No, kdyby jen Němci. Oni i Poláci. Děli se i nějaké novinky v DVB-T, chystá se spuštění muxu 2 z dalších lokalit. Můžu vám říct, že i kdyby se dva a půl dne nic nedělo, tak mám web bez problémů čím krmit.
Tak za monitoringu Saska a Bavorska přežijeme zimu. Na jaře už by se mohlo pohnout Teleko,
které chce přece spustit Černou horu, Klínovec a Ještěd.
/Jen doufám, že to proboha dají lépe nežli RTM, začínám z toho dostávat docela hrůzu
aby to nedali také nějak takhle hloupě a aby pak šli vůbec chytit. /
No a jsou jisté indicie, že by se mělo pohnout na jaře i RTI a spustit Plzeň a Karlovy Vary.
Ale řekněme, že je to, jedna paní povídala a i když já věřím, že se tak stane,
není to zatím oficiální pro veřejnost, dejme tomu a také se tak stát nemusí.
Takže bych to nechal v té rovině neověřeného, možná, ale plánovaného.
No a pak bude fotbal a začnou testovat Poláci a potom i České radiokomunikace.
/ Takže to by mohl být výlet nahoru na Ještěd, jestli by se třeba ta Wroclaw nechytla
nebo i ty ČRa , dle toho kde to bude a co to bude, výkon atd. zatím se k tomu podrobněji nevyjádřily.../
A uzavřou to zase Němci na podzim spuštěním druhého celoplošného, celoněmckého multiplexu.
Což by zase mohly být klasicky Drážďany.
No, tak to jsou v kostce vyhlídky DAB/DAB+.
Co se týče DVB-T. Tam je stěžejní pro mne spuštění Poláků muxu 2 na Jelení hoře,
tuším, že červenec nebo tak nějak.
No RTM to docela podělalo, český mux 3 taky a český mux 4 taky, takže to se mne zatím netýká.
Tedy pokud by si to nehodlaly ČRa opravit. / Tedy vrátit původní konfiguraci a obnovit SFN. /
Případně dát ČTÚ, jak RTM tak i třeba muxu 3, nějaké jiné, použitelnější kanály atd. atd.
A protože, to se asi nestane, tak se v DVB-T, nic k lepšímu nezmění.
Až snad, jestli by dorazilo DVB-T2.
/Ovšem to asi záleží na tom jestli ČTÚ dokáže konečně O2 odebrat mux 4./
Ale dle všeho to vypadá.
Zatím mimo Poláků mne v DVB-T asi vůbec nic dobrého nečeká.
I když by se třeba začal doobsazovat mux 3, je mi to lhostejné, když ho nelze přijímat.
No DVB-S/S2 tak to je jasné, tam je neustálý pohyb a člověk to nestačí přelaďovat.
Jen neustálé změny v něm jsou schopny uživit několik serverů.