Autor Téma: TV RTM z Ještědu  (Přečteno 56197 krát)

Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #90 kdy: 27. 12. 2011, 01:30:08 »
Citace

Nevím, co je na tom dle tebe divného, že 100kW doleze 40km ???

Ano cca 80 KM a taky to k ségře ta ČH doleze viz MUX 1-2 v pohodě =)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #91 kdy: 27. 12. 2011, 09:30:39 »
 :) Pokud liberecký Ještěd nemá volný kmitočet krom K 60 tak se ptám jestli v portfoliu krkonošská Černá Hora nemá volný kmitočet aby nebazírovala na K 6O,ten přenechala Ještědu a vysílala myslím na K 64,ten je pro Černou horu volný,sic je to vysoký kanál,ale je volný a lepší řešení než zdílený kmitočet K 60 =)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #92 kdy: 27. 12. 2011, 09:51:00 »
:) Pokud liberecký Ještěd nemá volný kmitočet krom K 60 tak se ptám jestli v portfoliu krkonošská Černá Hora nemá volný kmitočet aby nebazírovala na K 6O,ten přenechala Ještědu a vysílala myslím na K 64,ten je pro Černou horu volný,sic je to vysoký kanál,ale je volný a lepší řešení než zdílený kmitočet K 60 =)
vsecky kanalay nad 60 se budou muset uvolnit kuli internetu


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #93 kdy: 27. 12. 2011, 10:01:26 »
Citace
antena ktera ma postrani laloky nebo predozadni pomer takovej , ze chyta vysilac kterej je 10x dal (i bez primy viditelnosti) nez ten kterej ma bejt prijimanej, je totiz minimalne pochybna.

To jsou zase kecy. 10x dál je. To je pravda. Ovšem jako obvykle jsi zapomněl dodat další údaje.
Tedy že má 5x tak velký výkon.
A teď jsem si dělal terenní profil a přímá vidětelnost tam samozřejmě je.
Tedy pokud by jsi měl takový dalekohled, který by ti viděl 40km.

/ A ještě bych si dovolil polermizovat s tím slovíčkem ,,který má být přijímanej" protože podle ČRa to měla být ČH, která měla být přijímaná, to tvrdily radostně do 3/4 tak zvané slavné dévébéťacké digitalizace, teprve v poslední fázi, po krachu Z1 a Public Tv a vzniku Prima Love milostivě souhlasily, že spustí rušičku Ještěd. /

Nevím, co je na tom dle tebe divného, že 100kW doleze 40km ???

spravne pises , sou to kecy. bohuzel tvoje.
do rochlic ani do doubi zadna prima viditelnost neni. leda by si mel dalekohled kterej kouka za roh. http://www.heywhatsthat.com/?view=UUP8BVD2 tady si klikni na visibility cloak a uvidis, ze nic nevidis. zcela zamerne sem to nastavil na 80 metru nad terenem, coz je vic nez je skutecna vejska vysilace.
navic pokud je vysilac 10x dal a 5x silnejsi a jeste bez primy viditelnosti, furt mi vychazi ze pri pouziti rozumny anteny bude signal z J mnohem silnejsi a to i za predpokladu, ze bude vsesmerova. coz je samozrejme kravina.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #94 kdy: 27. 12. 2011, 10:50:16 »

Když už plácáš kraviny, tak se alespoň nauč číst. Já jsem nenapsal, že je přímá viditelnost do Rochlic. I když ani Rochlice nevychází příjmově nijak zle, viz. obr. V každém případě Radio Černá hora tam chodí, jak z praku, takže jeho vysílač je v LBC defakto zbytečný a v každém případě na domě, který jsem uvedl a kde jsem uvedl, že bydlí známý, je signal DVB-T K60 na tolik silný aby dokázal zrušit signal na K60 z Ještědu. Takže mně je opravdu srdečně jedno, který z nich je silnější a který slabší, když se prostě v některých místech ruší vzájemně. Jinak jakou mají oni anténu na STA nemám nejmenší tušení. A my tam máme, co jsem uvedl, tedy něco jako x-color, ale kratší a nevím přesně co. V každém případě to dělala nějaká tzv. odborná firma, která se tím živí a když zapnuli rušičku Ještěd, bylo se na to podívat několik dalších firem, celkově asi 5 a žádná z nich nenalezla řešení. Co se týče Rochlic, tam si ho ten kamarád našel sám. Prostě se odpojil z STA a dal si svoji vlastní anténu na balkón. Ale tohle vše tady píšu už asi po třetí a už mě to vážně nebaví. Prostě ČH se ruší vzájemně s J. Někde to odstranit jde někde ne. Ostatně mně je to taky fuk, neboť a to už jsem také uvedl několikrát, používám k příjmu DVB-S, které na rozdíl od DVB-T funguje. A Primu Love mám i na Thoru i na SES. Ovšem tvrdím, že prostě mux 3 je na Liberecku nefunkční a to je prostě holý fakt.
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 495
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #95 kdy: 27. 12. 2011, 11:04:07 »
José, podle mne je jediným možným řešením zaangažovat onu odbornou firmu a pokud to nejsou opravdu diletanti, je určitě šance na řešení. To ale konkrétně mohou navrhnout jen oni sami až po zjištění všech detailů (měření) přímo na místě.
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45), Krásné (K26,28,34), Kojál, Praděd, Klodsko (K22,25,33,46,47), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K22,24,30,37,47), RS5 Litomyšl (K35).
DAB: Teleko Černá hora 5D, ČRo 12C+12D, Polskie radio Klodsko 5B


