Autor Téma: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?  (Přečteno 8185 krát)

Ondřej Caletka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 185
    • Zobrazit profil
    • Oskarův Weblog
    • E-mail
Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« kdy: 24. 11. 2011, 10:50:20 »
Dobrý den,

řeším teď problém, co s novým TV přijímačem LG, s vestavěných DVB-S2 tunerem. Kartičku Cryptoworks mám ještě starou, od Trade&Technoogy a pokud to jen trochu půjde, rád bych se jakékoli výměně vyhnul.

Dá se ještě dnes koupit CA modul, který si poradí se starou kartou Cryptoworks? Kdyby byl navíc dopředu kompatibilní s irdetem, bylo by to jen dobře.

Předem díky za tipy.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #1 kdy: 24. 11. 2011, 10:59:29 »
Tady si vyber,ale ověř si jestli z danou tv je kompatibilní.

http://www.mascom.cz/sat/_Sat_CI.htm
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Ondřej Caletka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 185
    • Zobrazit profil
    • Oskarův Weblog
    • E-mail
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #2 kdy: 24. 11. 2011, 11:10:28 »
Díky za odpověď. Existuje nějaká databáze kompatibilních zařízení, nebo to musím vyzkoušet tak, že to koupím a zkusím? :)

Jedná se o TV model  LG 37LV375S


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #3 kdy: 24. 11. 2011, 11:39:21 »
Dej dotaz na LG nebo Mascom ,popřípadě jestli máš prodejnu s tímto modulem někde v okolí tak si ho kup a vyzkoušej a popřípadě domluv vrácení.

Tady si to přečti v dotazech,sat tuner ladit bez zasunutého modulu a pak po naladění teprve zasunout modul s kartou.

http://www.videotech.cz/satelitni-technika-dvb-s/cam-cryptoworks-irdeto-mascom-verze-1-21b
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #4 kdy: 24. 11. 2011, 11:59:47 »
Mascom je dobra volba viz odkaz p. Adámka

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Ondřej Caletka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 185
    • Zobrazit profil
    • Oskarův Weblog
    • E-mail
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #5 kdy: 24. 11. 2011, 12:10:53 »
Dej dotaz na LG nebo Mascom ,popřípadě jestli máš prodejnu s tímto modulem někde v okolí tak si ho kup a vyzkoušej a popřípadě domluv vrácení.

Tady si to přečti v dotazech,sat tuner ladit bez zasunutého modulu a pak po naladění teprve zasunout modul s kartou.

http://www.videotech.cz/satelitni-technika-dvb-s/cam-cryptoworks-irdeto-mascom-verze-1-21b
Díky, objednal jsem přesně tento typ. Dám vědět, zda to poběží.


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #6 kdy: 24. 11. 2011, 14:45:52 »
Tohle mě docela zajímá, asi do 2-3 týdnu si nechávám instalovat parabolu s motorem do stejného typu TV: LG 42LV375S + CA modul (četl jsem na Netu, že do těchto TV pasuje snad právě Mascom, ale jaký typ, kdoví) + freeSAT medium kartu ... takže to s montérem řešíme také.


Ondřej Caletka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 185
    • Zobrazit profil
    • Oskarův Weblog
    • E-mail
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #7 kdy: 25. 11. 2011, 22:02:58 »
Tak jsem modul zapojil a můžu konstatovat, že není nekompatibilní. Nicméně po několikerém přepnutí mezi šifrovanými a nešifrovanými programy občas přestane fungovat, přijímač ukazuje „Kódované vysílání“ a opraví se to až vypnutím a zapnutím televizoru.

Otázkou je, zda je to nekompatibilitou modulu a přijímače, nebo prostě jen vlastností korejského výrobku. Tipuji spíše to druhé.

