktické použití. Proč by se "šidítka" montovala do většiny malých radiopřijímačů, k autorádiům, do veškerých i profesionálních pojítek, fungujících ve vhodném pásmu třeba i pro armádu, policii a zdravotníky? Že ale prutovku někdo pasoval na všespasitelnou "digitální" anténu, za to ona nemůže. Na druhé straně spolehlivě a dostatečně funguje v místech, kde je dostatek signálu a je správně umístěna. Není proto třeba generalizovat a šmahem odsuzovat všechno, co není správně používáno.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #8 kdy: 12. 12. 2011, 11:46:28 »
Jablonecké Paseky, lokalita pod vlakovým nádražím. Na STA (ta by měla být dost vysoko, aby nestínily domy na Šumavě) ani prutovku k USB ani ťuk. Otázka kterým směrem to zase perou, jestli to nejde jen úzce na Mšeno nebo na druhou stranu na Poršák.
Mám pocit, že digitalizaci RTM zařizuje někdo od konkurence  :-\
Na STA, dokud ji někdo neupraví pro příjem tohoto kanálu, to zkrátka nepůjde. "Prutovka" není anténa, ale jen takové šidítko v místech s velmi silným signálem.
alešu, pamatuješ si, jak jsem tím šidítkem dráždil G-éčko :D
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #9 kdy: 12. 12. 2011, 12:13:35 »
Jablonecké Paseky, lokalita pod vlakovým nádražím. Na STA (ta by měla být dost vysoko, aby nestínily domy na Šumavě) ani prutovku k USB ani ťuk. Otázka kterým směrem to zase perou, jestli to nejde jen úzce na Mšeno nebo na druhou stranu na Poršák.
Mám pocit, že digitalizaci RTM zařizuje někdo od konkurence  :-\
Na STA, dokud ji někdo neupraví pro příjem tohoto kanálu, to zkrátka nepůjde. "Prutovka" není anténa, ale jen takové šidítko v místech s velmi silným signálem.
alešu, pamatuješ si, jak jsem tím šidítkem dráždil G-éčko :D
Ano Mílo, pamatuji. Ale pokud tu budeš dál šířit že jsi "šidítkem dráždil Géčko", dají nám tu oboum brzo BAN za "péčko";D Málo kdo to totiž pochopí.  ;D ;D ;D
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #10 kdy: 12. 12. 2011, 12:15:12 »
Hlavně, že je při pondělku dobrá nálada, no ne? ;)
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #11 kdy: 12. 12. 2011, 12:22:41 »
Není proto třeba generalizovat a šmahem odsuzovat všechno, co není správně používáno.
Ale to bych si přece nedovolil, nebo snad ano? Ať čtu jak čtu, nic takového nevidím.
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #12 kdy: 14. 12. 2011, 22:04:10 »
vcera jsem se byl na pivu s klukama ze zizkova vrchu a vsichni rikali ze maj sejto a prijimaj i kdyz maj antenu natocenou na jested. co tam s tim teda v tech pasekach delate ? vzdyt to sou jedny z nejvyssich panelaku ve meste jeste s radnici ve smeru na jested
« Poslední změna: 15. 12. 2011, 21:07:46 od Franta Finta »


Leoš Zajíček

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #13 kdy: 15. 12. 2011, 21:50:14 »
Podle mých informací se to vysílá přes původní anténní systém a oproti původnímu analogovému vysílači tenhle má dvojnásobný výkon. Takže pokud někdo přijímal staré analogové vysílání RTM, tak pokud mu teď nejde digitálně, tak je chyba určitě na straně příjmu.


Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM už i z Jablonecké radnice
« Odpověď #14 kdy: 19. 12. 2011, 22:33:09 »
Tak mi to nedalo - s prutovkou vyhozenou na balkón to na K46 začalo ukazovat nějaký signál, takže jsem si půjčil pokojovou anténu hama 44192 a ejhle - Óčko, Noe i RTM běží i u mě v Pasekách.
Je ale pravda, že zatímco muxy 1, 2 i 3 z Ještědu běží na kus drátu, tenhle regionální mux má občas problémy i na tu pokojovku (já vím, žádný tázrak, půjčil jsem si jen na testy), tak snad dají do pořádku STA.
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu


 

reklama