Autor Téma: TV Barrandov něco vysílá v HD?  (Přečteno 4052 krát)

blueflash .

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 907
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
    • E-mail
TV Barrandov něco vysílá v HD?
« kdy: 24. 11. 2011, 23:22:13 »
Můžu se zeptat, kde má TVB těch 20% nativního HD programu, jak se tady psalo v nedávnym článku?

Můžete někdo potvrdit, že TVB skutečně něco vysílá v HD?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 687
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: TV Barrandov něco vysílá v HD?
« Odpověď #1 kdy: 25. 11. 2011, 08:51:58 »
Přiznám se, že nemám možnost tuto stanici sledovat v HD rozlišení, ale pokud to pan Kratochvíl tvrdí, tak něco na tom asi pravdy bude, nebo ne? Vycházel jsem z jeho přímé řeči. Vlastním pozorováním to bohužel nemám možnost ověřit.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 489
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: TV Barrandov něco vysílá v HD?
« Odpověď #2 kdy: 25. 11. 2011, 12:05:52 »
Nemá náhodou TVB už od začátku studiové vybavení kompletně v HD?
Tak to asi něco v nativu vysílat musí, ne? Minimálně svoje vlastní pořady.
Loudness War zabijí hudbu!


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 687
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: TV Barrandov něco vysílá v HD?
« Odpověď #3 kdy: 25. 11. 2011, 12:19:46 »
Vysílací řetězec je v HD, u kamer to vždy platit nemusí. Tvorba in-house by ale v nativu být měla.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re: TV Barrandov něco vysílá v HD?
« Odpověď #4 kdy: 25. 11. 2011, 12:27:54 »
Rozdíl mezi SD a HD nijak nepozoruju. Kabelovka UPC.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: TV Barrandov něco vysílá v HD?
« Odpověď #5 kdy: 25. 11. 2011, 13:15:04 »
Mně grafika o něco ostřejší přijde (taky UPC). Ale Barrandovská grafika je navržena tak, že moc detailů nemá, takže HD nemůžu potvrdit. Může to být jen kvalitnější upscale ve studiu oproti obvodům v TV.
Jinak HD TV řetězec se často dá přepnout i do SD módu.


blueflash .

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 907
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
    • E-mail
Re: TV Barrandov něco vysílá v HD?
« Odpověď #6 kdy: 25. 11. 2011, 13:26:41 »
Tak jsem si "naslepo" teď pustil TVB HD, dávali magazín "Máme dítě" a řekl bych, že v nativu byl. Ovšem, jestli byl točen přímo HD kamerami, to si tak jistý nejsem. Barevné podání, malá hloubka ostrosti, 25p formát a skutečnost, že to pro TVB dělá jakási "Médea Production" poukazovali na to, že ke snímání možná byly využity přístroje primárně určené ma výrobu statických obrázků.  :o

http://www.barrandov.tv/68734-mame-dite-19-11-2011


blueflash .

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 907
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
    • E-mail
Re: TV Barrandov něco vysílá v HD?
« Odpověď #7 kdy: 25. 11. 2011, 13:41:42 »
Jinak třeba "To byl náš hit" je na klasické SD kamery, jako pužívají všechny další TV.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 549
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: TV Barrandov něco vysílá v HD?
« Odpověď #8 kdy: 25. 11. 2011, 19:26:22 »
Ač mám možnost v DVB-C UPC sledovat delší dobu kanál, který má u loga stanice písmena HD, nesrovnávám jeho kvalitu, nebo rozdíl s SD variantou. Již před časem jsem nabyl dojmu, že kabelovka poskytuje na kterékoliv stanici subjektivně lepší obraz na HD kanálu než na SD, i když se jedná zcela určitě jen o přepočet. A u toho mála, co na Barrandovu sleduji, neřeším, zda je to přepočet, nebo nativní HD. U mne vítězí kvalita pořadu nad jeho obrazovou stránkou.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další