Autor Téma: Rada amatérovi  (Přečteno 24847 krát)

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Rada amatérovi
« Odpověď #30 kdy: 17. 12. 2011, 23:59:53 »
Blahopřeji k úspěchu  ;) A určitě nejste žádný trotl, spíše bych řekl, zblbnutý Šmouly, neboť dcera na ně nadšeně kouká každý den, že jste Koumák ;D Prostě jste si něco sám ověřil v praxi, a na to se nezapomíná. A ještě něco - Skryczne. Vysílač s výkonem 25 kW je nutno v "digitále" považovat již za poměrně silný. Zjednodušeně bez ohledu na jiné vlivy (terén, použitý kanál...),  se dá říci, že pro pokrytí stejně rozsáhlého území analogovým signálem by byl nutný výkon 250kW. Proto se vůbec nedivte, že intenzita digitálního signálu ze Skryzcneho směrem na Moravu, nadto v přímé viditelnosti na vysílač, je vysoká. S oblibou říkávám, že pro nás na Moravě je Skryzcne něco jako pro přilehlé polské území Lysá hora nebo Praděd.  Však koukněte na mapu pokrytí, možná budete překvapen...  :)  http://www.dvbtmap.eu/mapcoverage.html

Reklama

• Stálý člen

Honza Novák

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 20. 12. 2011, 15:13:41 »
Petře, v zásadě to máte správně, ale zadavatel původního dotazu nebydlí na Moravě.  ;)

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 20. 12. 2011, 17:14:37 »
Zadavatel původního dotazu, tedy Ota Vata, ve svém prvním příspěvku mimo jiné napsal: ...Bydlím v domku v Ostravě-Heřmanicích...   Takže pokud se Ostrava-Heřmanice nenachází na Moravě, sorry, hluboce jsem se mýlil...  >:(   A mimochodem - třeba Studénka taky (ne)leží na Moravě, jak se běžně uvádí, že ano, neb jedna její část již přebývá ve Slezsku. Čili pokud mě chytáte za slovo, budiž. Ať má tedy dušička pokoj:  S oblibou říkávám, že pro nás na Moravě a ve Slezsku je Skryzcne něco jako...   ;)

Miroslav Kuzník

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 20. 12. 2011, 18:29:24 »
Heřmanice jsou součastí městského obvodu Slezská Ostrava tak jak Hrušov,Muglinov,Michalkovice atd
« Poslední změna: 20. 12. 2011, 18:33:19 od Miroslav Kuzník »

Honza Novák

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 20. 12. 2011, 18:42:20 »
Petře, tady jsem to myslel jako legraci. Viz smajlík za větou ;). Ale opravdu vážně mě s*r*, když slyším, že Brno je v Čechách.

Reklama

• Stálý člen

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 21. 12. 2011, 09:02:45 »
Honzo, já jsem to taky chápal jako jemné rýpnutí, jako určitou "nadsázku", na mnou ne zcela přesné označení, kam především míří signál z vysílače Wisla-Skryczne, pokud se území ČR týče.  :)  Chápu, že někdo na to může být i citlivý, i když mně to tak nepřijde. Nějak tu Moravu beru jako jeden celek, byť i já jsem vlastně svým způsobem "moravoslezan"... 8)  Ale na druhou stranu - pokud by někdo tvrdil, že Brno je v Čechách, pak by si měl určitě zopakovat základku ;D