Tento týden to už asi nestihnu, ale kanál 42 z HB co nejdříve na jihu Prahy prověřím.... 
Vzhledem k souběžnému pokusu o příjem DABu ze stejného vysílače, donutil jsem se provést test příjmu DVB-T na kanále 42 = MUX ARD již dnes. Podmínky byly již standardní. Colorka bez zesilovače v kupoli bývalé radarové věže v katastru pražského Kamýku. Prvotní nasměrování antény bylo provedeno podle stále standardního digitálního signálu na kanále 28. Po přeladění STB Maximum na kanál 42 bylo zjištěno, že je zde signál, podle bargrafu asi poloviční, ale kvalita je srovnatelná s kanálem 28. Oba dva MUXy bylo tedy možné sledovat bez sebemenšího artefaktu nedostatečné síly, nebo kvality DVB-T signálu.
Spíše pokusně jsem zapojil na kabel od antény i širokopásmový předzesilovač. Podle bargrafu se sice úroveň signálu podstatně zvedla, ale kvalita naopak poklesla. Na kanále 42 se proto občas projevilo zamrznutí obrazu. Po opětovném odpojení předzesilovače se poměry vrátily do uspokojivého stavu. Nemám možnost operativně měřit poměry na vstupu zesilovače a tak je docela možné, že je přebuzen místními silnými signály TV vysílačů. Protože se nejedná o soustavný příjem, neztrácím čas zkoušením vlivu použití patřičných zádrží a propustí, které by situaci mohly vylepšit.
Na závěr jen mohu konstatovat, že pro tuto lokalitu byla změna kanálu MUXu ARD z HB z kanálu 7 na 42 přínosem, protože kanál 7 jsem nikdy, ani nekvalitně, v Praze nenaladil.
P.S. Při celkovém proladění celého rozsahu STB s vertikálně nasměrovanou colorkou na HB bylo nalezeno celkem 67 TV stanic.