Jasně. Chtěl jsem jen vědět, zda jsi narazil na to samé jako já. Dovolím si to trochu upřesnit. Na to aby se tento ,,bug" projevil musí být splněny 2 věci. Tedy musí jít o stejnou družici a o stejnou polarizaci pak při pohybu na trp. jednom, může dojít a dochází k požkození již uložených a srovnaných stanic na trp. jiných. splňujících podmínky, tedy polarizaci a družici. Problém je celkem snadno odstranitelný u všech starších typů tím, že se to nahraje do PC a pošle zpět. Průchodem přes PC se to uloží trvale a pak už to nedělá. Problém je, že pro tu HD 5100 není editor settingu, tedy těch starých 6 typů nejde použít, protože jsou stavěny na com port RS-232 a ten ta prokletá mrcha nemá, takže by byl třeba nový typ editoru fungující přes USB nebo LAN nebo kýho čerta co a pak by se to předpokládám zachovalo stejně, tedy stačilo by setting uložit, pak nahrát znovu a byl by klid. Ovšem takový soudobý editor buď do teď neexistuje nebo mi není minimálně znám. Přitom je to asi ta první a nejdůležitější věc, která by za existence tohoto popsaného desetiletého ,,bugu" známa být měla.
Druhý bug obdobně závažný souvisí s nahráváním. Tedy nastavené nahrávání začne nahrávat, ale rozkódování se dostaví s určitým zpožděním, takže nahrávka zůstane zakódována. Někdo to někde popisoval, že se mu to stalo tak asi 1x z 20 nahrávek. Tedy zhruba takovýto zásah, té chyby. Řěšení jsou dvě. První bych označil jako ,,Zipovo" tedy zdejšího čtenáře Zipa, který říkal, že pomůže mu sebrat systémový čas. A druhé elegantnější bylo popsáno na pa..le.cz kdy tam někdo uvedl, že už je dál a že se dá ta nahrávka v PC nějakým programem editovat a změnit jí v hlavičce parametry a pak je OK. Takže to jsou dvě chyby tohoto přijímače. Nic jiného jsem nenašel ani o ničem dalším nečetl, čili vše ostatní by mělo být OK.