Autor Téma: TV RTM z Ještědu  (Přečteno 56126 krát)

Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #105 kdy: 02. 01. 2012, 08:26:38 »
Tyto dva TXy nejsou a nikdy nebyly v SFN. Taktéž svého času Praděd versus Ostrava na K51! Zde rovněž nikdy nebylo, to co by mělo být nutného pro provoz TXů v SFN! Při spouštění obou lokalit (J + ČH a PR + OVA) bylo ze strany ČRa jasně na webech deklarováno, že se nejedná o SFN a v mezilehlých oblastech může dojít ke znemožnění příjmu a diváci byli žádání, že pokud by se u nich tak stalo, ať přejdou u MPX3 na příjem jiného TXu. Už se to (nejen tady) omílalo milionkrát!!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #106 kdy: 02. 01. 2012, 08:40:51 »
Při spouštění obou lokalit (J + ČH a PR + OVA) bylo ze strany ČRa jasně na webech deklarováno, že se nejedná o SFN a v mezilehlých oblastech může dojít ke znemožnění příjmu a diváci byli žádání, že pokud by se u nich tak stalo, ať přejdou u MPX3 na příjem jiného TXu. Už se to (nejen tady) omílalo milionkrát!!

Jo a pokud žádný další český TX, nežli z J a ČH není v oblasti dostupný, tak aby přešli na DVB-S/S2, DVB-C nebo IPTV, což na rozdíl od DVB-T u ČRa, funguje.
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #107 kdy: 02. 01. 2012, 09:29:09 »
To řekni (napiš) odpovědným osobám v ČRa.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #108 kdy: 02. 01. 2012, 10:05:03 »
To řekni (napiš) odpovědným osobám v ČRa.

To jsem dávno udělal, odpovědí bylo něco takového jako zde bylo zveřejněno...
Na což jsem odepsal, co si o tom myslím a další odpověď již nepřišla...
To už bylo dávno...
Zatím se zdá, že to chtějí ututlat a že se tím nechtějí zabývat...
Pákou by na ně mohlo být, když by jim třeba Prima Love odmítala za vysílání z ČH a J platit nebo požadovala patřičnou slevu atd.
« Poslední změna: 02. 01. 2012, 10:33:16 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #109 kdy: 02. 01. 2012, 10:16:56 »
... Při spouštění obou lokalit (J + ČH a PR + OVA) bylo ze strany ČRa jasně na webech deklarováno, že se nejedná o SFN a v mezilehlých oblastech může dojít ke znemožnění příjmu a diváci byli žádání, že pokud by se u nich tak stalo, ať přejdou u MPX3 na příjem jiného TXu. Už se to (nejen tady) omílalo milionkrát!!
V oficialnich vyjadrenich CDG/CRa o SFN nic nebylo. Drive nez v citovanem dopise jsem zadne oficialni vyjadreni k neexistenci SFN nevidel.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #110 kdy: 02. 01. 2012, 14:04:07 »
http://www.digizone.cz/clanky/multiplex-2-na-zlinsku-spustime-uz-11-11-vykydal/

Další kolize je mezi vysílači Černá hora a Ještěd na kanálu 60. Z obou vysílačů na tomto kanálu vysílá multiplex 3, ale údajně nejde o jednofrekvenční síť a tak se vzájemně ruší.

Tyto vysílače vysílají v jednofrekvenční síti, protože kdyby v ní nebyly, velká část České republiky by jejich signál vůbec neměla. Nicméně kvůli ochrannému intervalu, který je v multiplexu 3 nastaven na 1/8, vzdálenosti těchto dvou vysílačů od sebe a bohužel i skutečnosti, že tyto dva vysílače v síti 3 nemají rozdílné vysílací kanály tak, jak tomu je u multiplexů 1 a 2, jsme museli přistoupit k tomu, že jsme virtuálně posunuli Ještěd vůči Černé hoře. Museli jsme ho „odčasovat“ a přiblížit ho tak k Černé hoře. Udělali jsme to z toho důvodu, že Černá hora začala na kanálu 60 vysílat dříve a našim primárním záměrem bylo nezarušit toto vysílání ani pro jediného diváka, který ho v době spouštění multiplexu 3 z Ještědu už přijímal z Černé hory. Proto bylo při výpočtech a modelech zvoleno takové časování Ještědu, aby v oblasti pokryté primárně z vysílače Černá hora nedošlo k žádnému rušení.
Tím, že je to takto posunuto, se na západ od Ještědu objevila oblast, kde jsou v podstatě porušeny technické parametry multiplexu 3 a nevychází tam jeho ochranný interval, takže příjem této sítě z Ještědu není možný. Nicméně drtivá většina těchto oblastí je pokryta buď ze středních Čech z Cukráku a Žižkova a docela velká část z Bukové hory, takže předpokládáme, že těch diváků, kteří kvůli tomuto technickému opatření nemají možnost přijímat multiplex 3 z Ještědu, je relativně málo. Nicméně už když se dělala konstrukce této sítě a vymýšlelo se řešení, o tomto omezení jsme věděli. Z důvodu, abychom zpřístupnili multiplex 3 zejména divákům v Liberci a Jablonci nad Nisou, jsme i přes toto omezení k tomuto řešení přistoupili. Stále se však snažíme získat pro Ještěd samostatný kmitočet i pro síť 3.
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #111 kdy: 02. 01. 2012, 14:58:32 »
....a našim primárním záměrem bylo nezarušit toto vysílání ani pro jediného diváka, který ho v době spouštění multiplexu 3 z Ještědu už přijímal z Černé hory...

