Autor Téma: Zřízení satelitu - Cs Link - Skylink?? Poraďte  (Přečteno 8447 krát)

Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: Zřízení satelitu - Cs Link - Skylink?? Poraďte
« Odpověď #15 kdy: 29. 10. 2011, 19:51:32 »
Naprostý souhlas,tahle značka by opravdu potřebovala nějaký neofiko fw aby se konečně pohnuli ledy k lepšímu poněvadž spoléhat se v tomto na výrobce je asi nošením dříví do lesa. Právě z tohoto důvodu už nějaký čas používám raději takové přijímače na které ty neofiko softy existují včetně tolik zatracovaných UNI čteček a naprostá spokojenost nyní už i se spoluprací s novými ICE kartami,byť jsou to pouze SD mašinky.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jirka Matušek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 85
  • OSTRAVA!!!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zřízení satelitu - Cs Link - Skylink?? Poraďte
« Odpověď #16 kdy: 31. 10. 2011, 10:48:09 »
Ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc - Chci satelit přešit přes HTPC a tak budu kupovat DVB-S kartu do pc, ale nevím kam mám dát dekoderovací kartu. Vím, že se prodávají sloty na karty, ale kam to mám k počítači připojit?
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně  na:
www.rnews.cz
fb.com/rnewscz


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Zřízení satelitu - Cs Link - Skylink?? Poraďte
« Odpověď #17 kdy: 31. 10. 2011, 11:24:14 »
Tak do tohohle bych se být tebou vůbec nehrnul...
Nic méně mně známé způsoby jsou...
Existují PCI karty, které mají slot pro CI Modul a ten se strčí prostě do nich a do něj karta...
Pak je druhý způsob, že se zakoupí čtečka karet, těch je x typů...
Ta se připojí přes com port nebo USB k počítači...
/ To znamená, že CI modul není vůbec potřeba /
Potom se na počítači zřidí tzv. Card Server, tedy spustí se program, který spolupracuje s tou kartou v čtečce...
A pak se spustí druhý klientský program, který zase spolupracuje s tou satelitní PCI kartou...
A oba si vzájemně předávají informace a tak to běží...
Ovšem dobře třeba s CryptoWorks...
Nemohu doporučit vzhledem k Irdetu a různým pokusům o likvidaci sdílení atd.
Není mi známo zda to v této chvíli funguje s novými kartami Irdeto a zda to bude fungovat ještě třeba zítra...
Takže do tohoto bych osobně nešel...
Tady se můžeš mrknout, co tě cca čeká

http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P202576A52527F435C12573FE003B679E.html

nebo

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=27&t=34446

tady vidíš díru pro modul
http://www.tvdigitalne.cz/technisat-ci-slot-ke-karte-skystar-hd2.html

ukázky čteček

http://shop.olmi.cz/oddeleni/14-programatory

informace hledej spíše na forech pro to specializovaných pokud to myslíš vážně, protože jsi si vybral cestu trnitou...

na to je DZ příliš všeobecným serverem...

musíš mít kompatibilitu mnoha věcí HW PCI karty, softu PCI karty, operačního systému, čtečky a karty v ní, opět ovládacího programu atd. atd. Tak jde to samozřejmě seřídit do funkčního stavu...
Ale jako laikovi ti to půjde hodně těžko, hlavně vybrat ty správné komponenty aby to s tím a tím chodilo !

« Poslední změna: 31. 10. 2011, 11:34:23 od José Brtník »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Jirka Matušek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 85
  • OSTRAVA!!!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Zřízení satelitu - Cs Link - Skylink?? Poraďte
« Odpověď #18 kdy: 31. 10. 2011, 12:12:55 »
Jose, děkuji za velmi podrobné informace. Docela jsem se poučil a zjistil co jsem potřeboval. Zaujala mě tahle karta www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008L0000001C8U . Tam by mělo stačit koupit si jen CI modul s kartou ne? Jinak používám na televizi program Windows Media Center a tam to nastavní je docela jednoduché a samo tě to navádí, takže si myslím, že by to neměl být problém.
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně  na:
www.rnews.cz
fb.com/rnewscz


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Zřízení satelitu - Cs Link - Skylink?? Poraďte
« Odpověď #19 kdy: 31. 10. 2011, 12:47:41 »
No hlavně k ní potřebuješ ještě dokoupit ten CI slot aby jsi měl do čeho ten modul zasunout viz. tento obrázek u TechniSat ( kabelové ! ) http://tv-tunery.heureka.cz/technisat-cablestar-hd-2/  Jinak já měl doma jen pár let TechniSat Sky Star 2, což je u nás tak asi nejrozšířenější a nejoblíbenější, jenže pak se objevily už HD a spousta klonů a jiných typů a s tím už žádné zkušenosti nemám. Bohužel. Jo a díval jsem se naschval po netu pro slot na tu Tebou vybranou a v dvou obchodech byl vyprodaný...
http://tv-tunery.heureka.cz/avermedia-common-interface-for-avertv-satellite/
Jinde jsem ho neviděl a obávám se, že z jiného typu tam nepůjde, že musíš mít ten od nich.

« Poslední změna: 31. 10. 2011, 13:36:34 od José Brtník »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0