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #96 kdy: 27. 12. 2011, 11:19:08 »
Tak mimo bezproblémových Němců a vzájemného rušení se ČH a J,
tady ještě neměřili odraz Bukovky od Jizerských hor.
Ale to se jim zdálo na využití asi dosti problematické nebo nejisté.

Jinak já toho o anténách zase tolik nevím. Jediné, co vím, je,
že síto je snad schopné brát i ze zadu, ale tyto x-color typy,
by ze zadu v podstatě brát neměly.
Tedy, tam je to minimum. Jenže  ono to nemusí brát ze zadu.
Ono to může brát z předu, tedy odraz z budovy před námi
nebo odraz přímo od Ještědského hřbetu. V každém případě se to ruší vzájemně.
Možná by stačilo tu anténu odklonit, tedy dát ji bokem k Ještědu, možná takovým způsobem by se na ni signál z Ještědu dostal, ale odraz už ne.
Ovšem zase by třeba přestali chodit Němci. A samozřejmě větší prioritou
jsou 3 německé multipexy, nežli jedna nepovedená stanice v Mux 3 CS.

« Poslední změna: 27. 12. 2011, 11:27:23 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #97 kdy: 27. 12. 2011, 12:22:58 »

Ovšem tvrdím, že prostě mux 3 je na Liberecku nefunkční a to je prostě holý fakt.

ja tvrdim,  ze to co rikas je nesmysl jak brno. mux3 na Liberecku funguje naproste vetsine, az na par pripadu, kde bych vahal nad tim kdo za to muze :)) , ale takhle to zobecnit proste nejde.
poradna antena proste nesmi brat bordel zezadu nebo z boku. moc dobre si pamatuju jak jsem v jednom state videl na kazdym baraku jakoby kolorku ale misto reflektoru z dratu mely budto plech nebo parabolu. takove anteny jsou k videni i v jablonci . proc asi ze ? :))
pokud si s tvym pripadem neumi poradit zadna z peti odbornych firem, vahal bych nad tim, jestli je jejich odbornost dostatecna.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #98 kdy: 27. 12. 2011, 12:40:02 »
Citace
ja tvrdim,  ze to co rikas je nesmysl jak brno. mux3 na Liberecku funguje naproste vetsine, az na par pripadu, kde bych vahal nad tim kdo za to muze :)) , ale takhle to zobecnit proste nejde.
Ony, ale o tom problému vědí a sami ho přiznávají. Takže nevím, co stále řešíš. To vzájemné rušení tady je.
I když připouštím, že v mnoha případech ho lze obejít nějakým nestandardním bastlátem nebo instalaci antény na bok domu,
či někam na dub, jak jsi se zde vyjadřil atd.
Citace
poradna antena proste nesmi brat bordel zezadu nebo z boku. moc dobre si pamatuju jak jsem v jednom state videl na kazdym baraku jakoby kolorku ale misto reflektoru z dratu mely budto plech nebo parabolu. takove anteny jsou k videni i v jablonci . proc asi ze ? :))
sice jsem nic takového neviděl, ale možné to klidně je o výrobcích na trhu si iluze nedělám, lze vidět ledacos...
Citace
pokud si s tvym pripadem neumi poradit zadna z peti odbornych firem, vahal bych nad tim, jestli je jejich odbornost dostatecna.
o tom si také žádné iluze nedělám, nic méně na standardní situaci by zřejmě jejich schopnosti stačily,
ovšem na nestandardní zřejmě už ne, to je klidně možné, ovšem za nestandardní situaci nesou odpovědnost ČRa..