Ano, to je citace z článku zde na DZ a osobně jsem tuto větu označíl za nejarogantnější a nejdrzejší lež, která zde byla, kdy řečena, čili taková exhibice ředitelky Public TV, dnes tzv. Stil TV jsou proti tomuhle úplné prd, protože právě tímto zásahem lidé, kteří do té doby naprosto v pohodě přjímali ČH o příjem tohoto vysílání z ČH přišli a dnes jsou zarušeni Ještědem.
« Poslední změna: 02. 01. 2012, 15:01:53 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #112 kdy: 02. 01. 2012, 15:03:12 »
http://www.digizone.cz/clanky/multiplex-2-na-zlinsku-spustime-uz-11-11-vykydal/
Další kolize je mezi vysílači Černá hora a Ještěd na kanálu 60. Z obou vysílačů na tomto kanálu vysílá multiplex 3, ale údajně nejde o jednofrekvenční síť a tak se vzájemně ruší.
Tyto vysílače vysílají v jednofrekvenční síti, protože kdyby v ní nebyly,....

Diky za pripomenuti. :-) Tedy bud pan Prochazka nebo pan Vykydal jsou mimo. Oba mit pravdu nemuzou. :-)


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #113 kdy: 02. 01. 2012, 15:07:50 »
http://www.digizone.cz/clanky/multiplex-2-na-zlinsku-spustime-uz-11-11-vykydal/
Další kolize je mezi vysílači Černá hora a Ještěd na kanálu 60. Z obou vysílačů na tomto kanálu vysílá multiplex 3, ale údajně nejde o jednofrekvenční síť a tak se vzájemně ruší.
Tyto vysílače vysílají v jednofrekvenční síti, protože kdyby v ní nebyly,....

Diky za pripomenuti. :-) Tedy bud pan Prochazka nebo pan Vykydal jsou mimo. Oba mit pravdu nemuzou. :-)

o to mi šlo :-) měli by se pánové mezi sebou domluvit, co budou veřejně tvrdit :-D
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #114 kdy: 02. 01. 2012, 15:15:44 »
Citace
...o to mi šlo :-) měli by se pánové mezi sebou domluvit, co budou veřejně tvrdit :-D

Ono, když se něco úmyslně technicky poničí v nějakých nereálných vizí magorů z obchodního oddělení,
kteří vidí v dálce poskakovat nějaké zlaté tele a nejsou schopni si uvědomit důsledky,
tak ono se to potom před veřejností hrozně špatně okecává, zvláště když se časem ukáže,
že to viděli nějakou českou fatu morganu...

« Poslední změna: 02. 01. 2012, 15:35:05 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #115 kdy: 04. 01. 2012, 07:35:09 »

Když už plácáš kraviny, tak se alespoň nauč číst. Já jsem nenapsal, že je přímá viditelnost do Rochlic. I když ani Rochlice nevychází příjmově nijak zle, viz. obr. V každém případě Radio Černá hora tam chodí, jak z praku, takže jeho vysílač je v LBC defakto zbytečný a v každém případě na domě, který jsem uvedl a kde jsem uvedl, že bydlí známý, je signal DVB-T K60 na tolik silný aby dokázal zrušit signal na K60 z Ještědu. Takže mně je opravdu srdečně jedno, který z nich je silnější a který slabší, když se prostě v některých místech ruší vzájemně. Jinak jakou mají oni anténu na STA nemám nejmenší tušení. A my tam máme, co jsem uvedl, tedy něco jako x-color, ale kratší a nevím přesně co. V každém případě to dělala nějaká tzv. odborná firma, která se tím živí a když zapnuli rušičku Ještěd, bylo se na to podívat několik dalších firem, celkově asi 5 a žádná z nich nenalezla řešení. Co se týče Rochlic, tam si ho ten kamarád našel sám. Prostě se odpojil z STA a dal si svoji vlastní anténu na balkón. Ale tohle vše tady píšu už asi po třetí a už mě to vážně nebaví. Prostě ČH se ruší vzájemně s J. Někde to odstranit jde někde ne. Ostatně mně je to taky fuk, neboť a to už jsem také uvedl několikrát, používám k příjmu DVB-S, které na rozdíl od DVB-T funguje. A Primu Love mám i na Thoru i na SES. Ovšem tvrdím, že prostě mux 3 je na Liberecku nefunkční a to je prostě holý fakt.