BTW: Ještě jedna pikantnost, zjistil jsem, že na kartě Czech Link není oprávnění ke sledování Nova HD, neboť byla aktivována již v roce 2005. Takže zbývá otázka, zda raději zaplatit 590 Kč manipulační poplatek, nebo za 600 Kč dobrovolně vyměnit za ICE kartu (a riskovat, že zase něco nebude fungovat). Zatím vítězí nulová varianta, Novu HD oželet :)


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #8 kdy: 26. 11. 2011, 20:43:11 »
Píšou, že tento CA modul je vhodný pro satelitní receivery nebo TV značky Panasonic. Máš snad jedno nebo druhé?


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #9 kdy: 27. 11. 2011, 08:07:42 »
Osobně bych tu kartu nejdřív vyměnil poněvadž se tomu časem stejně nevyhnete a budete řešit stejný problém opět. Navíc do středy je výměna z bonusem,doplácet 590 Kč za Novu je z tohoto pohledu ptákovina. Pak bych teprve řešil moduly. Zabudovaný sat. tuner je co se týče výběru modulů velmi často loterie ale to si holt každý musí rozmyslet před koupí zda-li mu absence jednoho ovladače a krabičky za to stojí.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Ondřej Caletka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 185
    • Zobrazit profil
    • Oskarův Weblog
    • E-mail
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #10 kdy: 27. 11. 2011, 13:55:21 »
Píšou, že tento CA modul je vhodný pro satelitní receivery nebo TV značky Panasonic. Máš snad jedno nebo druhé?
Jak to s čím souvisí? Domníval jsem se, že tě zajímá, jak to funguje s přijímačem LG. Jiným nemohu sloužit.

Osobně bych tu kartu nejdřív vyměnil poněvadž se tomu časem stejně nevyhnete a budete řešit stejný problém opět.
Předpokládám, že až ta výměna bude z donucení, nebude to stát tolik peněz. Za kolik se kdysi vyměňovaly černé karty za bílé? Mám pocit, že to tehdy bylo dokonce zdarma.

Navíc do středy je výměna z bonusem,doplácet 590 Kč za Novu je z tohoto pohledu ptákovina.
Takových akcí ještě bude.

Zabudovaný sat. tuner je co se týče výběru modulů velmi často loterie ale to si holt každý musí rozmyslet před koupí zda-li mu absence jednoho ovladače a krabičky za to stojí.
Souhlasím, komfort obsluhy vestavěného DVB-S2 tuneru je i v porovnání s nejlevnějšími set-top-boxy tragický, možnost hromadných operací s programy nulová, možnost zálohy nastavení nulová, při drobné neopatrnosti se bez varování smažou všechny naladěné programy, atd...


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #11 kdy: 27. 11. 2011, 16:32:33 »
Odpověděl sis sám a myslím,že dobře,proč jsi tedy kupoval LG s dvb-s2 aniž ses předtím aspoň zde poradil ???
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #12 kdy: 27. 11. 2011, 17:14:25 »
Tak to taky nechápu.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #13 kdy: 27. 11. 2011, 21:03:46 »
Jak to s čím souvisí? Podle mě sis vybral špatný CA modul, který je určený především pro satelitní receivery nebo TV Panasonic. Profík co mi bude zanedlouho montovat satelitní parabolu s motorem (u nás jeden z mála, co umí i motory), tak mi říkal, že Mascom nabízí CA pro receivery a pak další, u kterých je psáno určení pro TV a podobná zařízení. A proč zrovna Mascom? Protože jsem na Netu četl, že náš typ TV má s jinými CA moduly problémy a právě CA od Mascomu fungoval ...


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Jaký CA modul na CryptoWorks i Irdeto?
« Odpověď #14 kdy: 27. 11. 2011, 23:08:11 »
Mě taky čeká řešení otázky, jakej modul do Sharp Aquos LC-32LE632E. Favoritem je SMIT. Karta bude CS Link Irdeto a snad to bude fungovat, teoreticky ano.
« Poslední změna: 27. 11. 2011, 23:11:41 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky