No to jsem pochopil hned , že tím myslel po zesílení ve svém domovním zesilovači.
Já v mé lokalitě údaje z měření spektrákem nemám, ale po zesílení v domovníkovi Alcad to na Tv ukazuje 100% u K55 a 56, 70% u K57 a 95% u K23. Ale K 23, 55 a 56 se mi "lepí" na každou anténu bez ohledu na její typ a směrování. Takže vertikálně polarizovanou BU-115 mám natočenou na Javorinu hlavně kvůli K57, kterou bych jinak nechytil.
Tak ji otoč do horizontálu a třeba budeš na k57 překvapen. To není vtip.
Díky, až si budu na jaře zase něco dělat na střeše, tak to zkusím, jakej bude na K 57 rozdíl oproti vertikálu. Zatím to funguje spolehlivě v celém rozvodu(5 TV) na +- 70% úroveň- dle TV a STB, tak není naléhavá potřeba s tím vrtat.
U mně je nejhorší situace s naším MUXem 3 na K 59 z Kojálu (jiná možnost u mě není), to mě trápí víc než SK, jelikož je tam co do počtu nejvíce českých stanic, zejména pak ZOOM. Signál je evidentně nejhorší a přes den s častými výpadky a kostičkováním. Večer je to lepší. Nepomohl ani kanál. předzes. v kanál anténě, chybovost (nehomog. pole) je už na anténě, takže se to zesiluje i s tím.
A stavět nad chalupou několikametrový stožár kvůli tomu nehodlám. Nevím, jaký smysl měla strategie, vybudovat pokrytí MUXy 1 a 2 tak, aby se daly chytat skoro na pokojovou anténu, přičemž na 3. aby člověk zase stavěl stožáry a vrážel prachy do drahých směrových a ziskových antén, zesilovačů a slučovačů.