vcera jsem jel kolem inkriminovaneho mista . na baraku je dlouha kolorka asi neco takovyho: http://www.televiznianteny.com/merici-protokoly/color-x-sup jeste ke vsemu na dvoumetrovym stozaru, kterej je umistenej na vytahove sachte.
antena je uplne vodorovne namirena v azimutu na jested.  jested je minimalne 15 stupnu vejs. asi chytaj nejakej sum z nisacentra , ale ne z jestedu :))


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #116 kdy: 04. 01. 2012, 07:59:00 »
Citace
vcera jsem jel kolem inkriminovaneho mista . na baraku je dlouha kolorka asi neco takovyho: http://www.televiznianteny.com/merici-protokoly/color-x-sup jeste ke vsemu na dvoumetrovym stozaru, kterej je umistenej na vytahove sachte.
antena je uplne vodorovne namirena v azimutu na jested.  jested je minimalne 15 stupnu vejs. asi chytaj nejakej sum z nisacentra , ale ne z jestedu :))

To mají nejspíše na Němce na Lobau za účelem příjmu 3 německých muxů. Ještěď nefunguje, tluče se s ČH, tak proč by se jím zabývali ? Nebo se pokoušeli chytit Bukovou horu, když se Ještěd na mtx 3 nedá používat a jestli to tam lidi moc chtěli, tak jim to třeba Kendik nechal přetočit na Bukovku.

Když pojedeš dál do města po stejné ulici, tak o kus dál jde chytit Praha a o ještě další kousek dál
jsem osobně chytil bez problémů Krašov.

Čili to je to, co říkají i veřejně ČRa. Když to nefunguje chyťte si jiný vysílač.
Ale u nás nechytím ani Bukovku ani Krašov ani Prahu. Jen Lobau, tam to není. Jelení horu, tam to taky neni
a Ještěd a Černou horu a na těch se to tluče.

« Poslední změna: 04. 01. 2012, 09:16:03 od Emerson »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


╟╫┼┼┼┤

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 79
    • Zobrazit profil
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #117 kdy: 04. 01. 2012, 19:20:06 »
1) Kacířská myšlenka a prasárna^2 - přijímat Ještěd ve V polarizaci...  ???  :o Zkrátka nikdy není nic ideálního, takže parazitně V pol proleze, ale V pol z ČH by nemusela. Celá tahle blbost ale může snadno havarovat na tom, že neznám charakteristiku kolorky v druhé rovině http://www.televiznianteny.com/merici-protokoly/color-x-sup takže tím můj novoroční vtip končí. :-)
2) už VÁŽNĚ: Jinak nechápu proč nepřijímat MUX3 K55 z Bukovky, když jel i mně o pár kilometrů dál, podstatně níž než je Rochlice, asi tak 8m nad zemí (dlouhá kolorka+kanálový zesilovač).
3) A proč vlastně kolorka nefunguje, možná vysvětluje přiložený obrázek...  ;)
Ještěd, Černá Studnice, Löbau, Śnieżne Kotły


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #118 kdy: 04. 01. 2012, 22:02:17 »
 :D Je pravda že Bukovka K 55 funguje,tedy v těch Kravařích u našich a ségry,kdysi jsem tam bral i Krašov ale po zapnutí K 52 z Ještědu jsem ho vyřadil z nabídky a soustředil jsem anténu na Bukovu Horu =)
Takže nechť se to tluče,když to ČRa vyhovuje a hold tam nebudou mít GENUS na 3 multiplexu lokálně pro LBC kraj a dočasně taky pro krkonoškou ČH,stejnak ségře pořídim U nich NET tedy INTERNET a bude klid! najde si tam vše!!! i ten genus !!!! a nepotřebuje nutně jejich rušičku Ještěd a zarušující Černou Horu  ;)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV RTM z Ještědu
« Odpověď #119 kdy: 05. 01. 2012, 08:45:01 »
 :) původně jsem chtěl Cukrák v H  či Žižkov ve V ale ten terén...tak jsem šel do Bukovky...  ;)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)