...... kdyz uz mluvit do televize, tak odborně......
Jinak vedeli jste ze na toto tema hoří na internetu masivni diskuse? Dle nekterych treba asi cestovali casem do budoucnosti. A podobně a když jsem jim napsal ze jedno je palac a druhé O.D a palac je starsi tak to moc lidi nepochopilo, ze existuje budova s podobnym nazvem co je starší, kazdy si totiz vybavi tu "novější".
Také jsem zaregistroval, podle mne, zbytečné diskuze o "vymyšlené" srpnové kauze. Řekl bych, že většina diskutujících ví jen to, kdy byl otevřen OD Kotva, že to bylo až uprostřed sedmdesátých let. Dá se předpokládat, že pamětnice srpnové příhody byla místní a ti léta používají pojem Kotva. Když jsem tam šel nakoupit, řekl jsem "Jdu do Kotvy". Když jsem si v paláci kupoval letenku, opět jsem "Šel do Kotvy". Podobně to bylo s biografem Kotva. Nikdo po něm nemusel pátrat, byl v Kotvě, tedy pro hnidopichy v paláci. Nebo bylo chybou stavitelů OD Kotva, že použili místní název, mimochodem pěkný a zažitý a nevymysleli něco podobného jako pro sesterský Máj, s dalšími jmény Kmart, Tesco, MY?
Z jiného soudku. Dá se předpokládat, že paní bylo v roce 1968 něco kolem 20 let, nyní jí tedy může být přes 70. A to byste po ní chtěl, při vzpomínkách na pohnutou dobu před 50 lety, aby "do televize mluvila odborně"? Vždyť to neumí ani TV reportéři a moderátoři. Dále mi to "pochybování" o pravdivosti zážitku tak trochu v malém připomíná zpochybňování holokaustu. Doufám, že za pár let se na okupaci v srpenu 1968 nezapomene, nebo to někdo nepřetransformuje na internacionální pomoc.
Jinak tímto končím svojí účast v tomto tématu, protože vlastně k žádné chybě v TV vysílání nedošlo.