To Martin Patera:
Já nevím, ale mně se to taky nějak nezdá, že digitální signál by lépe pronikal tkání, než analogový... (Topolná AM versus DRM): podle mě je jediný rozdíl ve výkonových poměrech na různých frekvencích u analogové modulace a v rovnoměrně rozložení výkonů v celém vysílacím kanálu u digitální modulace. Že např. u klasické AM modulace největší výkon padne na nosnou vlnu (což je jeden jediný kmitočet), informace se ale přenášejí v postranních pásmech - LSB, USB a v nich je to podle hloubky modulace... dále je tu AM modulace SSB - s potlačeným jedním pásmem a nosnou... no asi nemá cenu opakovat teorii, kterou všichni znají.
Oproti tomu u digitálních modulací je výkon na jednotlivých frekvencích v kanálu rovnoměrný, ale zase se v praxi používá mnohem nižší než u analogových modulací... případná Topolná v DRM by asi 650 kW nejela... však se podívejte jakými výkony se vysílá v DRM v zahraničí...
Proto podle mě nelze porovnávat a sledovat za jakou dobu "se ohřeje člověk" na kterého působí STEJNÝM VÝKONEM signál FM/AM modulovaný oproti signálu modulovaném digitální modulací. A právě tahle skutečnost podle mě ovlivnila Váš experiment.
A mimochodem, obecně platí že čím vyšší kmitočet tím je "více nebezpečný" proto asi nelze aplikovat nějaké závěry na nízké kmitočty DV, SV, KV, VKV-VHF, UHF experimenty prováděnými někde na 10ti GHz... - takto vysokých kmitočtů bych se já osobně celkem bál... a když to tady tak čtu, tak jsem rád že já experimentuji jen s těmi nízkými... mimochodem mikrovlnka pracuje na cca 2 GHz a asi nelze čekat, že by výkonem 700W něco ohřála, kdyby pracovala v pásmu SV, nebo VKV... (což by byl vzhledem k délkám těchto vln stejně nesmysl)...