Dobrý den,
mám HD satelitní přijímač a parabolu 85 Al a přijímal jsem 23,5 a 19,2 s monoblockem. Teď po přestěhování se, jsem zjistil, že ve výhledu na družici mám vzrostlé stromy. Avšak mezi stromy a barákem je ještě pěkných pár metrů trávník. Potřeboval bych vědět, ještě než se pustím do přidělávání paraboly na zeď, jestli je možné nejdříve ověřit, jestli tam ten signál opravdu je, nebo jestli brání ve výhledu stromy. Možná ten signál půjde nad nimi, že to ani vadit nebude. Parabola nikam jinam dát nejde, než na balkon a v bytovce není společný sat rozvod. Někteří lidé v tomto domě mají také paraboly, tzn., že jim to pravděpodobně funguje, i třeba v přízemí, ale na druhém konci baráku, takže tam jim třeba ty stromy vadit nemusí. Měřák signálu samozřejmě nemám, věnuji se tomu pouze amatérsky.
Když jsem se ptal v místní prodejně, kde také montují satelity, jestli je možné to jenom tak informativně změřit, tak za to chtěli cenu jako za kompletní instalaci satelitního kompletu, nejen tedy nastavení paraboly, ale i naladění programů, což je pro mě zbytečné. To zvládnu sám. Mě šlo jen o to, že v případě, že tam signál nebude, abych nemusel zbytečně vrtat do fasády, kupovat konzoli, atp.
Prosím poraďte, děkuji.