[/quote]
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #99 kdy: 27. 12. 2011, 13:15:46 »
Citace
pokud si s tvym pripadem neumi poradit zadna z peti odbornych firem, vahal bych nad tim, jestli je jejich odbornost dostatecna.
o tom si také žádné iluze nedělám, nic méně na standardní situaci by zřejmě jejich schopnosti stačily,
ovšem na nestandardní zřejmě už ne, to je klidně možné, ovšem za nestandardní situaci nesou odpovědnost ČRa..
[/quote]
[/quote]

A ti se budou odkazovat na ČTU kvůli kmitočtovému přídělu,a že nic jiného nedostali než K 60 =)citace:"vsecky kanalay nad 60 se budou muset uvolnit kuli internetu"takže NEpoužitelné a K21-60 s výkonem 100 KW volný kanál bude těžký najít volný nekolizní s okolím =(
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail


d.a.n.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #101 kdy: 31. 12. 2011, 17:08:01 »
muzete mi prosim zkusit nekdo poradit s nasledujicim problemem ohledne naladeni muxu rtm? dneska jsem to zkusil doma naladit na 2x tv panasonic, tv philips, hdd rekorder panasonic - vsechno vybaveny dvb-t tunerem, pripojeno na domovni rozvod, na zasuvkach stejna uroven, hanychov, "teplomery" kvality signalu na panasonicach ukazuji "zelenou kvalitu" a silu signalu asi 50%. uspesne to naladil jen ten philips a hdd rekorder. zbyle 2 tv panasonic pri rucnim zadani 32. kanalu zmeri silu a kvalitu signalu, ale pri skenovani muxu (i manualnim) nenajdou nazev zadne stanice, nic se neprida. nenapada vas neco? ma rtm neco jako technickou podporu?


mmc

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #102 kdy: 31. 12. 2011, 17:22:57 »
no to asi stream z RTM neobsahuje všetky identifikátory a tabuľky, v tomto prípade sú z toho Sony, Sharp, Panasonic a niektoré LG úplne v p, naopak Philips a Samsung v pohode. V každom prípade treba reklamovať v RTM.
3.7-4.2 linear ... 230cm PF mesh
3.4-4.2 + 10.7-12.75 circular ... 180cm PF
10.7-12.75 linear ... 130cm offset
18.3-18.8 + 19.7-20.2 circular ... 130cm ofset
(a to všetko pekne v garáži)


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #103 kdy: 31. 12. 2011, 18:15:52 »
muzete mi prosim zkusit nekdo poradit s nasledujicim problemem ohledne naladeni muxu rtm? dneska jsem to zkusil doma naladit na 2x tv panasonic, tv philips, hdd rekorder panasonic - vsechno vybaveny dvb-t tunerem, pripojeno na domovni rozvod, na zasuvkach stejna uroven, hanychov, "teplomery" kvality signalu na panasonicach ukazuji "zelenou kvalitu" a silu signalu asi 50%. uspesne to naladil jen ten philips a hdd rekorder. zbyle 2 tv panasonic pri rucnim zadani 32. kanalu zmeri silu a kvalitu signalu, ale pri skenovani muxu (i manualnim) nenajdou nazev zadne stanice, nic se neprida. nenapada vas neco? ma rtm neco jako technickou podporu?
do vašeho tv rozvodu nikdo nevidí, stejně tak můžeme pochybovat o skutečných úrovních signálu v jednotlivých větvích. Nejlepší by bylo změření úrovní na jednotlivých zásuvkách nebo výstupech k tv, potom je potřeba rozhodnout o dalším postupu, ovšem s člověkem znalým.....
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #104 kdy: 01. 01. 2012, 21:06:55 »
...
Dobrý den,
bohužel tato problematika je trochu složitější než se na první pohled zdá. Máte pravdu, že vysílače Krašov, Vranní Vrch a Svatobor vysílají ve stejné SFN síti bez problémů, ale potíž je, že vysílače Ještěd a Černá hora jsou podle RRTV a ČTÚ určeny pro pokrytí různých regionů a tedy nemají vytvořenu společnou SFN síť (jejich kmitočty nejsou synchronizovány přes GPS, tak jak je tomu u výše uvedených vysílačů). V tomto případě by ani jiný ochranný interval nevedl k lepším výsledkům. Všechny parametry vysílání, které musíme závazně dodržovat, jsou přidělovány Českým telekomunikačním úřadem - ČTÚ a podléhají mezinárodní koordinaci, přičemž jejich následná změna je vždy velký problém. Všechny parametry jednotlivých multiplexů jsou rovněž součástí uzavřených smluv mezi naší společností a našimi zákazníky z řad jednotlivých TV společností a my je bez jejich souhlasu nemůžeme měnit. Možná by malou útěchou mohlo být, že ČTÚ do budoucna uvažuje o změně některých vysílacích kanálů, hlavně na vyšších kmitočtech, a tato změna by se měla podle dostupných informací dotknout i vysílače na Černé hoře (samozřejmě platí podmínka, že s touto změnou musí souhlasit naši zákazníci).

S pozdravem

Aleš Procházka
oddělení dohledu vysílacích a distribučních sítí 

České Radiokomunikace a.s.
U Nákladového nádraží 3144
130 00 Praha 3
T +420 844 900 001
www.radiokomunikace.cz
...

Bud pan Prochazka nema pravdu nebo ma pravdu a CDG/CRa provozuje rusicky (Jested a Cerna hora bez SFN) . Oboje je na povazenou.